Skocz do zawartości

Mnie też ta choroba dotknęła

mrWhite7

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj Hers był pierwszy raz nad wodą , niestety sandacze nie współpracowały więc testy nie są do końca miarodajne. Z tego co zauważyłem jest to bardzo szybki i czuły niesamowicie kij. Łowienie zaczyna się od 10 g i przy dobrej pogodzie jest umiarkowany kontakt z przynętą . Łowiłem też 30 g kogutem i kij bez zająknięcia sobie radzi z takimi przynętami, Lekka dobrze wyważona  konstrukcja sprawia że jest to bardzo poważna alternatywa sandaczowa dla borona. Boron jest bardziej uniwersalnym kijem szczególnie mniejszy kaliber a Hers to typowa szybka sandaczowa rakieta. Rzuty zaskakują odległością , pozytywnie zresztą , nie sądziłem że będzie tak daleko .Znakomicie też sprawdził się także jako DropShot , myślę że nawet lepiej niż Vegter i korci mnie aby jeszcze jednego sobie sprawić :)

Edytowane przez mrWhite7

Hers przeszedł dzisiaj ostatni lifting ,trochę go przeszlifowałem oraz pociągnąłem gripy cork sealem i wygląda to ok.Jest płynne przejście między korkiem a śrubą uchwytu dkładne na 0,1 mm :) więc operowanie wędką nie przysparza żadnych niedogodności z czym był problem montując rear standardowo.Korek jest naklejony na tubę plastikową ,więc nie ulegnie zgnieceniu bo ścianka ma 1 mm grubości

qyck.jpg28sx.jpg6jx1.jpgfdc4.jpg2bwe.jpgvwx3.jpg

Zgodnie z sugestią Joziego zmieniłem kolor plecionki :) :) :)

Edytowane przez mrWhite7
  • Like 2

fajnie Ci ten kijek wyszedł.... :) następnym razem zabiorę do Niemiec "jakiś" blank no i bardzo ładnie się do Ciebie uśmiechnę Artur.... ;) :D

Nie ma sprawy ,zrobiłem już parę sztuk kolegom i są bardzo zadowoleni  :) Często wykonany dla mnie kij zmienia właściciela i argument zawsze taki sam " ty sobie przecież zrobisz  " :)

• Like 1

Super wygląda ten podpis,- jak ręcznie zrobiony to w skali 0-10 ,- 11 punktów, a jak kalkomania z drukarki to tylko 10 za pomysł  ;)

Zawsze to lepiej niż kulfony  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Arek,czasem się jeszcze błędy ortograficzne zdarzają... :lol: :lol: :lol:

Ratowałem się jednak kalkomanią ale w takim stylu aby wyglądało to na ręczny napis .Aż tak ładnie to niestety nie umiem opisać kija a podzielam zdanie Arka że przepiękny kij można zniszczyć kulfoniastym napisem i w drugą stronę funkcjonuje to tak samo że piękny "Custom" w naklejkach stanie się fabryczną tandetą ...niestety.

Ratowałem się jednak kalkomanią ale w takim stylu aby wyglądało to na ręczny napis .Aż tak ładnie to niestety nie umiem opisać kija a podzielam zdanie Arka że przepiękny kij można zniszczyć kulfoniastym napisem i w drugą stronę funkcjonuje to tak samo że piękny "Custom" w naklejkach stanie się fabryczną tandetą ...niestety.

Dobrze zrobiłeś bo opis potrai zepsuć kunszt wykonania.Z łezką w oku patrzę na  opisy niektórych swoich wędek wykonanych przez jednego z rodbuilerów-poezja sama w sobie :) .

• 2 tygodnie później...

Dwa projekty

Okoniowy MHX S 842 2 dla kolegi a wersji super minimalnej a więc minimum kosztów oraz Krakowski Hers 7' 15 lb dla mnie z przeznaczeniem na łódz i sobieszewskie sandacze

crj3.jpgldpo.jpg3dsf.jpgvnad.jpgvqjz.jpgl3n4.jpg8uun.jpgnubd.jpg7h40.jpg 

Kij stylizowany na japoński myśliwiec "Zero" z II wojny światowej ,stąd ten uchwyt oraz wiśniowe omotki  i mam nadzieję że  będzie dobrym myśliwym :)

h4wz.jpg

e7oo.jpgdpwk.jpgdegi.jpgp3es.jpg

Edytowane przez mrWhite7
  • Like 1

Dzięki Rafał i Robas , Hers będzie testowany na M.W co prawda nie łowię tak nisko jak 2 i 5 g ale dla Ciebie zrobię wyjątek i założę takie mikrusy jak owe 5 g aby zbadać sprawę .15 lb ,Vegtera pożyczyłem koledze bo jechał na Sląsk na zaporówkę i jak wrócił to dał mi pieniądze i powiedział że mam sobie zrobić nowy kij bo tego to on nie odda :) no cóż postanowiłem zakupić dwa Hersiki.

Dzięki Rafał i Robas , Hers będzie testowany na M.W co prawda nie łowię tak nisko jak 2 i 5 g ale dla Ciebie zrobię wyjątek i założę takie mikrusy jak owe 5 g aby zbadać sprawę .15 lb ,Vegtera pożyczyłem koledze bo jechał na Sląsk na zaporówkę i jak wrócił to dał mi pieniądze i powiedział że mam sobie zrobić nowy kij bo tego to on nie odda :) no cóż postanowiłem zakupić dwa Hersiki.

oki dzięki , :)  2' aż taki mały to nie jest ma 6cm :) łowię nim na 5 i 8gr , bardziej skupiam sie na czuciu niż tzw opadzie

oki dzięki , :)  2' aż taki mały to nie jest ma 6cm :) łowię nim na 5 i 8gr , bardziej skupiam sie na czuciu niż tzw opadzie

Lepszy do takich celów będzie z pewnością kij na blanku MHXa S 842-2 , kupiłem dwa takie więc jeszcze jeden zrobię i wtedy naturalnie że to będzie przedział który ten kij będzie ogarniał.

mam jednego Mhx sj 9000-2 i te wabiki bardzo dobrze ogarnia tylko że po 3' przy 15gr już siada , a chciałbym jednego który pociągnie te mniejsze i trochę więcej niż 3' -15gr powiedzmy max 20-22gr a ten hers przy szczycie 1,6 myślę że by temu podołał , ale poczekam na Twoją opinie :)

Dzisiaj w Rodmas miałem w łapach kijek na blanku poza ofertą  FX702-2 i tego kijka muszę mieć ,okoniówka marzenie. Ciut mocniejszy dolnik jak 701 i w szczycie nie tak spolegliwy ,choć można już łowić od 3g+gumka 4cm ale w górze znacznie przewyższa słabszą wersję bo 8-10g+5cm nie będzie stanowiło problemu.