Jozi Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 (edytowane) Dopieszczony kijek pięknie .Artur naprawdę potrafisz "wykrzesać" z komponentów coś odlotowego. Edytowane 30 Czerwca 2013 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 (edytowane) Dzisiaj Hers był pierwszy raz nad wodą , niestety sandacze nie współpracowały więc testy nie są do końca miarodajne. Z tego co zauważyłem jest to bardzo szybki i czuły niesamowicie kij. Łowienie zaczyna się od 10 g i przy dobrej pogodzie jest umiarkowany kontakt z przynętą . Łowiłem też 30 g kogutem i kij bez zająknięcia sobie radzi z takimi przynętami, Lekka dobrze wyważona konstrukcja sprawia że jest to bardzo poważna alternatywa sandaczowa dla borona. Boron jest bardziej uniwersalnym kijem szczególnie mniejszy kaliber a Hers to typowa szybka sandaczowa rakieta. Rzuty zaskakują odległością , pozytywnie zresztą , nie sądziłem że będzie tak daleko .Znakomicie też sprawdził się także jako DropShot , myślę że nawet lepiej niż Vegter i korci mnie aby jeszcze jednego sobie sprawić Edytowane 1 Lipca 2013 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 (edytowane) Hers przeszedł dzisiaj ostatni lifting ,trochę go przeszlifowałem oraz pociągnąłem gripy cork sealem i wygląda to ok.Jest płynne przejście między korkiem a śrubą uchwytu dkładne na 0,1 mm więc operowanie wędką nie przysparza żadnych niedogodności z czym był problem montując rear standardowo.Korek jest naklejony na tubę plastikową ,więc nie ulegnie zgnieceniu bo ścianka ma 1 mm grubości Zgodnie z sugestią Joziego zmieniłem kolor plecionki :) Edytowane 3 Lipca 2013 przez mrWhite7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Artur, Twoj post 666 heheheA tak na serio to podpis na ostatnim zdjeciu klasa. Chyba musze kaligrafie pocwiczyc bo mi same bazgroly wychodza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Diabloszybki kij dlatego te 666 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 (edytowane) fajnie Ci ten kijek wyszedł.... następnym razem zabiorę do Niemiec "jakiś" blank no i bardzo ładnie się do Ciebie uśmiechnę Artur.... Edytowane 3 Lipca 2013 przez krystiano1981r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 fajnie Ci ten kijek wyszedł.... następnym razem zabiorę do Niemiec "jakiś" blank no i bardzo ładnie się do Ciebie uśmiechnę Artur.... Nie ma sprawy ,zrobiłem już parę sztuk kolegom i są bardzo zadowoleni Często wykonany dla mnie kij zmienia właściciela i argument zawsze taki sam " ty sobie przecież zrobisz " 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 no to super...pomyślę nad jakimś Blankiem z Krakowa i "będziemy" działać... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 (edytowane) Super wygląda ten podpis,- jak ręcznie zrobiony to w skali 0-10 ,- 11 punktów, a jak kalkomania z drukarki to tylko 10 za pomysł Zawsze to lepiej niż kulfony Edytowane 3 Lipca 2013 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Super wygląda ten podpis,- jak ręcznie zrobiony to w skali 0-10 ,- 11 punktów, a jak kalkomania z drukarki to tylko 10 za pomysł Zawsze to lepiej niż kulfony Arek,czasem się jeszcze błędy ortograficzne zdarzają... :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Ratowałem się jednak kalkomanią ale w takim stylu aby wyglądało to na ręczny napis .Aż tak ładnie to niestety nie umiem opisać kija a podzielam zdanie Arka że przepiękny kij można zniszczyć kulfoniastym napisem i w drugą stronę funkcjonuje to tak samo że piękny "Custom" w naklejkach stanie się fabryczną tandetą ...niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Ratowałem się jednak kalkomanią ale w takim stylu aby wyglądało to na ręczny napis .Aż tak ładnie to niestety nie umiem opisać kija a podzielam zdanie Arka że przepiękny kij można zniszczyć kulfoniastym napisem i w drugą stronę funkcjonuje to tak samo że piękny "Custom" w naklejkach stanie się fabryczną tandetą ...niestety.Dobrze zrobiłeś bo opis potrai zepsuć kunszt wykonania.Z łezką w oku patrzę na opisy niektórych swoich wędek wykonanych przez jednego z rodbuilerów-poezja sama w sobie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Chyba wiem, którego rodbuildera nadmorskiego masz na myśli .Mnie też jego kaligrafia bardzo się podobała.Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Fatso dokładnie, ręka nieprzeciętna do opisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Może się jeszcze kiedyś podniesie szczerze tego życzę,- tak za cytatem z "Nędzników" nic nie jest tak piękne na świecie jak człowiek podnoszący się z upadku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Śliczny kijek, niezmiernie mnie cieszy ze miałem swój skromny wkład w ten diabelski (666) wynalazek - niech łowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Może się jeszcze kiedyś podniesie szczerze tego życzę,- tak za cytatem z "Nędzników" nic nie jest tak piękne na świecie jak człowiek podnoszący się z upadku...Ja też mocno trzymam kciuki i kibicuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 12 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 (edytowane) Dwa projektyOkoniowy MHX S 842 2 dla kolegi a wersji super minimalnej a więc minimum kosztów oraz Krakowski Hers 7' 15 lb dla mnie z przeznaczeniem na łódz i sobieszewskie sandacze Kij stylizowany na japoński myśliwiec "Zero" z II wojny światowej ,stąd ten uchwyt oraz wiśniowe omotki i mam nadzieję że będzie dobrym myśliwym Edytowane 12 Lipca 2013 przez mrWhite7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Hers super wyszedł , smoki będą się miały czego bać , tylko że to 12' a nie 15' ciekawi mnie jak ten hersik ogarnie dól np pod pasiaka przy banjo 2 i 5gram główka i jaki max przy 3' gumie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Artur zajebiste kije.Pomysł z myśliwcem super,a wykonanie jeszcze lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 12 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Dzięki Rafał i Robas , Hers będzie testowany na M.W co prawda nie łowię tak nisko jak 2 i 5 g ale dla Ciebie zrobię wyjątek i założę takie mikrusy jak owe 5 g aby zbadać sprawę .15 lb ,Vegtera pożyczyłem koledze bo jechał na Sląsk na zaporówkę i jak wrócił to dał mi pieniądze i powiedział że mam sobie zrobić nowy kij bo tego to on nie odda no cóż postanowiłem zakupić dwa Hersiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Dzięki Rafał i Robas , Hers będzie testowany na M.W co prawda nie łowię tak nisko jak 2 i 5 g ale dla Ciebie zrobię wyjątek i założę takie mikrusy jak owe 5 g aby zbadać sprawę .15 lb ,Vegtera pożyczyłem koledze bo jechał na Sląsk na zaporówkę i jak wrócił to dał mi pieniądze i powiedział że mam sobie zrobić nowy kij bo tego to on nie odda no cóż postanowiłem zakupić dwa Hersiki.oki dzięki , 2' aż taki mały to nie jest ma 6cm łowię nim na 5 i 8gr , bardziej skupiam sie na czuciu niż tzw opadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 12 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 oki dzięki , 2' aż taki mały to nie jest ma 6cm łowię nim na 5 i 8gr , bardziej skupiam sie na czuciu niż tzw opadzieLepszy do takich celów będzie z pewnością kij na blanku MHXa S 842-2 , kupiłem dwa takie więc jeszcze jeden zrobię i wtedy naturalnie że to będzie przedział który ten kij będzie ogarniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 mam jednego Mhx sj 9000-2 i te wabiki bardzo dobrze ogarnia tylko że po 3' przy 15gr już siada , a chciałbym jednego który pociągnie te mniejsze i trochę więcej niż 3' -15gr powiedzmy max 20-22gr a ten hers przy szczycie 1,6 myślę że by temu podołał , ale poczekam na Twoją opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Dzisiaj w Rodmas miałem w łapach kijek na blanku poza ofertą FX702-2 i tego kijka muszę mieć ,okoniówka marzenie. Ciut mocniejszy dolnik jak 701 i w szczycie nie tak spolegliwy ,choć można już łowić od 3g+gumka 4cm ale w górze znacznie przewyższa słabszą wersję bo 8-10g+5cm nie będzie stanowiło problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi