mrWhite7 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Dzięki bardzo ,chyba za długo już tu jestem i na to potoczne stwierdzenie trudno znaleźć jakieś typowo polskie odniesienie ale chociaż jest ktoś kto wie o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 ja nie jestem tak długo, bo dopiero trzeci rok, więc wciąż lepiej mówie po polsku niż po niemiecku pewnie przez to wyłapuję takie kwiatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Ładna czysta wędeczka, piękny opis, choć srodkowy grip w pierwszej wersji chyba bardziej mi się podobał- ale to tylko moja subiektywna opinia.Tak trzymać.pozdrawiam A.ps. sandacze - te z Martwej są nie tylko Rafała.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Artur, niech będzie ,że kilka jest twoich ,oprócz tych co spadają przy łódce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Proponuję podzielić się sandaczami Na razie hamburskie jakoś nie biorą , no może tylko natrętne maluchy . Dzisiaj byłem sprawdzić jak kij radzi sobie na Elbie i muszę przyznać że z 25 gramową główką + 3 guma nie było problemów z agresywnym podbiciem . Ryby brały tylko na zdechłą wleczoną gumę na główce 15 gramowej. Trzeba poczekać jeszcze troszeczkę do Września to się ruszą , ale kijaszek miodzio. To rozumiem że jesteśmy umówieni na Sobieszewskie Sandacze.Pozdrawiam Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Super ,że kijek działa.Sobieszewskie też za specjalnie nie współpracuą.Odezwij się jak będziesz w Trójmieście, jakieś miejsce na łodzi się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 25 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 (edytowane) Restaffine Knight druga szansa Kilku forumowiczów wie że miałem przykrą przygodę z Knightem (przy rzucie złamał się) ale jak już pisałem w innym wątku zdarzenie zakończyło się happy endem i bez żadnych kosztów otrzymałem drugi blank z kompletem przelotek (gratis) oraz załączonym spacingiem. Zabrałem się do pracy i oto efekt. Kijek "golas" waży 142 gramy i można go dowolnie wyważyć dokładając mosiężne plastry o wadze 8 gram.Golas z 260 gramowym kołowrotkiem ma punkt wyważenia kilka milimetrów przed końcem foregripu co można zaakceptować, jednak doważyłem go mosiężnym plastrem i jest komfortowo.Punkt absolutnej równowagi osiąga przy czterech plastrach ale wzrasta waga kija do 166 gram z czym raczej trudno się pogodzić, ponieważ założeniem tej konstrukcji była maksymalna ucieczka z wagi co się prawie udało (można zaoszczędzić jeszcze kilka gram ale przy 37 centymetrowej długości rękojeści pogorszy się wyważenie a przy takim spacingu trudno przedłużyć rękojeść). Rozwiązała się sprawa dodatkowej omotki na części męskiej .Po prostu jest w tym miejscu omotka drugiej przelotki nr 16. (pan Krzysztof polecił właśnie taki spacing aby dwie przelotki znajdowały się na sekcji dolnej co ma zapobiec szkodliwym rozłożeniom sił).Oczywiście nie można zapomnieć o przepięknym insercie z pracowni Piotrka Matusiaka i za ten prześliczny insercik oraz za inne chcę mu podziękować .Kijek będzie prawdopodobnie dzisiaj sprawdzony w warunkach bojowych . Edytowane 25 Października 2012 przez mrWhite7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Bardzo ładnie to wyszło,fajna rekojeść ,kolorystycznie wygląda smakowicie Lakierowanie nienaganne, tylko szczypie w oczy ta felerna końcówka części męskiej za przelotką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 25 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Dzięki Rafał za dobre słowo ,kolorystycznie to raczej twoja zasługa bo dałeś typ na tego ProWrapa nr 9750 a że miałem złote pierścionki pojechałem złotymi wstawkami i wyszło miodzo .Co do przelotki na części męskiej to dostałem taki spacing od pana Krzysztofa Zielińskiego z wyjaśnieniem że bo te kije są robione inaczej technologicznie i konieczna jest druga przelotka w części męskiej i aby nie narażać się na kolejne kłopoty postanowiłem zrobić tak jak polecił kompetentny monter oraz dystrybutor tego sprzętu. Właściwie nie przeszkadza to tak bardzo ale komicznie wygląda Waga kija jest godna uwagi przy tej mocy i c.w rzutowo wygląda bardzo dobrze , stożek ładnie gasi i przynęta wylatuje jak z katapulty. Te Lki są wysokie że pomimo lekkiego deszczyku i dużej wilgotności sznurek nie klei się do blanku słowem super kijek wyszedł.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 (edytowane) Ożesz TY Mr. Jonny Wayne ale pięknie tego knihta wykonałeś.Super dobrany kolorystycznie do tego młyneczka.Cacy miodzio .Słodzę bo naprawdę mi się to podoba.Krzysiek strzela sobie w kolano bo mu konkurent rośnie z boku .Pełen szacun dla zdolności . Edytowane 26 Października 2012 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 26 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 (edytowane) Dzięki Jozi za dobre słowo .Knighty są naprawdę kozackie.Nie łowiłem jeszcze Pxenixami ale czucie w Knighcie jest rewelacyjne ,Szybki jak diabeł lekki jak piórko i ładna akcja. Całkowicie inna od HSów .Chociaż też mam HSa ale taka akcja jak w Knighcie bardzo mi się podoba. Knight lepiej "zbiera" i podbija gumy , leciutki ruch nadgarstka i guma startuje , trochę lepiej mi to "leży" niż HSem , technika podbijania gumy jak i jej kontrola w opadzie troszeczkę inna. Wczoraj wpadł do mnie kumpel ,super spinningista sandaczowy (poziom Expert) , wziął kijek w rękę i oczyska mu wyszły."ale leży....ale lekki ...miłość od pierwszego poznania..."wydusił prawie na bezdechu ) niezły ubaw miałem. Musiałem zapoznać go z kosztami i już będzie kombinował jak tu przechytrzyć swój "Regirung" jak się pieszczotliwe wyraził o swojej małżonce Edytowane 26 Października 2012 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 (edytowane) Wcale się nie dziwię, że mu oczyska wyszły bo to świetnie kijki .A jakby borona spróbował na sandaczu to dopiero by mlaskał. Edytowane 26 Października 2012 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 1 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Jak już u Rafała na blogu pisałem zrobiłem bliźniaczy kij (chodzi o Design) tylko na blanku Talona oraz w burncie zamiast białego korka .Efekt ciekawy waga mniej bo takie same rękojeści a waga jest 20 gram większa (burnt)Oba posiadają inserty Piotrka Matusiaka i przyznać muszę że podobają mi się kijki. Ładna para Talon wygląda "Bożonarodzeniowo" Talon to VI plus 86 MXF2 Z lakierowania jestem zadowolony poczyniłem postępy za sprawką instrukcji Krzyśka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 No piekna parka i Lakierowanko na medal.Ale jak się głębiej zastanowić nad różnicą w wadze niby podobnych patyków,w kontekście użytych materiałów, to jest zauważalna oczywista oczywistość ,blank wędki pierwszej(tej z brzydką końcówką części męskiej ps nawet ja nie mam tak brzydkiej )jest sporo lżejszy od pospolitego z charakternymi końcami męskimi Talona.Więć siłą rzeczy do wyważenia kijka nr 1,należy użyć lżejszego materiału.Zakładając oczywiście takie same parametry rękojeści i podpinane zwijadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 1 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Co racja to racja ale mogłem użyć do budowy wyższego rear i fore czegoś zdecydowanie lżejszego ...pianka + biały ?? lub nawet zrobić tą twoją "kosmiczną technologią" na tulei poliuretanowej właściwie po przemyśleniu sprawy doszedłem do wniosku ...dlaczego nie ? można nawet zrobić sobie tuleje z balsy . Materiał tani łatwy w obróbce ,dobrze się klei i można z powodzeniem wykonać fore + wyższy rear a kijek przy zachowaniu Design będzie kozacko wyważony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Talon pięknie zestrojony, bardzo podobne gripy robię do mojego Abu Baltica. Zdjęcie omotek mogłoby być lepsze, ale i tak lakier wygląda wzorowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 2 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Dzięki Krzysiek za dobre słowo, gripy troszkę "zainspirowane" twoimi pracami.... ale pozwoliłeś Aparat mimo że markowa nazwa jest do d... Po takich instrukcjach lakierowania jakie można spotkać w twoich postach tylko człowiek bardzo ubogi w sprawności manualne mógłby nie dać sobie rady z lakierowaniem. Cieszę się że Talon się podoba bo po zważeniu delikwenta (190 g) zacząłem patrzyć na niego jak na obsikany mur, ale teraz znowu spojrzałem na niego łagodnym okiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Piękna robota,napewno talon to nie rastek,choć ja np. uwielbiam talony z grafitu 6+.Jedyna ich wadą jest masa,ale za to są piekielnie mocne i cholernie uniwersalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Parka piękna,kto wie może z czasem dochowają się potomstwa???Lakier na omotkach pikny -bardzo mi się podoba - jak pupcia .. no miejsza oto czyja pupcia -pikny i tyle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 2 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Dzięki za miłe słowa koledzy, najważniejsze żeby były "łowne" Poprzedni Rastek miał około 100 sandaczy i to przez pół sezonu po czym "wyzionął ducha" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 (edytowane) Knight nr 2 zaczyna pokazywać co potrafi myślę że będzie "łownym kijem" Dzisiejszy gamoń nr 1 gamoń nr 2,następnych gamoni nie fotografowałem bo mi się nie chciało ,było zimno jak diabli , zamarzały przelotki i gamonie wracały szybko do wody z powrotem Knight spisał się super aczkolwiek jedna duża ryba mi dzisiaj "spadła" Edytowane 16 Listopada 2012 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierzba80 Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Jak Ci nie szkoda kłaść takie cudeńko na ziemi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 (edytowane) Mówisz o tej gumie ? czy o sandaczu ? Sandaczyk to ledwie podrostek a guma rzeczywiście rewelacyjna zresztą aż strach pisać to słowo bo są tu ludzie na nie wręcz uczuleni Edytowane 19 Listopada 2012 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierzba80 Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Hehe Oczywiście miałem na myśli kijek. Moim zdaniem wykończenie pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 (edytowane) Pierwszy tegoroczny i mam nadzieję że jeszcze nie ostatni mijającego sezonu złowiony na Knighta podrostek 65 cm Sezon w dolnej Saksonii kończy się 14.01 potem okres ochronny a w Hamburgu niestety już po Sezonie trzeba czekać do 15.05 jak ja to wytrzymam ? Jeno Dorsz na gumę zostaje Edytowane 8 Stycznia 2013 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi