Jozi Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 no i teraz jest duuużo lepiej niż na zielono Arek no co? Zielony to kolor nadziei... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 21 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 (edytowane) Zielony ,czerwony czy czarny to chyba wszystko jedno .Moim celem działania było poprawienie stanu technicznego oraz właściwości użytkowych kija ,jednym słowem stworzyłem lepsze narzędzie do połowu ryb . Wymieniłem trochę zużyty uchwyt ,obniżyłem masę kija z 162 g do 141 g , poprzez wymianę przelotek kij będzie z pewnością szybszy i bardziej cięty, przez przypadek usunąłem sporej wagi "czop" zaślepiający część męską .Był to kawałek plastiku zablokowany sporej wielkości zbrylonym kawałkiem taśmy o dużej wadze ,defacto rujnującej balans kija .Aż dziw bierze że tak renomowana firma mogła sobie pozwolić na coś takiego .Oczywiście w miejsce starego czopa i zbrylonej taśmy wkleiłem delikatny kawałek plastiku aby uniemożliwić ewentualne pęknięcie mogące wystąpić podczas pracy kija . Design to już sprawa drugorzędna , dla mnie osobiście ten kij jest ładniejszy w porównaniu z jego starą wersją. Edytowane 21 Listopada 2016 przez mrWhite7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 (edytowane) W końcu dokończyłem mojego MATAGI T-Russell SUPER SHORE i wyszedł fajny i szybki kijek sandaczowy do średniego łowienia na gumy z łodzi .Przez średnie łowienie rozumiem wszelkiego rodzaju zaporówki do 15 m ,rzeki o leniwym uciągu a więc takie łowienie od 7 g główka do 20 g główka + guma np .4 " ES Keitech .Pierwszy raz zaeksperymentowałem z fioletowym kolorem nici i efekt jest .tylko nie wiadomo jaki . .Ujdzie w tłoku bo tak mawia moja żona ,bardzo wymagający juror Edytowane 27 Listopada 2016 przez mrWhite7 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 (edytowane) Z ciekawości, dlaczego robisz tak długie reargripy? Edytowane 27 Listopada 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Zawsze jest kwestia pełny korek czy split dzielony , coś takiego jest bardzo dobrym kompromisem .Można też inaczej spytać ,dlaczego ludzie robią tylko symboliczne reary ,wygląda to jak doklejone ogryzki na długom patyku Kwestia gustu no i może troszkę kwestia użytkowa ,bo chyba wygodniej trzymać korek niż goły blank . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Arturze, miałeś już okazję sprawdzić tego Matagi w praktyce, m.in. na okoniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Tego jeszcze nie , miałem okazję sprawdzić LL (zresztą nie mojego) i muszę przyznać że LL jest klasą samą w sobie bo mimo że wędka nie jest z pewnością dedykowana okoniowi to znakomicie daje sobie radę , tego zrobiłem na przybrzeżne zatoki bałtyckie a więc grubego okonia ,szczupaka oraz sandacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 tego zrobiłem na przybrzeżne zatoki bałtyckie a więc grubego okonia ,szczupaka oraz sandacza Dlatego właśnie pytałem, bo pamiętam, że na początku listopada tak właśnie określiłeś przeznaczenie tej wędki, a moje miejscówki są podobne.A co do LL to w pełni się zgadzam (choć w porównaniu z Tobą w dziedzinie rodbuildingu jestem kompletnym laikiem ) bo od kilku miesięcy mam kijek na tym blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karbusd Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Więc według Was jakie jest przeznaczenie Super Shore LL? Zastanawiam się nad wedką na tym blanku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Dla mnie gruby okoń łowiony niekoniecznie plemnikami na glowkach 1g tylko grubiej z dużym prawdopodobieństwem częstych przylowow dużych ryb . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karbusd Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 No właśnie tak mam zamiar używać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Mimo że mój poczciwy Matagi Sea Bas 3,20 m ,20 lb sprawuje się znakomicie na morskich trociach to postanowiłem wraz z kolegą sprawdzić nowy blank Phenixa SB982 17 lb 7-35 g. Pierwsza rękojeść już wykonana (tym razem poszedł na pierwszy ogień blank kolegi) i teraz czeka tylko na przelotki .Kolega lubi klasyczną niemiecką robotę (Niemiec od urodzenia ) ,więc nie przeszkadza mu waga 180g bez przelotek ,pełna rękojeść ,kapa oraz metalowy uchwyt Alpsa ,za to balans kija bez przelotek to 6 cm co przy takiej długości kija jest wynikiem rewelacyjnym. Oczywiście troszkę się przesunie jak pojawią się przelotki aler mimo wszystko jest ok.Kij będzie wyglądał mniej więcej tak i mimo że klasyk to wcale nie musi być "od siekierki" 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 jak zawsze super wykonanie jakie długości fore i real od stopki dałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Fore zgodnie z życzeniem 10 cm odległość od środka stopki do końca kapy to 44,5 cm no i dzięki za brawka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 No,- Ci co nie zdążyli się załapać na pierwszy wypust tych rewelacyjnych blanków będą musieli zaczekać na nie, podobno dopiero za dwa tygodnie będą, a jak będzie w praktyce to się dopiero okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Rozumiem że następnym zakupem będzie właśnie ten blank przyznam że nawet bez przelotek robi ogromne wrażenie .Ugięcie bajka , przyrost mocy w 1/3 od topu potem czuć moc i kij nadal pracuje .Rzucał będzie sekcją szczytowo-środkową co mnie bardzo cieszy ,coś podobnego jak PST 895 a z tego latało jak z armaty .Ideał na troć .Już mi się mordka cieszy aha ....na gumę się w ogóle nie nadaje ale jakoś to przeboleję . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 A mnie się wydaje, że podobnie jak chudszy brat tzn 12lb będzie się nadawał do gumy i to dobrze ale na razie to tylko gdybanie,- woda wszystko zweryfikuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Nie widac zdjec trzech ostatnich wedek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Fotosik sobie pogrywa już nie będę tam wystawiał zdjęć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Wstępna propozycja rękojeści do kija Phenix SP-742 ML.Kij ma przepiękne ugięcie ,wręcz wymarzony pod szczupaka na lekko i grubego okonia.Czeka na przelotki 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Ladnie sie prezentuje ta rekojesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Ładne te dolniki robisz, zastanawiam się tylko jak wyglądają po sezonie czy dwóch.Jasny korek już chyba nie wygląda tak dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Ładne te dolniki robisz, zastanawiam się tylko jak wyglądają po sezonie czy dwóch.Jasny korek już chyba nie wygląda tak dobrze? Cork seal i trzyma sie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Dobrej klasy korek Flor nie niszczy się tak jak klasy Aaa lub super. Nie szpachluje więc trochę brudu mu nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Trociówka na blanku Phenix Seabass 982 MH już zrobiona i mam nadzieję że kumpel będzie zadowolony 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi