Skocz do zawartości

Powitanie na JERKBAIT.pl

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Kolegów od wspólnej pasji :)
Po 10cio letniej przerwie w łapactwie powróciłem.

Preferowane metody: Całe wedkarskie 30letnie wędkarski żywot: spławik, picker, feeder i troche spinning.
Obecnie głownie spinning ale posiedzieć w krzakach, czemu nie?
Ulubione rybska: brzana, kleń, boleń, karaś, lin.
Marzenia: duży okoń, duży jaź, brzana NA SPINNING ;)
Preferencje łowisk: rzeki ale jeziora również czętnie.
Ulubione rzeki: Bug, Narew, Wkra. (ostatnio poznaję Wisłe i jej bolki-tfuuu)
W tym roku zamiaruje powrocić nad Wkrę po brzany :)

Grabe sciskam i wierze, że znajdzie sie jakieś towarzystwo do wspólnego skradania sie po krzaczorach w poszukiwaniu ładnej ryby.

P.S: ....i jestem zdecydowanym zwolennikiem idei C&R!

Edytowane przez riversider
  • Like 1

Witam serdecznie wszystkich nieznajomych po kiju i znajomych również, zakładam, że kilku ich tu jest. Wędkuję od ponad 30 lat i przechodziłem różne etapy swojej choroby, przez spławik, gruntówkę i inne siedzące, ale najbardziej choroba dała się we znaki kilka lat temu, kiedy zabrał mnie znajomy na łódkę i polubiły mnie piękne okonie za niedużego twisterka. Od tej pory objawy są poważne i koszty leczenia coraz wyższe, a pacjent nie zamierza się wyleczyć. Obecnie łowię (nie za często, bo czas nie pozwala) na zbiornikach woj. śląskiego i opolskiego oraz na górnym odcinku Odry. Raz lub dwa w roku, obowiązkowo wyjazd do krainy obfitości (Finlandia lub Szwecja) aby naładować akumulatory. Za mile spędzony czas przy czytaniu Waszych porad i opowieści z góry dziękuję. 

Dajmy szansę naszym wodom, więc C&R!

Edytowane przez Olo1970
  • Like 2

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich forumowiczów. Łowię od 5 roku życia z małymi przerwami. Od 2 lat intensywnie chodzę ze spinningiem i ostatnio też z muchówką. 

Moje ulubione miejsca to rzeki podgórskie, górskie, małe rzeczułki i strumyki zapomniane przez ludzi. Czasem dla odmiany posiedzę nad jakimś zarośniętym bajorkiem ze spławikiem. Wychowałem się nad Wisłokiem i wracam nad niego kiedy tylko mogę. Pozdrawiam i do zobaczenia nad wodą.

Witam wszystkich użytkowników tego forum.

Nie lubię pisać o sobie więc ograniczę się do kilku podstawowych informacji.

Łowię zarówno na spining jak i na muchę. Pstrągi na muchę od IV do VI. Lipienie na muchę od IX do II.

Na spining głównie sandacze i okonie. Zębate specjalnie mnie nie interesują :-)

Jako, że jestem tu mowy to proszę o wyrozumiałość bo pewnie minie trochę czasu zanim się ogarnę i rozkminię tajniki tego miejsca :-)

Maciek

• Like 1

Witam wszystkich użytkowników forum. Mam na imię Bartek mieszkam niedaleko Mogilna woj. kuj - pom. Wędkarstwem interesuję się odkąd tylko pamiętam. Pewnie jak większość zaczynałem od spławika aby skończyć na spinningu i karpiowaniu, na to drugie jest mniej czasu gdyż dochowałem się potomka:). Założyłem konto na tym portalu żeby czerpać z niego największe dobrodziejstwo czyli informacje, mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swego grona:). Zapomniałem o najważniejszym ryb nie jadam:) bo z ryb to najbardziej lubię rypanie:P .

Pozdrawiam BartasL2

Cześć

Mam na imię Tomek. Wędkarską przygodę rozpocząłem dawno temu na małej mazowieckiej rzeczce (bez większych sukcesów) a po kilku latach przerwy wróciłem i od 3 sezonów łowię na Wiśle. Łowię na spinning. Uczę się łowić na wielkiej rzece co na samym początku nie było łatwe po latach łowienia w "strumyku". Jakoś dałem radę ale jeszcze długa droga przede mną patrząc na zdjęcia rybek złowionych przez kolegów z forum. Łowię na lekki spinning w poszukiwaniu kleni i jazi a także boleni. Czasem coś mi się trafia :) Wszystkie ryby wypuszczam.

• 3 tygodnie później...

Witam wszystkich użytkowników forum. Łowię od szóstego roku życia z przerwami. Zaczynałem od spławika, by w ostatnim czasie przenieść się na spinning. Polawiam głównie okonie na paprochy i okazjonalnie szczupaki.

Pozdrawiam Arushat

''Kupując szczupaka, osiedlasz rybaka''-Paulo Coelho w czasie trollingu na Zalewie Zegrzyńskim

• Like 3

Witam

Robert z okolic Krakowa, rocznik 91. Parę lat bawiłem się wyczynowo spławikiem, jednak postanowiłem wrócić do spinningu. Wyczyściłem się ze sprzętu i teraz spędzam godziny na tym forum szukając odpowiedzi na kumulujące się w mojej głowie pytania. Przez cztery lata łowiłem spinem może 3-4 razy, okazjonalnie. Nie mam bladego pojęcia o tym w jaki sprzęt teraz warto celować i to jest głównym powodem dla którego tu zawitałem. Najczęściej mam zamiar odwiedzać podkrakowską Wisłę i okoliczne rzeczki pstrągowe :] 

Pozdrawiam