Cheacken Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Uwielbiam spinning, a od kilku lat, aktywnie uczestniczę w zawodach spinningowych, dzięki czemu poznaję dużo fajnych ludzi, a i umiejętności wędkarskie poszybowały do góry! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deridun Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Dobrego wszystkim.No i zdrowia w tych ciekawych czasach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK5 Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Witam, wędkuje od 20 lat głównie na spina i muchę a w ostatnich latach również karpiowo. Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacoO Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Witam . Miło mi gościć w zacnym towarzystwie, wędkuję około 25 lat , głównie spinning , skrobię trochę woblery , lubię kreatywne wędkarstwo. Chętnie wymienię sie z wami spostrzeżeniami. Pozdrawiam. Jacek Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar83 Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Witam, po około 10 latach polowania na karpie zacząłem skręcać w kierunku ryb drapieżnych (spining, troling). Od roku drążę to forum zdobywając wiedzę, myślę że czas najwyższy by robić to oficjalnie, POZDRAWIAM 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Miło Was powitać w społeczności jerkbait, zanim zaczniecie w pełni korzystać z nieprzebranych zasobów portalu zajrzyjcie do działu http://jerkbait.pl/forum/13-regulaminy-uwagi-i-spostrze%C5%BCenia-na-temat-jerkbaitpl/ To ułatwi Wam odnalezienie interesujących treści i pozwoli na uniknięcie wielu błędów.Zapraszamy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Embe Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Witam serdecznie wszystkich „forumowiczów” moderatorów i osoby odwiedzające to forum. Mam na imię Mirek (od 63 lat) i ponad pół wieku wędkuję. Pierwszą wędkę dostałem od ojca w wieku 6 lat - bambus 3 cz. z takim znaczkiem czapli.Pierwsze kilkanaście lat mojego wędkowania to Wieruszów i Prosna, czasami Warta (najczęściej okolice Osjakowa). Później Łódź - podmiejskie „jeziora”i Warta. Od 1984 roku do dzisiaj - Ustronie Morskie - Parsęta i okolice, a od 1989 co roku również San. Ostatnie 30 lat, to spławik-tyczka, zawody, klub,- spining sporadycznie. Od 2 lat coraz więcej spiningu , najchętniej UL (okoń, kleń). Lubię czytać, uczyć się od innych, poznawać nowe techniki wędkowania. Lubię trudne wody i trudne ryby. Złowione ryby wypuszczam - od 30 lat. Nie łowię na trolling i boczny trok. Nie łowię troci, łososi, a tym bardziej głowacicy. Moje ulubione wody - Parsęta i San. Ponieważ tak naprawdę zabawę ze spiningiem dopiero zaczynam, więc moja aktywność na tym forum w większości będzie sprowadzała się do korzystania z zasobów tegoż. Dlatego dziękuję za bezwarunkowe przyjęcie mnie do grona „forumowiczów” Pozdrawiam: Mirek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Witaj Mirku, miło Cię widzieć w naszej, małej, ojczyźnie. Korzystaj, czytaj, dziel się z nami emocjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto_s Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Witam,po 11 latach przerwy planuję wrócić do wędkarstwa, mam nadzieję, że się uda . Jak spora część osób zaczynałem jako dziecko. Łowienia uczył mnie Tato, który "zaraził" się dość późno bo po 30-tce, od szwagra z mazur. Nie jest mi obce poławianie białej ryby, ale zdecydowanie preferuję spinning. Pomimo, że obecnie mieszkam w stolicy to na wędkarskie wypady wracam w rodzinne strony. Na razie nie znalazłem urokliwszego miejsca niż nadbużańskie tereny (ale i nie szukałem ). Dla mnie wędkowanie nierozerwalnie wiąże się z przebywaniem na łonie natury, tam prawdziwie odpoczywam. Łowię na granicznym odcinku Bugu głównie od Woroblina do wysokości Janowa Podlaskiego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert89 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Witam wszystkich forumowiczów! Mam na imię Hubert jestem z Żagania woj. Lubuskie. Spining to moja ulubiona forma wędkarstwa, dodatkowo raczkuję w temacie lurebuildingu i to właśnie przynęty handmade przywiodły mnie na to forum. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rando Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) Pozdrawiam z za oceanu. Mam na imie Mateusz. Najczesciej poluje na bassy (malogebowe, wielkogebowe) i szczupaki. Znalazlem sie tutaj bo ciekawi mnie co sie w Polsce rzuca i czym na drapiezniki. P.S. Nie mam pelnej polskiej klawiatury na komputerze wiec prosze wybaczyc brak polskich liter. Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez Rando 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rochs Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie,Pierwszy wypad z tatą w wieku 6 lat na małą pstrągową rzeczkę zakończył się sukcesem. Po latach różnych metod -czym skorupka za młodu-wróciłem do ładowania akumulatorów przy pomocy kropek i innych podobnych drapieżników czołgając się wzdłuż zakrzaczonych siurków od rana do wieczora bez jedzenia i bez oznak zmęczenia.Przy okazji powitania chciałem wyrazić uznanie i podziękowania wszystkim wspaniałym fascynatom, z których rad korzystam od jakiegoś czasu.Również uznanie dla administratorów i moderatorów za poziom i kulturę portalu.Pozdrowionka Edytowane 1 Maja 2020 przez Rochs 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boban_ Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Witam wszystkich,Mam na imię Kamil, należę do okręgu PZW Katowice i mieszkam w Zagłębiu Dąbrowskim. Przygodę z rybami zacząłem w wieku kilku lat na okolicznych stawikach na które zabierał mnie ojciec. Dziadek również dołożył sporą cegiełkę do mojej wędkarskiej przygody, nie miał ręki ale nie przeszkadzało mu to w łowieniu i radził sobie lepiej niż niektórzy wędkarze za co chylę nisko czoło. Wakacyjne wyjazdy z rodzicami pod namiot jak i te weekendowe, oczywiście ukierunkowane były odpoczynkiem z wędką. Głównie była to metoda spławikowo-gruntowa na rzekach takich jak Wisła, Skawa i Soła oraz jeziorach Pogoria oraz Przeczyce. Później nastąpiła ok 10 letnia przerwa w łowieniu która trwała do 2017 r. Wróciłem do wędkarstwa lecz postanowiłem zacząć przygodę ze spiningiem i uważam, że był to strzał w 10. Aktywne łowienie z 1 małą torbą na ramieniu to jest to co mi odpowiada. Łowię głównie na pobliskich akwenach i wodach płynących, lecz przodują u mnie rzeki - Soła i Skawa. Preferuję metodę złów i wypuść do której wszystkich zachęcam. Pozdrawiam wszystkich pasjonatów, połamania kija oraz życzę dużo zdrowia! Do zobaczenia nad wodą! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juve1974 Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Witam wszystkich. Mam na imię Robert, jestem z Wielkopolski i mieszkam nad wspaniałą rzeką jaką kartę Noteć ( mam do niej jakieś 30 metrów). Kiedyś łowiłem na spławik potem troszkę feder a teraz pokusiłem się na spining z pływadełka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAGEZ Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Witam wędkarską brać! Jestem wędkarzem z Gdańska, wędkuję w okolicach Gdańska oraz Elbląga. Jak większość "mocno wkręconych" borykam się z podobnymi problemami.Mam kilkuletnie doświadczenie w połowie okoni, sandaczy o od 2 lat koncentruję się głównie na szczupakach i widzę spory progres. Rozwijam się głównie dzięki wielu godzinom spędzonym nad wodą oraz wiedzą przekazywaną mi przez znajomych którzy na tym forum udzielają się już od dawna. Ponadto pływałem pontonem i z pewnością do tego wrócę! Pozdrawiam!Wypuszczajcie ryby! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markiszarki2020 Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Witam wszystkich wędkarzy, dużych i małych, starych i młodych. Połamania... Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolf1 Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Witam wszystkich kolegów wędkarzy. Moja ulubiona metoda to spining. obecnie wędkuje w jeziorach i fiordach norweskich. Na to zacne forum trafiłem raczkując w temacie połowów z łódki a konkretni szukając wiadomości o echosondach . Wiadomości z forum bardzo pomogły mi przy wyborze , za co bardzo dziękuje Pozdrawiam i połamania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CatchFish Krupa Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Witam wszystkich użytkowników. Życzę samych sukcesów w obecnym sezonie ???????????????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senso Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 (edytowane) Witam użytkowników tego forum,Mam na imię Maciek, moja ulubiona metoda to spinning. Pozdrawiam. Edytowane 9 Czerwca 2020 przez senso 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał Siwy Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Witam wszystkich. Łowię na muszkę w wodach stojących i płynących prawie wszystkie gatunki ryb tylko i wyłącznie C&R. Rafał ze Złotoryi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pankracy Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Witam wszystkich forumowiczów. Mam na imię Artur wędkuję ponad 40 lat a ostatnio spinning to moja ulubiona metoda połowu. Pozdrowienia dla pasjonatów wędkarstwa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziewiątka Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 (edytowane) Witam wszystkich użytkowników "Jerkbait" . Mam na imię Robert. Moim ulubionym akwenem jest rzeka Nida i tak już od lat w związku wędkarskim. Edytowane 26 Czerwca 2020 przez dziewiątka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Witam. Z tej strony Piotrek z Legnicy. Wędkarstwo to moje całe życie, hobby na które poświęcam sporo czasu. Moja ulubiona metoda jest spinning, a ryba pstrąg. Pamiętajcie złów, buzki i do wody… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Witajcie Panowie, miło Was widzieć. Nim zgłębicie wszystkie tajniki forum polecam lekturę na początek - http://jerkbait.pl/forum/13-regulaminy-uwagi-i-spostrze%C5%BCenia-na-temat-jerkbaitpl/Poszczególne tematy pomogą Wam rozpocząć przygodę z naszą encyklopedią wędkarstwa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aneczka.t Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Witam wszystkich i pozdrawiam Mam na imię Anna i cieszę się że dołączyłam do forumowej społeczności. Mam nadzieję że zaczerpnę tutaj dużo ciekawych informacji 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi