Skocz do zawartości

Powitanie na JERKBAIT.pl

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Mam 57 lat, wędkuję od dzieciństwa. Kiedyś tylko na mazowieckich rzekach, teraz głównie na mazurskim jeziorze Sasek Wielki. Łowię głównie na spinning. Często korzystałem z informacji i doświadczeń Kolegów na tym forum, Byc może i ja będę teraz mógł podzielić się swoim skromnym doświadczeniem.

Pozdrawiam Kapitana, Załogę i Pasażerów tego Okrętu.

Cześć Darku!

powodzenia i owocnego korzystania z zasobów forum :)

• Like 1

Serdecznie witamy w społeczności jerkbait.pl

Zapraszam do poznania naszych zasad, to pomoże Wam w sprawnym korzystaniu z zasobów tego miejsca.

http://jerkbait.pl/forum/13-regulaminy-uwagi-i-spostrze%C5%BCenia-na-temat-jerkbaitpl/

To lektura obowiązkowa  :)

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Cześć ! Witam wszystkich, mam 25 lat a łowię odkąd pamiętam :) Najbardziej uwielbiam łowić okonie na spinning, chcę zacząć skutecznie łowić sandacze tą metodą. Mimo , że jestem nowy, znalazłem już tu dużo ciekawych i przydatnych informacji, lubię również dzielić się swoimi wędkarskimi spostrzeżeniami, pozdrawiam.

• Like 1

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witam. Wedkowanie zacząłem jako sikun kilkadziesiąt lat temu w Dolistowie nad Biebrzą. Z miejscowej mleczerni do rzeki szła rura,ktorą coś wplywalo do wody. Kręciło się tam tysiące rybek i tam właśnie stawialem pierwsze kroki. Jak ojciec przywiózł mi od ruskich niebieski teleskop i dokupiłem do kompletu ruski młynek delfin stałem się mistrzem rury. Obecnie najczęściej wędruje wzdłuż podlaskich rzek z ultralightem. Czasem zmajstruje jakaś dziwną przynete.

• Like 1

Witam szanowne grono wędkarzy.    :)

Na imię mam Arek i mieszkam na Mazurach , forum czytam od ładnych paru lat lecz dopiero teraz postanowiłem się ujawnić.   :rolleyes:

Wędkuje od dziecka jednak na spinning dopiero od ponad 10 lat. 

Od ostatniego roku zgłębiam metodę casting i prawie wcale nie wziąłem spiningu do ręki.  :)

Pozdrawiam. Arek.   :)

• Like 1

Witam wszystkich kolegów po kiju! Mam na imię Marcin, mam 32 lata, mieszkam w Poznaniu, ale oryginalnie pochodzę z Sejn - okolice Suwałk i wędkuje można powiedzieć od zawsze, czyli od kiedy sięgam pamięcią z większymi i mniejszymi przerwami. Przez ten czas przewinęło się dużo metod połowu, liny na spławik i szczupaki na spinning w czasach kiedy byłem dzieckiem, później karpiowanie i biała ryba na drgającą szczytówkę, natomiast najbardziej aktualna metoda (ostatnie trzy lata) to rzeczny spinning i pogoń za sandaczem, boleniem, kleniem oraz pierwsze kroki z sumem na stacjonarnych zasiadkach. Można powiedzieć, że cały czas jeszcze szukam swojej drogi i kierunku. Jeśli chodzi rzekę jest do dla mnie dość trudny temat, ponieważ w okolicy rodzinnego miasta nie za bardzo miałem wody płynące. Jakiś progres jest, jednak nie jest to jeszcze to co bym chciał osiągnąć. Na forum trafiłem ponieważ zacząłem się interesować robieniem własnych przynęt i temat mnie bardzo wciągnął. Przede wszystkim chodzi o woblery, bo właśnie na nie ostatnio najbardziej lubię łowić. Pierwsze próby za mną, ale nie zbyt udane, bo zacząłem trochę od złej strony. Teraz zbieram wiedzę i chce tym razem zacząć struganie tak jak powinno się do tego zabrać. Pracownia już jest, sprzęt jest, jakaś wiedza jest i zobaczymy co z tego wyjdzie. Cieszę się, że trafiłem do tej społeczności z dwóch powodów. Pierwsze powód to gigantyczna ilość wiedzy jaka można znaleźć na tej stronie, natomiast drugi powód to poziom i kultura dyskusji, o którą ciężko w dzisiejszych czasach na popularnych portalach społecznościowych. To by było chyba na tyle o mnie. Pozdrawiam.

• Like 2

Witam.Z tej strony Marcin z Sanoka.Wedkarstwo to moje cale zycie,na ktore poswiecam sporo czasu jak i pieniedzy????.Od paru lat w zasadzie tylko spinning, preferuje zasade zlow i wypusc jak rowniez lowienie bezzadziorowym hakami lub kotwicami.Pozdrawiam wedkarska brac!!!

• Like 2

Witam serdecznie wszystkich uczestników forum !

Na imię mam Waldek.Wędkuję od najmłodszych lat swojego życia. Moją ulubioną metodą od kilku lat jest karpiarstwo. A w końcówce i po zakończeniu sezonu karpiowego spinning. Spininguję przeważnie w rz. Bug (niestety na ogół bez większych rezultatów).

Pozdrawiam wszystkich uczestników forum Waldek.

• Like 2