Skocz do zawartości

Powitanie na JERKBAIT.pl

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów po kiju.

Nazywam się Krzysiek, mam 25 lat i pochodzę z Gdańska. Swoją wędkarską przygodę zacząłem już jako chyba 10-latek. Od jakiegoś czasu interesuje się głównie wędkarstwem morskim gdzie zazwyczaj łowię. Aktualnie pracuje w Norwegii, dokładniej w Oslo i okolice. W przyszłym roku debiutuje z kolegami z innego forum na północy norwegii a dokładniej miejscem docelowym naszej wyprawy będzie Nordkapp.

W ostatnim czasie zaczęłem się też szkolić póki co teoretycznie w temacie którym jest rodbuilding i w niedalekiej przyszłości zamierzam z teorii przejść do praktyki.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów

Witam użytkowników zacnego forum,

Jestem Maciek, też emigrant z gdańskim rodowodem.:D Od prawie sześciu lat zakotwiczyłem na Wyspach. Łowię od dziecka, chociaż ostatnimi laty niestety z doskoku.

Przeszedłem okres fascynacji spinningiem, potem muchą, a od niedawna spinningowa korba znowu odezwała się na dobre. Przymierzam się do castingu i widzę tu duży potencjał na kolejną konkretną szajbę, więc przyszłość maluje się w kolorach spinningu, castingu i muchi (kolejność przypadkowa). Czerpię radochę z łowienia różnych ryb, zwłaszcza tych trudnych i silnych, jednak bez bicia przyznaję się, że kocham kropki.;)

Pozdrowienia i szacunek.

• 2 tygodnie później...

witam kolegów i koleżanki, mam na imię Pawel, łowie lat 30 , różne miałem fazy wedkarskie i pasje ale generalnie moim żywiolem sa rzeki, od dzikiej wisly nad która mieszkam , poprzez ebro aż po male pstrągowe ciurki roztocza i podlasia. Na forum jestem od dluższego czasu, czasem coś kupowalem , może formalne przywitanie tutaj sprawi że będę aktywniejszym forumowiczem,

Połamania kija!

Dzień dobry Wszystkim!

Mam na imię Maciej. Stuknęło mi już 45 wiosen z czego przynajmniej 35 z wędką w ręku. Wychowałem się nad najpiękniejszymi polskimi rzekami, którymi bez wątpienia są Gwda i Drawa i pamiętam rybostan polskich wód w ilościach, o których większość młodszego pokolenia kolegów po kiju może jedynie pomarzyć. Od czasu kiedy tylko mogłem zacząć (dawny przepis o konieczności ukończenia 16-go roku życia) łowię w 80% metodą spinningową, ale kocham wszystkie. Tak się złożyło, że mimo iż od 17 lat mieszkam w Szwecji i zdążyłem nieraz zapoznać się z tutejszymi krokodylami, to dopiero teraz postanowiłem spróbować jerkowania, a jeżeli koledzy z tego forum zechcą wprowadzić mnie w tajniki tej metody, pozostanie mi tylko wyrazić wdzięczność.

Życzę Wszystkim Połamania Kija i do zobaczenia nad wodą.

Witam wszystkich forumowiczów!

Forum czytam już od jakiegoś czasu, a że teraz mam go więcej, to może nawet coś skrobnę ;)

Wędkuję od dawna z przerwami krótszymi, lub dłuższymi - od 2 sezonów praktycznie tylko spinning.

Wody to Wisła (od Oświęcimia do Jankowic) + Kanał Dwory - Przeciszów, a w okresie wiosenno-letnim Skawa w poszukiwaniu kropek :wub:

Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia w tematach lub nad wodą ;)

Edytowane przez dream catcher