Skocz do zawartości

Powitanie na JERKBAIT.pl

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Kłaniam się Paniom i Panom współtworzącym to zacne forum :)

Imię me Radosław. Od dłuższego czasu, liczonego już w latach, systematycznie odwiedzam jerbait.pl. Po lekturze wielu artykułów i setek, jeśli nie tysięcy postów, postanowiłem ostatecznie zmienić status tzw. lurkera na aktywnego użytkownika. Po raz pierwszy zetknąłem się z szerokopojętym wękdarstwem już w wieku 7 lat. Ostatnie 3 lata spinninguję "na serio", z różnym skutkiem, uzależnionym od humorów, a w zasadzie obecności, ryb w mazowieckich i warmińskich wodach. Choć urodziłem się i mieszkałem w Warszawie, obecnie rezyduję "na banicji" w okolicach Zalewu Zegrzyńskiego, co z uwagi na moje hobby, taką złą rzeczą nie jest ;) Jestem zagorzałym zwolennikiem bezwzględnego wypuszczania wszystkich złowionych ryb, co też sam konsekwentnie czynię od wielu lat.

Do zobaczenia nad wodą.

Podrawiam,

Dienekes

Witajcie, mam na imię Wojtek, łowię ryby od przeszło 40 lat. Wyłącznie na spinning od połowy lat 90-tych, czyli od czasu kiedy kupiłem pierwszego handmade'a od Andrzeja Osowskiego. Spinningi lubię długie, pracujęce na całej długości, możliwie najlżejsze do danej przynęty a łowię najlżejszymi jak to jest możliwe w danych warunkach. Moja "rzeka życia" to górny Bug. Ostatnio łowię tam 1 - 2 w roku, niestety. Cudowna dzika rzeka, rybna ale okropnie skłusowana przez wszystkich co nad nią mieszkają. Obecnie mieszkam w Szczecinie i w związku z tym głównie dolna Odra od Gozdowic do Widuchowej, czasami Ina i inne małe rzeczki w okolicy. Forum poznałem dzięki synowi który kocha wędkarstwo, teraz już bardziej niż ja. To co widzę nad wodą nie zachęca do łowienia, to co piszą na forach odstrasza. Ale wciąż lubię to zajęcie chociaż ludzi z tym związanych coraz mniej.

Wszystkich serdecznie pozdrawiam.

Edytowane przez Wania64

Witam wszystkich Fascynatów,

do niedawna zaglądałem na forum jako podglądacz.

Pomyślałem: czas się ustatkować i oficjalnie dołączyć do grupy.

Mam na imię Paweł, (70'), wędkuję od...kąd pamiętam.

Teraz Beskid Żywiecki, wcześniej Mazowsze.

Choruję na Głowatkę.

Mam nadzieję być przydatny, tak jak forum było przydatne dla mnie.

Pozdrawiam

Witam wszystkich mniej lub bardziej zapalonych umiłowanym hobby:) Mam na imie Rafał jestem ze Sztumu woj pomorskie. Łowie praktycznie w woj pomorskim, tj żarnowiec, Martwa Wisła, Wisła, Nogat, Zatoka Gdańska, Drużno itd... Chętnie podziele się swoją długo gromadzona wiedzą na temat metod połowu i sprzetem, a przy okazji licze na poznanie osób które poławiaja na tych wodach co ja, bo razem raźniej:) Jeszcze raz witam serdecznie i mam nadzieje do zobaczenia nad wodą :)

Dzień dobry. Mam na imię Krzysztof. Od pewnego czasu zagladam na to forum jako podglądacz ;) , ale czas skonczyć ze złymi nawykami. Rybki staram się łowić od kilkunastu lat. Najpierw z brzegu, a od paru lat z łódki. Łowie na jeziorach, których mam w swojej okolicy sporo (poj. Brodnickie, Chełmińskie) niekoniecznie rybnych. Mam nadzieję, że będe mógł pomóc młodszym kolegom. :o

Witam!

Mam na imię Przemek i jestem od jakiegoś czasu "przeglądaczem" Jerkbaita - w końcu postanowiłem się zarejestrować. Jestem z Warszawy dlatego najczęściej łowię na Wiśle, ogólnie od 3 lat jestem zafascynowany rzecznym spinningiem. Mam nadzieję że czasem będzie się czym pochwalić we "wieściach znad wody".

Pozdrawiam

Witam wszystkich.

Nazywam się Karol mieszkam w Przemyślu. Wędkuje od 21 lat dotychczas łowiłem prawie wszystkimi metodami w tej chwili od trzech lat tylko spinning zarówno rekreacyjnie jak i próbuje swych sił w zawodach .

Jeżeli chodzi o wody na których łowię to przede wszystkim San oraz okoliczne żwirownie .

Pozdrwaiam Karol.

Witam brać wędkarską. Mam na imię Piotr i jestem nowy na forum. Pierwszy raz na rybach 1 czerwca 1971r(jak ten czas leci).Od kilku lat tylko spining.Głównie bolek i kleniska. Łowię najczęściej Warszawa i okolice.Cieszę się że znalazłem się w tak ZACNYM GRONIE. Pozdrawim Piotrek.

Witam z drobnym spóźnieniem bo już wcześnej pisałem w kilku tematach. Mam na imię Robert - 48 lat (ach ten czas faktycznie leci i co gorsze przyspiesza), mieszkam na przedmieściach Lublina, a do wędkowania wróciłem, z ogromnym zaangażowaniem, po kilkunastu latach (kolejna pasja ku utrapieniu żony). Jestem zafascynowany spiningiem, choć zdarza mi się posiedzieć na pomoście wpatrując się w spławik. Zdołałem już w tym roku wciągnąć w wędkarstwo mojego 15 - letniego syna Pawła - też zdeklarowany wielbiciel spiningu z konkretnymi sukcesami - ostatnio pokazał ojcu jak się łowi szczupaki - w ciągu dwóch godzin cztery , w tym jednen 3,20 kg, a tatuś.......zero. Pozdrawiam Kolegów. RB.

Witam Wszystkich. Od dłuższego czasu przeglądam Wasze forum. Dzisiaj postanowiłem się przywitać. Mam na imię Kacper, w mojej wędkarskiej karierze podejmowałem się różnych metod. Na początku był spławik("glizdowanie ;D"), później wciągnął mnie spinning i byłem częstym gościem Odry w okolicach Ścinawy. Następnie przez trzy lata fascynacja wędkarstwem muchowym, zakupy materiałów, kręcenie much itp, fascynacja jednak powoli wygasa...myśle, że ze względu na odległość do górskich łowisk i niezmotoryzowanie. Od dwóch lat najczęściej łapię za spinning. Ostatnio uganiam się po Wrocławiu za sandaczem, na razie prześladują mnie potwory w rozmiarach nie przekraczających 50cm ;].

Witam. Nazywam się Robert Wilk, jestem z Łodzi, głównie spinninguję, łowię również na zestaw castingowy. Pokłóciliśmy się kiedyś na tym forum, ale nie chcę pamiętać o co, chcę by nie pamiętano - by tym razem było wszystko OK. OK? Pozdrawiam Quorum :)

Witam wszystkich forumowiczów JERKBAIT.Pl.

Mam na imię Grzegorz mieszkam w Kielcach.

Rybki łowię od kilkunastu lat. Na początku był grunt i spławik od paru lat tylko spining. Na forum zarejestrowałem się wcześniej ale do tej pory tylko podglądałem.

Pozdrawiam wszystkich zapaleńców wędkarstwa i Życzę Połamania Kija.