Skocz do zawartości

Powitanie na JERKBAIT.pl

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich kolegów po wędce . Forum przeglądam od dawna zarejestrowałem się w 2009 r ,ale niestety nie byłem aktywny z różnych powodów . Rybki łowię od dziecka, a  spiningiem zaraziłem się kilka lat temu. Teraz tylko spining głownie w jeziorkach Lubuskiego .

Napiszę pierwszy post :ph34r: 

Długo zastanawiałem się nad spinniniem, i po doświadczeniach z spławikiem i tyczką oraz w dalszej fazie koszyczkiem dostałem szansę poznać spinning. Tym bardziej że pojawił się mentor który prowadzi moje poczynania w tym kierunku.

Jak tylko pojawią się pierwsze wyniki to nie omieszkam zamieścić na forum wzmanki.

AGPix_LyanDoRo18_0025_Lg.jpg

Dla braci z imitacja na końcu linki pozdrowienia, i by każdy sezon był lepszy od ostatniego :)

Witam wszystkich zapaleńców spiningu i innych metod poławiania :-)

Mam na imię Łukasz i jestem z Bydgoszczy

Głównie wędkuję spławikowo ale jakiś czas temu powąchałem spiningu i wydaję mi się, że będzie to moja nowa MIŁOŚĆ

Życzę wszystkim połamania przynajmniej jednego kija w 2013 roku - oczywiście nie na krzakach czy klapą bagażnika :-)

Witam wszystkich, nazywam się Adam,jestem z Kołobrzegu,a obecnie mieszkam na Bawarii w miasteczku Bad Bruckenau nad pstrągową rzeczką Sinn. Moja ulubioną metodą jest spinning( czasem sie wystruga jakiegos potworka) a ostatnio sztuczna muszka.Pozdrawiam. :)

Witam wszystkich!

Wędkuję od kilkunastu lat metodą spinningową :) , czytam" Jerkbait " często, świetna forma wymiany doświadczeń, spostrzeżeń, technik połowów, wykonywania przynęt i wielu innych spraw związanych z naszym hobby :) .

Życzę wszystkim połamania.... i do zobaczenia może gdzieś nad wodą

Witam.

Wędkuję od dziecka, ale spiningiem "na poważnie" zaraził mnie teść, który sam robi blachy, więc w ramach nauki miałem co urywać :D .Moja "zdobycz" to szczupaki i okonie, choć teść co raz częściej namawia mnie na pstrągi i łososie, ale to dla mnie jak narazie wyszsza szkoła machania kijem.

Pozdrawiam wszystkich.

Witam wszystkich serdecznie.

Mam na imię Kuba i jestem z Lublina. Wedkuję ze 20 lat.. Od trzech lat intensywnie łowię pstrągi na spinning w okolicznych rzekach : Bystrzyca, Bystra, Ciemięga. Nie stronię od szczupaków i okoni po sezonie pstrągowym. Na pstrągi używam nastepujacych zestawów:

Cormoran Black Star CM 2,7m do 15g stara zielona seria  - parabolik,  kijek przezbrojony i przerobionyw pracowni KawaleC + Shimano biomaster 3000 MgS

Daiwa Exceler UL 2,4m + Penn Prion 1200 - super pod pasiaki

Na szczupaki

St. Croix Premier 66MF w jednym kawałku + Ambassadeur C3

Garbolino Plugger 2,7m 20-50g również przerobiony przez pana Kawalca + Stradic 4000FH.

Najczęsciej używam cormorana bo uwielbiam paraboliki. Hol 40-taka to prawdziwa przyjemność. Poprostu żaden kij nigdy tak mi nie lezał w łapie ; ) W wolnej chwili dodam do działu sprzętowego fotki arsenału oraz fotki znad wody do innych działów.

W tym roku nadszedł czas by spróbować ze sztuczną muszką, wiec muszę coś nabyć.

Pozdrawiam wszystkich zakreconych na punkcie jedynego słusznego hobby!

Witam wszystkich.

O mnie: Jestem Andrzej z Goteborga w Szwecji,mam trochę ponad czterdzieści lat i postanowiłem rozpocząć przygodę z wędkowaniem.Zaglądam na forum od wielu tygodni i postanowiłem przestać być anonimowym gościem.

Dlaczego to forum? Ano dla tego,że wiedza tu zawarta pochodzi od ludzi,którzy mieli ten sprzęt w ręku (nie jeden raz).

Dlaczego "casting"? Przypadek,poszedłem do marketu kupić jakąś tanią wędkę,kupiłem jedną normalną (spinning dla dzieci) i zobaczyłem wędkę wertykalną na słoną wodę,postanowiłem spróbować jak się tym operuje i tak mi zostało.

Większość mojej "wiedzy" pochodzi z tego forum więc może warto się poznać?