Skocz do zawartości

Powitanie na JERKBAIT.pl

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Cosik czuje, że szykujesz się do sezonu jerkowego. Jeżeli tak to życzę powodzenia

Tak jest Salmo i będzie to pierwszy sezon z jerkiem. Niechciał bym aby z braku wiedzy w temacie był nie udany dlatego tu się zjawiłem.Dzięki za pozdrowienia i ja też pozdrawiam. zamker.

w swoim profilu napisałeś, że tworzysz różne rzeczy wędkarskie. Możesz nieco przybliżyć temat?

W okresie jesienno zimowym produkuję błystki podlodowe,pierzchnie. Na wiosnę troszkę główek jigowych i inne kształty z ołowiu :mellow: A w tym sezonie będę próbował zrobić sobie kilka (dziesiąt <_<) jerków. Wciąga mnie ta metoda i zaczęłem kompletować sprzęt. Mając wkoło siebie kilkadziesiąt jezior ze szczupakami myślę że będę łowił właśnie tę rybkę.

ps. Może ktoś zna multik Daiwa BW-2 model sprzed trzech lat,prosiłbym o kilka słów na jego temat pod względem przydatności jego do łowienia kijkiem o cw do 80 gr.

pozdrawiam zamker.

• 3 lata później...

Ponieważ dosałem klapsa regaluminowego :D, zastosuję się do wskazówek moderatora.

Witam zatem wszystkich użytkowników jerkbaita, szczególnie ciepło pozdrawiam ludzi z którymi spotkałem się nad wodą.

Saiblling

prosze prosze...

WItaj Jędruś witaj i szybciutko dawaj znac czemu Cię jeszcze nie ma na liście zlotowej :D - Salmo Saltus 2009 :D

Czesc,

witam was.

mam na imie Marcin i pochodze z Berlina. Od razu mowie ze nie mieszkalem nigdy w polsce i nie chodzilem do polskiej szkoly, dla tego moja ortografia nie jest naj lepsza, ale chyba da sie czytac moje posty. Wiekszy problem, to ze nie mam Angielskiej klawiatury i dla tego nie moge uzywac polskich znakow.

Mam 20lat i wedkuje od ok. 4lat bardzo zaawansowano. Zerjestrowalem sie juz w innym polskim forum, dosyc duzym, ale niestety dalem sie wykasowac, bo po prostu jakos te ludziska nie mogly sie pogodzic ze mna. Jak nie brak polskich znakow to jakies inne watki, aby sie przyczepic. POza tym te forum jest bardziej zaawansowane, jak chodzi o lepszy sprzed wedkarski, i to mi sie bardzo podoba. B)

Lowie tylko na spinning i wlasnie wczoraj odebralem moj pierwszy zestaw castingowy o sluzby celnej.

Rybe, ktora probuje zawsze zachecic do brania to okon.

Mam nadzieje ze tutaj bedzie dla mnie lepsze miejsce, zeby sobie porozmawiac troche z rodakami o moim ulubionym hobby.

pozdrowienia

Marcin

viper - Szczecin i berlin nie są od siebie tak daleko położone... może kiedys uda sie zrobc jakies mini spotkanie transgraniczne... nawet miejscowke już znam... a i termin dzisiaj w sklepie padl... i to zupelnie tak mimo wolnie tego co teraz z twojej strony przeczytalem :D

Witam serdecznie na naszym - i mam nadziee rowniez twoim podworku. czuj sie jak u siebie :D

• 2 tygodnie później...

Witam,

w pierwszych słowach mego listu kłaniam się nisko wszystkim kolegom; jako podglądacz od pewnego już czasu korzystam z zasobów portalu i forum. Niewiele mam do zaoferowania w zamian za ogrom wiedzy, jaką tu znalazłem, ale to właśnie w idei takiego forum wydaje mi się wyjątkowe, że gromadząc cierpliwie indywidualne doświadczenia i spostrzeżenia, potęgą zbiorowej mądrości przebije każdego wszechwiedzącego guru. Miło mi będzie włączyć się w to zbożne dzieło, choćby mój wkład miał być symboliczny…