Skocz do zawartości

Powitanie na JERKBAIT.pl

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich :)

Mam na imię Paweł i mieszkam w Warszawie. Swoje pierwsze kroki w wędkarstwie stawiałem już jako dziecko ale było to łowienie głównie na spławik podczas wakacyjnych wyjazdów. Dwa lata temu postanowiłem wrócić do wędkarstwa i skupić się raczej na aktywnym łowieniu drapieżników :)

Forum przeglądam z zainteresowaniem już od jakiegoś czasu więc uznałem że wreszcie wypadałoby się przywitać  :)

Edytowane przez Mular

• 2 tygodnie później...

Witam!

Jestem Gabriel, lat 17, mieszkam w okolicach Libiąża (Woj. Małopolskie). Wędkuje od 2 lat metodą spinningową. W spinningu zakochałem sie od pierwszego poznania tej metody :D W wieku ok. 6lat złapałem swojego pierwszego szczupłego 51cm na obrotówkę dzięki teleskopowi z targu na wiśle, którą codziennie widzę z okna. Mam niedaleko również 3 stawy PZW, które jak zwykle cierpią na bezrybie oraz prywatny staw w okolicy, zrobiony ze starego odcinka wisły, w którym jest maaaasa pasiaków :) Oczywiście wszelkie zdobycze trafiały i trafiają do wody :)

Witam Wszystkich!

Nazywam się Krzysiek. Pochodzę i mieszkam w Gdyni. Wędkuje juz , a raczej dopiero 2/3lata. Spiningiem zacząłem rzucać dopiero w tym sezonie. Jednak nie powalił mnie na kolana - ciagła zabawa z kabłąkiem. Natomiast casting juz TAK!.

Będąc jednego razu na rybach ze znajomym wyciągnął wędke z pazurem i multiplikator niskoprofilowy.  Dając mi tą wędkę powiedział "Wku**a Cię kabłąk , spróbuj tym."  
Mowie co tam rzucę pare razy... rzucałem 4h i to mnie powaliło :) Niestety nie bylo finału w postaci ryby, ale mimo wszystko fajnie sie rzucalo :)
To właśnie on odesłał mnie do tego forum i zastrzegł byym nie kupował taniego chrustu za 200zl(tanio oznacza drogo jak mawia) tylko kupił cos porządnego i "na tym forum chłopaki Ci doradzą"

I tak dopiero dziś się zalogowałem. Nie ukrywając mam nadzieje, ze znajde tu sporo porad dla mnie. Nowicjusza.

Pozdrawiam kolegów po kiju!

• Like 4

Witam Wszystkich!

Nazywam się Krzysiek. Pochodzę i mieszkam w Gdyni. Wędkuje juz , a raczej dopiero 2/3lata. Spiningiem zacząłem rzucać dopiero w tym sezonie. Jednak nie powalił mnie na kolana - ciagła zabawa z kabłąkiem. Natomiast casting juz TAK!.

I tak dopiero dziś się zalogowałem. Nie ukrywając mam nadzieje, ze znajde tu sporo porad dla mnie. Nowicjusza.

Pozdrawiam kolegów po kiju!

Witam kolegę od razu kieruj się do kafejki castingowej :D  tam chłopaki pomogą w doborze sprzętu do tej metody i pomogli  :D  :D  :D 

Witam wszystkich.

Łowię głównie spinningiem ale posługuję się sprawnie wieloma innymi metodami wędkarskimi :)

Tutejsze forum przeglądam od dawna, więc znam panujące tu zasady i atmosferę rozmów, których klimat w większości przypadków mi odpowiada :)

Edytowane przez Spinbob
  • Like 2

Witam, 

Mam na imię Jarek, 35 wiosen z czego ponad 20 regularnie z wędką, obecnie z racji tego że od roku mieszkam 500m od Królowej Polskich Rzek płynącej przez stolicę.... wróciłem do regularnych wypadów.

Preferuję lekki spinning, choć w tym roku rozpocząłem swoją przygodę z castem ...i nadal walczę nie poddając się.

W kwestii innych metod to jedynie podlodówek nie ruszam.

Idea C&R tak propagowana na tym forum (co cieszy niezmiernie) została mi zaszczepiona jeszcze za dzieciaka przez mego mentora wędkarskiego czyt. chrzestnego.

Sporo dłubię w sumie od zawsze, głównie woblery "pod siebie".

Jerkbajt-a czytam od ponad roku.

Pozdrawiam i do zobaczenia nad wodą :)

Edytowane przez JaroSpinn
  • Like 1

Witam :)

Michał lat 28, mieszkam w okolicach Piaseczna, pochodzę z okolic Tłuszcza. 

Wędkowałem odkąd pamiętam, później nastąpiło 10lat przerwy i powrót nad wodę w tym sezonie :) Spaceruję brzegami Wisły, Bugu i Liwca głównie z lekkim spinningiem i muchówką. 

• Like 1

Witam,

mam na imię Bartek, lat 31, mieszkam w centralnej Małopolsce. 

Z wędką w ręce od kiedy pamiętam, a pamięć sięga gdzieś do 5 roku życia. Aktualnie po dłuższej przerwie na studia, ślub i podrośnięcie trójki dzieci, wracam nad wodę z lekkim spinningiem, spławikiem i feederem.

Pozdrawiam

• Like 1

Witam, mam na imię Łukasz pochodzę z Górnego Ślunska. Forum przeglądam już od pewnego czasu. Wiem, że podjąłem dobrą decyzję rejestrując się na tym jakże przyjaznym forum i jestem pewny, że nauczę sie wielu przydatnych rzeczy, za co z góry dziękuje.

Pozdrawiam wszystkich zapaleńców wędkarstwa! ????

• Like 1