Skocz do zawartości

Powitanie na JERKBAIT.pl

admin

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich. Troszkę o sobie. Rybki łowię od zawsze jak pamiętam. Od wielu lat rozsmakowałem się w lekkich spiningach i gumeczkach. Łowię głównie okonie. Stosuję wędeczki o CW 1-8 gr i główki max 4 gr. Jedyny wyjątek stanowi Drop Show kiedy to łowię czasem na ciężko 10-15 gr i kij CW 10-21gr. Okonie, czasem większe leszcze (od 3-4 kilo) sandacze, duże jazgary zabieram. Oczywiście mówimy o rybach wymiarowych. Bo są smaczne i z przyjemnością je zjadam. Inne ryby np. często jako przyłów trafia się szczupak wypuszczam bez względu na rozmiar, nie jem to nie zabieram, niech rosną. Mieszkam nad morzem, w promieniu 50km mam praktycznie każdy rodzaj wody więc jest gdzie łowić. To tak w skrócie. Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich - Wojtek

Witam. Mam na imię Maciek, wędkuję odkąd skończyłem 8 lat, najbardziej lubię łowić na  spinning i feeder, a moją. Najczęściej łowię na zbiorniku zaporowym. Forum czytam już od dłuższego czasu, uznałem, że nastał czas, aby zacząć się również udzielać. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

• Like 2

(...) wędkuję odkąd skończyłem 8 lat, najbardziej lubię łowić na  spinning i feeder (...)

No to zacząłeś podobnie jak ja, tylko że ja zaczynałem (61 lat temu) od leszczynowej spławikówki... ;) Witaj na Forum. :)

Witam. Nazywam sie Damian. Bardzo dlugo obserwowalem JERKBAT.PL Portal ten jest wyjatkowy, chodzi o tresc jak i uzytkownikow  :). Chyba pora zaczac bardziej udzielac sie  ;) . Pozdrawiam uzytkownikow i administracje bede staral sie byc wzorowym uzytkownikiem  :) .

Edytowane przez Jano
  • Like 1

Czołem wędkarska braci! Kurcze, łowię od 29ciu lat, ale dopiero teraz się tu u Was pojawiam. Choć z drugiej strony, miło wspomina się stare czasy, kiedy to nie traciło się czasu na "internety".

Kłania się Henryk, aktualnie z Torunia. Niedawno z żoną wróciliśmy po 4 latach z Danii, ,gdzie mogliśmy spełniać się w spinningu w 300%. Ale teraz czas na udowodnienie, że tu też można powalczyć. W DK stworzyłem i prowadzę największą polonijną grupę wędkarską na fb (Wędkarstwo w Danii/Fiskeri i Denmark), do której serdecznie zapraszam.

Rozpoczynamy przygodę z Wisłą, która jest dla nas czarną magią :) Trzymajcie za nas kciuki!

Widzimy się na SFE w BDG!

• Like 4

• 2 tygodnie później...

Witam. Mam na imię Arek i mieszkam w Warszawie. Jestem na etapie kompletowania sprzętu, miło Was poznać i czerpać wiedzę z tego forum

Pozdrawiam serdecznie.

Witam Arek powiedz co ci brak sam jestem z rodu amatorki ale na start może ci pomogę w jakimś sprzęcie

Pozdrawiam MarcinMal

• Like 1

Witam Wszystkich. Od stycznia tego roku wróciłem do wędkowania. Wczesniej kij maczalem jako smark z moim tatą w dolinie pięciu rzek w Lędyczku, czasami tam zaglądam jak jestem u rodziców. Teraz kroki swoje stawiam na gwdzie i jeziorach w okolicy Piły. Czasami cos tam dla siebie wystrugam.

Pozdrawiwiam.

• Like 3