Skocz do zawartości

Powitanie na JERKBAIT.pl

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Wędkuję od dzieciństwa, więc macham wędką dobre 35 lat. Od wielu, wielu lat jestem spinningistą. Od niedawna bawię się baitcastingiem - dobieram sprzęt, poznaję technikę, uczę się. Moją największą pasją są sandacze, kawał życia poświęciłem tym rybom - czy to brodząc, czy polując na nie z łodzi. Bardzo lubię łowić te ryby z brzegu, tak jak zacząłem przygodę z nimi. Można powiedzieć, że wróciłem do korzeni (gdy napisałem "korzeni", uśmiechnąłem się, bo zapachniało grą słów). Wędkarstwo to moje życie, bo wszystko, co się w nim wydarzyło, w dużej mierze było przez nie determinowane. Cóż, nie da się opisać życia kilkoma słowami powitania, więc tak to zostawię. Zycie jest pełne niespodzianek, więc kto wie, może poznamy się lepiej. 

Chciałbym doczekać czasów, gdy wędkarstwo w naszym kraju nie będzie sposobem na zdobywanie rybiego mięsa, tylko czymś, co można opisać jakże pięknym słowem "pasja". Obawiam się jednak, że długa droga przed nami wszystkimi - i przed wędkarzami, i społeczeństwem. 

Forum jest skarbnicą wiedzy wszelakiej, za co pragnę podziękować i administracji, i użytkownikom. Bardzo się cieszę, że mogę tutaj być. 

Edytowane przez Iluzjonista
  • Like 3

Witam wszystkich Forumowiczów. Jestem  "nowy" na forum chociaż podglądałem je z zaciekawieniem już jakiś czas. Wędkuję od dzieciaka , choć nie wyczynowo - raczej "niedzielnie"   obecnie mam coraz więcej czasu na "przyjemności" więc i nad wodą będę spędzał więcej czasu  :)  Wędkuję z reguły :  Wisła rejon za Włocławkiem  , często jakieś mazurskie jeziora - obecnie mieszkam w łódzkim a tu z wodą cienko ;) )  Zalogowałem się gdyż noszę się zamiarem zakupu łodzi wędkarskiej 3,6 - 4 m a Tutaj jest  duża skarbnica wiedzy w tym temacie i widzę , że forumowicze chętnie dzielą się swoimi spostrzeżeniami i dobrymi radami. ( Zapewne będę nieraz zadawał pytania , proszę więc o wyrozumiałość , gdyż na łodziach nie znam się zupełnie :( (no ale dziób od rufy odróżniam  ;)  :)) Jeszcze raz Witam Wszystkich.

• Like 1

Witam wszystkich forumowiczów, kultura tego wymaga aby się przywitać trochę późno w stosunku do daty rejestracji no ale coż, mój błąd za który przepraszam :). Ogólnie rzecz biorąc wędkuje od 1990r. głównie biała ryba ostatnio przerzuciłem się na spinning i wszyscy się pytają "dlaczeeego co Ci odbiło?", trudno takim ludziom wytłumaczyć że 10 lat wstecz spinningowałem i teraz wróciłem do tego typu wędkowania i kompletnie mi odbiło w tym kierunku, patrzą ze zdziwieniem jak na wariata, który jeździ na nocki w listopadzie czy też grudniu. Głównie jeżdzę nad Odrę w okolicach Zielonej Góry oraz jeziora Niesłysz, Złoty Potok. Witam jeszcze raz wszystkich i pozdrawiam

• Like 1

Cześć mam na imię Adrian Wędkuję od 20 lat czyli 2/3 mojego życia. Spinningu uczę się od 5 lat (wcześniej spławik, feeder, karpie). Zmiany w życiu prywatnym w tym przeprowadzka spowodowały notoryczny brak czasu na hobby. Spin miał być odpowiedzią na 2-3h wypady nad wodę z pudełkiem przynęt ... ta jasne. Legenda głosi, że jakiś moczykij spróbował i zrezygnował. Teraz metalu mam jak na szrocie a sylikonu więcej niż Dolly Parton ;) Kilka zestawów na wybredne drapole w tym jakiś cast i jest zajawka. Do tej pory byłem raczej biernym obserwatorem bo funkcja "szukaj" odpowiadała na wszelkie wątpliwości. Obecnie śledzę kilka wątków i mam nadzieję, że uda się brać czynny udział w tworzeniu forum. Z pomysłów: proponuję zorganizować jakieś warsztaty umożliwiające zajrzeć do wnętrza młynków, nie by odbierać prace serwisantom ale dla zaspokojenia ciekawości. Ułatwi to samoobsługę przy własnym sprzęcie i pomoże w wyborze młynka dla własnych potrzeb bo mimo dogłębnego czytania tematów związanych z "bebechami młynków" nie wszystko przyswajam.

• Like 5

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów, mam 35 lat i mieszkam w Dani gdzie wędkuje od wielu lat, głównie na spinning, chociaż ostatnio powoli zaczynam raczkować w temacie trolingu. Moim celem zazwyczaj są szczupaki, trocie i dorsze. Pozdrawiam Tomek.

• Like 3

Witam wszystkich. Co prawda konto założyłem jakiś czas temu, ale dopiero teraz znalazłem czas na okopanie hasła i aktywację.

Nie licząc dzieciństwa to nad wodą od 2006 roku. Interesuje mnie bardziej mobilne łowienie czyli spinning i mucha z akcentem na to drugie.

Nie jestem łowcą trofeów (choć nie gardzę) ale ponadto stawiam nowe, ciekawe miejsca. Bardzo lubię łowienie delikatne. Wypuszczam ryby.

Do usłyszenia w wątkach.

Janek

• Like 2

Witam wszystkich użytkowników tego portalu. Interesuję się wędkarstwem ogólnie. Nie mam ulubionej metody i łowię sporadycznie. Nie jestem zaawansowanym wędkarzem i myślę że dobrze trafiłem zapisując się tutaj.

Życzę wszystkim wzajemnej życzliwości oraz dystansu i wyrozumiałości.

Pozdrawiam serdecznie.

Robert.

Edytowane przez 17imago
  • Like 2

Witam wszystkich!
Mam na imię Paweł. Na forum zarejestrowałem się już jakiś czas temu i od tej pory chłonąłem wiedzę w dziedzinie lurebuildingu od doświadczonych kolegów z tego zacnego forum. Wędkowałem praktycznie od młodości - gdzieś w podstawówce złapałem bakcyla (pamiętam pierwszy raz, lata 90-te, kolega zabrał mnie wtedy na mały stawik, gdzie nikt nic dużego nigdy nie złowił, bo było to bardziej oczko wodne w obrębie ogródków działkowych, dał mi jakiegoś bata, kulkę chleba na haczyk i pierwszy raz zarzuciłem spławik. 15 sekund potem spławik pod wodę i po zaciętej walce wyciągnąłem pięknego lina, pozostawiając w szoku kolegę i jednego działkowca obserwatora i tak to się zaczęło :)). Potem w czasach liceum zrobiłem sobie 20-letnią przerwę, bo wtedy człowiek miał inne priorytety, a ganianie za dziewczynami kłóciło się z czasem spędzanym nad wodą ;) A potem wiadomo studia, praca, rodzina, dzieci i w końcu wewnętrzny zew odezwał się, że pora wrócić nad wodę. I tak to od zeszłego sezonu wróciłem do naszego wspólnego, pięknego hobby i tak już zostanie. Teraz łowię tylko i wyłącznie na spining i dłubię własne przynęty, co sprawia mi równie wielką frajdę. Pozdrawiam wszystkich!

• Like 2