pepa73 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 (edytowane) Siema miętus!!! Edytowane 7 Stycznia 2019 przez pepa73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian_ustka Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Witam was wszystkich. Nazywam się Adrian, jestem z Ustki od tego roku zaczynam przygodę ze spiningiem Morskim. Swego czasu troszkę chodziłem za szczupakiem, w tym roku planuje obłowić kanał portowy w Ustce oraz okoliczne rewy morskie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iluzjonista Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 (edytowane) Cześć! Wędkuję od dzieciństwa, więc macham wędką dobre 35 lat. Od wielu, wielu lat jestem spinningistą. Od niedawna bawię się baitcastingiem - dobieram sprzęt, poznaję technikę, uczę się. Moją największą pasją są sandacze, kawał życia poświęciłem tym rybom - czy to brodząc, czy polując na nie z łodzi. Bardzo lubię łowić te ryby z brzegu, tak jak zacząłem przygodę z nimi. Można powiedzieć, że wróciłem do korzeni (gdy napisałem "korzeni", uśmiechnąłem się, bo zapachniało grą słów). Wędkarstwo to moje życie, bo wszystko, co się w nim wydarzyło, w dużej mierze było przez nie determinowane. Cóż, nie da się opisać życia kilkoma słowami powitania, więc tak to zostawię. Zycie jest pełne niespodzianek, więc kto wie, może poznamy się lepiej. Chciałbym doczekać czasów, gdy wędkarstwo w naszym kraju nie będzie sposobem na zdobywanie rybiego mięsa, tylko czymś, co można opisać jakże pięknym słowem "pasja". Obawiam się jednak, że długa droga przed nami wszystkimi - i przed wędkarzami, i społeczeństwem. Forum jest skarbnicą wiedzy wszelakiej, za co pragnę podziękować i administracji, i użytkownikom. Bardzo się cieszę, że mogę tutaj być. Edytowane 11 Stycznia 2019 przez Iluzjonista 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Witam wszystkich Forumowiczów. Jestem "nowy" na forum chociaż podglądałem je z zaciekawieniem już jakiś czas. Wędkuję od dzieciaka , choć nie wyczynowo - raczej "niedzielnie" obecnie mam coraz więcej czasu na "przyjemności" więc i nad wodą będę spędzał więcej czasu Wędkuję z reguły : Wisła rejon za Włocławkiem , często jakieś mazurskie jeziora - obecnie mieszkam w łódzkim a tu z wodą cienko ) Zalogowałem się gdyż noszę się zamiarem zakupu łodzi wędkarskiej 3,6 - 4 m a Tutaj jest duża skarbnica wiedzy w tym temacie i widzę , że forumowicze chętnie dzielą się swoimi spostrzeżeniami i dobrymi radami. ( Zapewne będę nieraz zadawał pytania , proszę więc o wyrozumiałość , gdyż na łodziach nie znam się zupełnie (no ale dziób od rufy odróżniam ) Jeszcze raz Witam Wszystkich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Skoro mieszkasz w Łodzi, to chyba troszkę się na łodziach znasz. A przynajmniej na Łodziankach Dość jednak żartów - witaj na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_civic_ Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Witam wszystkich forumowiczów, kultura tego wymaga aby się przywitać trochę późno w stosunku do daty rejestracji no ale coż, mój błąd za który przepraszam . Ogólnie rzecz biorąc wędkuje od 1990r. głównie biała ryba ostatnio przerzuciłem się na spinning i wszyscy się pytają "dlaczeeego co Ci odbiło?", trudno takim ludziom wytłumaczyć że 10 lat wstecz spinningowałem i teraz wróciłem do tego typu wędkowania i kompletnie mi odbiło w tym kierunku, patrzą ze zdziwieniem jak na wariata, który jeździ na nocki w listopadzie czy też grudniu. Głównie jeżdzę nad Odrę w okolicach Zielonej Góry oraz jeziora Niesłysz, Złoty Potok. Witam jeszcze raz wszystkich i pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk87 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Cześć mam na imię Adrian Wędkuję od 20 lat czyli 2/3 mojego życia. Spinningu uczę się od 5 lat (wcześniej spławik, feeder, karpie). Zmiany w życiu prywatnym w tym przeprowadzka spowodowały notoryczny brak czasu na hobby. Spin miał być odpowiedzią na 2-3h wypady nad wodę z pudełkiem przynęt ... ta jasne. Legenda głosi, że jakiś moczykij spróbował i zrezygnował. Teraz metalu mam jak na szrocie a sylikonu więcej niż Dolly Parton Kilka zestawów na wybredne drapole w tym jakiś cast i jest zajawka. Do tej pory byłem raczej biernym obserwatorem bo funkcja "szukaj" odpowiadała na wszelkie wątpliwości. Obecnie śledzę kilka wątków i mam nadzieję, że uda się brać czynny udział w tworzeniu forum. Z pomysłów: proponuję zorganizować jakieś warsztaty umożliwiające zajrzeć do wnętrza młynków, nie by odbierać prace serwisantom ale dla zaspokojenia ciekawości. Ułatwi to samoobsługę przy własnym sprzęcie i pomoże w wyborze młynka dla własnych potrzeb bo mimo dogłębnego czytania tematów związanych z "bebechami młynków" nie wszystko przyswajam. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PitBialy81 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Witam wszystkich.Dzieki za przyjecie na forum.pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyli8989 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 (edytowane) Witam. Mam na imie Tomek. Dotad bylem wylacznie biernym uzytkownikiem forum ale ce to zmienić, gdyz wedkarstwo a zwlaszcza spuning to jest to ci kocham. Edytowane 24 Stycznia 2019 przez lyli8989 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ifishing Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 (edytowane) Witam wszystkich.Dzieki za przyjecie na forum.pozdrawiam Edytowane 24 Stycznia 2019 przez ifishing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Witamy w naszym gronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyli89 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Witam wszystkich forumowiczów. Pozdrawiam Marcin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikess123 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Witam wszystkich Marek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tłdk Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów, mam 35 lat i mieszkam w Dani gdzie wędkuje od wielu lat, głównie na spinning, chociaż ostatnio powoli zaczynam raczkować w temacie trolingu. Moim celem zazwyczaj są szczupaki, trocie i dorsze. Pozdrawiam Tomek. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojdi83 Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Witam wszystkich serdecznie na forum Dzięki za zaproszenie. Fajne miejsce do wymiany zdobytego doświadczenia PozdrawiamWojtek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.K. Opublikowano 4 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 Witam wszystkich. Co prawda konto założyłem jakiś czas temu, ale dopiero teraz znalazłem czas na okopanie hasła i aktywację.Nie licząc dzieciństwa to nad wodą od 2006 roku. Interesuje mnie bardziej mobilne łowienie czyli spinning i mucha z akcentem na to drugie.Nie jestem łowcą trofeów (choć nie gardzę) ale ponadto stawiam nowe, ciekawe miejsca. Bardzo lubię łowienie delikatne. Wypuszczam ryby.Do usłyszenia w wątkach.Janek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupiniak Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Cześć wszystkim, trochę spóźnione ale jest Pozdrawiam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 lepiej pózno niż wcale witaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz90 Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Witam wszystkich kolegów wędkarzy i koleżanki wędkarki Od dawna jestem anonimowy, czas to zmienić.Pozdrawiam z Pomorza, Tomek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
17imago Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 (edytowane) Witam wszystkich użytkowników tego portalu. Interesuję się wędkarstwem ogólnie. Nie mam ulubionej metody i łowię sporadycznie. Nie jestem zaawansowanym wędkarzem i myślę że dobrze trafiłem zapisując się tutaj.Życzę wszystkim wzajemnej życzliwości oraz dystansu i wyrozumiałości.Pozdrawiam serdecznie.Robert. Edytowane 10 Lutego 2019 przez 17imago 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowal88 Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Witam wszystkichRobię pierwsze kroki w castingu. Pozdrawiam Łukasz zachodniopomorskie Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apollo Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 witam wszystkich kolegow zarowno tych starszych jak i mlodszych ( oczywiscie mam na mysli doswiadczenie)wedkuje.... nie pamietam juz jak dlugo,ale odkad pamietam to wedkuje kiedys splawik i lekka gruntowka, obecnie spiningpozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
destos Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Witam wszystkich!Mam na imię Paweł. Na forum zarejestrowałem się już jakiś czas temu i od tej pory chłonąłem wiedzę w dziedzinie lurebuildingu od doświadczonych kolegów z tego zacnego forum. Wędkowałem praktycznie od młodości - gdzieś w podstawówce złapałem bakcyla (pamiętam pierwszy raz, lata 90-te, kolega zabrał mnie wtedy na mały stawik, gdzie nikt nic dużego nigdy nie złowił, bo było to bardziej oczko wodne w obrębie ogródków działkowych, dał mi jakiegoś bata, kulkę chleba na haczyk i pierwszy raz zarzuciłem spławik. 15 sekund potem spławik pod wodę i po zaciętej walce wyciągnąłem pięknego lina, pozostawiając w szoku kolegę i jednego działkowca obserwatora i tak to się zaczęło ). Potem w czasach liceum zrobiłem sobie 20-letnią przerwę, bo wtedy człowiek miał inne priorytety, a ganianie za dziewczynami kłóciło się z czasem spędzanym nad wodą A potem wiadomo studia, praca, rodzina, dzieci i w końcu wewnętrzny zew odezwał się, że pora wrócić nad wodę. I tak to od zeszłego sezonu wróciłem do naszego wspólnego, pięknego hobby i tak już zostanie. Teraz łowię tylko i wyłącznie na spining i dłubię własne przynęty, co sprawia mi równie wielką frajdę. Pozdrawiam wszystkich! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malybalon Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Witam wszystkich,na forum jestem od jakiegoś czasu ale jakoś nie było okazji się przywitacPreferuje spining ale ostatnio dużo czytam o castingu.Pozdrawiam ze SzczecinaMaciej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk2 Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Witaj wszystkich, jak obyczaj każe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi