Skocz do zawartości
  • 0

Jaki GPS Garmin czy Lowrance?

Kajtelek2

Pytanie

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam,

Rozważ proszę jakiś model Garmina z serii GPSmap 60. Były tam zarówno wersje z wyświetlaczem mono jak i kolorowym. Teraz raczej nie kupisz nówki i jeżeli jest przez Ciebie akceptowalny zakup używanego sprzętu to przejrzyj aukcje (zagraniczne ?), na naszym alledrogo widziałem ostatnio model 60C - 800 stówek. O serii 62 nie będę pisał bo cena....

Pozdro

Robert

• 0

Za 500 zł nie kupisz nowego, z mocną baterią itp. Ręczniaki mają zazwyczaj zasilanie z 2 akumulatorków AA. Jeśli chodzi o sprawdzone modele to masz ofertę Garmina. Lowrancea miałem i nie polecam, po roku czasu zaczął się z nim cyrk, nie chciał łapać pozycji, gubił pozycje na środku jeziora itp.

Wtej cenie wybierzesz coś z serii Garmin etrex (H, Legend).

• 0

Za 500 zł nie kupisz nowego, z mocną baterią itp. Ręczniaki mają zazwyczaj zasilanie z 2 akumulatorków AA. Jeśli chodzi o sprawdzone modele to masz ofertę Garmina. Lowrancea miałem i nie polecam, po roku czasu zaczął się z nim cyrk, nie chciał łapać pozycji, gubił pozycje na środku jeziora itp..

dokładnie

,po bodaj czterech latach moduł gps w moim LMS 522 (Lowrance) nadaje się tylko na smietnik. widzę że ta bolączka dotyczy także ręczniaków.

• 0

Co warte to nie wiem, zerknąłem na szybko i szału nie ma - głownie przez brak koloru i małą rozdzielczość ekranu. Co do map to format garmina jest dobrze znany i jest sporo map darmowych (komercyjnych też). Tylko sprawdź czy 178 ma slot karty pamięci SD/microSD bo inaczej może być lipa (w danych tech napisali że akceptuje garmin data cartridge, ale nie szukałem co marketoid miał na myśli.).

• 0

Dostałem taki ekran i chciałbym go wykożystać tylko jako GPSa czy watro o czy znajdę jkieś mapy Polski i czy pisze ścieżkę, gamoń jestem językowy wieć muszę się posilić waszą wiedzą.Tornado

Edytowane przez tornado

• 0

Przeglądnąłem instrukcję. Pamięcią wbudowaną się nie chwalą, więc raczej nie ma możliwości dogrania na urządzenie map. Natomiast można wgrać na kartę pamięci której slot znajduje się z przodu, pod uszczelnioną klapką. I to jest koniec dobrych wieści. Urządzenie obsługuje karty typu "Garmin Data Card" których już chyba garmin nie produkuje (nowsze produkty obsługują uniwersalne SD). Zacznij od sprawdzenia czy masz takową u siebie.

• 0
Witam.Myśle nad zakupem GPS reczniaka i pytanie jaki model,jaka firma?Ma byc żywotny,sprawdzony model,z dużym ekranem,mocna bateria.Kolorowy ekran i obsługi dotykowej nie musi mieć.Taki By sprawdzał sie na wodzie,lesie.Nowy coś do 500zł.

Jak ręczny gps to tylko coś z Garmina, i warto dołożyć troszkę i kupić model z elektronicznym kompasem.

Na łódce bardzo się przydaje funkcja, wskazuje kierunek jak stoisz w miejscu, bez kompasu musisz być w ruchu aby pokazała kierunek.

Wcześniej miałem starego Summita i naprawdę był solidny i niezawodny, teraz mam etrexa 30, dużo szybciej łapie sygnał, troszkę dokładniejszy i dużo dłużej pracuje na bateriach, ale materiały z których jest zrobiony już nie takie solidne.

Pozdrawiam Tomek.

• 0

Dzisiaj cały dzień testowałem tego Germina 178 i to co juz ma jest zadowalajace trzyma nieźle pozycję ma mapę ladową która aż tak bardzo nie jest nam potrzebna na ląd mamy samochodowe .A ta doś fajnie się zpowiada nawet bez kary aby nie bładzić po wodzie w nocy czy we mgle do niego dobre echo i wystarczy na nasze potrzeby a łajba duża i jest gdzie montować.

Ps; Jak by ktoś posiadał na zbyciu mapę na orginalnej karcie chętnie zakupię Polska + okolice. Pozdro Tornado

• 0

Kiedys odpowiedzialbym bez watpienia Garmin. Baterie zapasowe zawsze mozna miec i wymieniac o ile urzadzenie akceptuje latwo dostepne AA albo AAA albo inne typowe.

Natomiast dzis odpowiem - Garmin o ile w urzadzenie sa wgrane/mozna wgrac interesujace mapy inne jak plany miast, drogi..

Otoz nawet dzialajac w funkcji offline (0kb pobierania danych) mozna posilkowac sie gpsem z np. Nokii E52 (mapy sa sukcesywnie uaktualniane).

Obecniedziala jakis tydzien niezbyt intensywnie uzywana.

Gumo