Grzesiek Opublikowano 19 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 (edytowane) Wiem, że to forum spininngowo-muchowe, ale może któryś z Kolegów się orientuje i mi pomoże. Czy dozwolone jest w Polsce łowienie na spławiki wykonane z pióra np. łabędzia, gęsi, bażanta czy indyka ? Wiem, że na te kolca jeżozwierza łowić nie wolno, a jak jest z piórami ? Edytowane 19 Maja 2021 przez Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 19 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 Łowić na spławiki z kolców jeżozwierza możesz, nie możesz tylko nimi handlować (konwencja CITES). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 19 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 A co ze spławikami wykonanymi z ptasich piór ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 19 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 Jak gatunki, z których pochodzą są na liście CITES to to samo, co z kolcami jeżozwierza. A jak nie są to możesz i łowić i handlować nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snup Opublikowano 19 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 A co ze spławikami wykonanymi z ptasich piór ?Większość dostępnych, firmowych spławików odległościowych jest wykonana z piór także jak najbardziej można. Z kolcami i egzotykami tak jak napisał Kamil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi