Skocz do zawartości

Łeba - gdzie powędkować?

sharki

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś karta morska wykupiona na tydzień, łowiłem z zachodniej zielonej główki rzucając daleko w morze, efekt zerowy, dwie babki złapane z gruntu przy brzegu główki. Potem łowiłem przy moście gdzie większość ale tam tylko feedery lub spławik, mały haczyk i można wyciągnąć babkę okonie lub leszczyka. Jutro idę ze spiningiem w porcie, jak nic nie będzie to kupię pozwolenie za most. Dzisiaj gadałem z wędkarzem co był na mors d na dorsza, złapał 3 bolki, a najwięcej gość miał 5 szt w tym dwa po 20 cm

Jak chcesz połowic dorsze w Łebie, to popróbuj na Hydrografie.

Witam, w Łebie ryb nie ma niestety. Brak wyników i na dorsza i w porcie i z główki i na rzece Łebie, jedynie można się pobawić na łabędzim stawie na spławik. Tam dostałem sporo karasia oraz dwa karpie ok 30 cm. Ale to tylko na spławik i grunt 40 cm i kukurydza. W nocy w porcie nie bierze ani na filet ani na robaka, miejscowi wyłapali sandacza w jego okresie ochronnym i mają pełne zamrażarki. Poza tym sieci na jeziorze skutecznie odcinają sandacza od portu. Pozdrawiam.

Też jadę w połowie sierpnia :D   kilka lat temu jak tam byłem, to na spina wielkie G połowiłem, ale na niepozornym kanale o nazwie Chełst, na pickerka brały Leszcze do 3kg B)  gdybym sam nie zobaczył a potem nie złowił w życiu bym nie uwierzył! Kanał szer 10-15m gł ok 1m :lol:

Jeżeli ktoś myśli że połowi w Łebie w sezonie wakacyjnym to się grubo myli, stanowczo nie polecam!! Zero efektów u mnie na odcinku morskim i z głowki zachodniej (ciągle statki wycieczkowe i szybkie motorówy), w porcie przy moście jedynie okonie, babki i jazgarze, ale drobnica. W nocy w porcie to strata czasu, sandacza nie ma, węgorza tym bardziej. Jeżeli chodzi o rzekę za mostem to kolega chodził za mętnookim i nic, niestety nie ma co się napalać. Wyprawy na dorsze to też porażka, lepiej do Władka się udać, gdzie można nałowić tak żeby się zwróciło z nawiązką za wyprawę. Jedynie co polecam Łabędzi staw. Idealne miejsca dla spławikowców. Jest ryba, kontrolę. (pozwolenie można wykupić w sklepie wędkarskim na ulicy Kościuszki 1 dzień - 20 zł, 3 dni 50 zł. Przynęta to kukurydza albo chleb. Proszę pisać, jak ktoś będzie miał pytania bardziej szczegółowe. Aha i radzę nie wybierać się na grzyby jakby rybka nie brała, bo pełno kleszczy. Pozdrawiam. 

Jedź na Choczewo, masz po sąsiedzku.

Trol na Choczewie/to tak jakbyś na Drużnie trolował/ ? :D

Nie no żarty jakieś :)

Choczewo to bardzo płytka i zarośnięta woda,jedynie po dołku można trolować,jakieś 500m.

Spróbuj na Salinie.

Tylko silnik elektryk.

Edytowane przez gaweł

W morzu spróbuj. Nie wiem jak w Łebie ale w okolicach Karwii koledzy piękne okonie w trolu łowią :blink:

I to jest dobry pomysł :)

Bo srebro może się trafić ;)

Slipowanie jest dobre ale trzeba pamiętać o opłacie za wjazd/10pln za rok/bo misie czasem lubią mandaciki wlepiać ;)

A niedawno do mojego kolegi córka zadzwoniła-"Tato tu jakieś ryby do rzeczki wchodzą,takie srebrne" ;)  :P

Chetnie bym spróbował ale boje sie ze na elektryku moze być słabo choć na flaucie przy brzegu czemu nie , mozna gumiaka po prostu zrzucić na plazy i jak z opłatami co i gdzie pozwolę sobie dopytać?

Elektryk na morzu?

Nie ryzykuj.

Opłaty w internecie znajdziesz,gdzie i za ile.

Slip w Karwi jest tylko jeden ;)

Edytowane przez gaweł
  • Like 1

Ja już na miejscu, zrobiłem rekonesans i nabyłem pozwolenia. Przy okazji przez przypadek dowiedziałem się, że na odcinku od mostu do parku wczoraj złapano sandacza 80 cm na  filet. Poza tym na grunt biorą ładne leszcze - szwagier taksówkarza złapał 8 sztuk :-).   Może nie będzie tak źle - jutro najpóźniej pojutrze zaczynam wędkowanie. 

Ja już na miejscu, zrobiłem rekonesans i nabyłem pozwolenia. Przy okazji przez przypadek dowiedziałem się, że na odcinku od mostu do parku wczoraj złapano sandacza 80 cm na  filet. Poza tym na grunt biorą ładne leszcze - szwagier taksówkarza złapał 8 sztuk :-).   Może nie będzie tak źle - jutro najpóźniej pojutrze zaczynam wędkowanie.

Czyli jakaś alternatywa jest. Tylko próbować a efekty będą.