Śruba1987 Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Mam jeszcze pytanko. Odcinek od morza do jeziora to jest odcinek morski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Napisałem Ci wyżej jaką masz zrobić opłatę jeśli chcesz wędkować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śruba1987 Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Zakręciłem się... już teraz wszystko wiem. Jeszcze raz dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 17 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 (edytowane) na spacerku w Łebie podpytywałem wędkarzy jak im idzie i nie mieli się czym pochwalić.Próbowałem dziś na Łupawie (Damno-Damnica) - kilkanaście pstrążków, dwa lipki ale wszystko malutkie, max 25 cm (słabo do muchy wychodziły - nie było zbiórek) Przy okazji:Czy ktoś wie jak łowi się na odcinku Łupawy: Zgojewo-Dzrzezewo? Czy możliwe jest tam brodzenie?i tak samo rzeka Łeba w Lęborku - czy możliwe jest tam brodzenie czy za głęboko?(chodzi mi o odcinki no -kill) Edytowane 17 Lipca 2020 przez analityk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlok Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Na Łupawie od Zgojewa do Drzeżewa spokojnie pobrodzisz. W zeszłym roku na tamtym odcinku odbywały się Muchowe Mistrzostwa Polski Juniorów i chłopaki świetnie dawali sobie radę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtyna51 Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Witam,mam pytanie jak w tym roku wyglada sytuacja w Łebie,jest wogole sens targać spining ze sobą,pytam o odcinek od morza do mostu,oraz od mostu do jeziora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio1963 Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zdecydowanie TAK.Właśnie wróciłem z Łeby.Na 10 dni pobytu, tylko dwa dni bez ryb.Mówię o sandaczach.Od 40 do okazu 75 cm.Te większe to na wodach Parku.Na odcinku morskim prz marinie więcej sztuk, ale mniejsze.No i trafiłem na żniwa śledzia.Było cudownie.Pozdrawiam Łebę! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Tak z ciekawości jeśli chodzisz tam za sandaczem to jaka gramatura i jakie przynęty preferujesz nigdy nie byłem ale będę przejazdem może wpadnę na kilka godzin i wolałbym nie brać nadmiaru sprzętu raczej jeden kij i pudełko z góry dzięki za info . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio1963 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zadzwoń:693143601 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zdecydowanie TAK.Właśnie wróciłem z Łeby.Na 10 dni pobytu, tylko dwa dni bez ryb.Mówię o sandaczach.Od 40 do okazu 75 cm.Te większe to na wodach Parku.Na odcinku morskim prz marinie więcej sztuk, ale mniejsze.No i trafiłem na żniwa śledzia.Było cudownie.Pozdrawiam Łebę! Ło, to pokaż panie fotkę z tym 75, chętnie zobaczę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio1963 Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 Jak będziesz miał szczęście to może go złowisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio1963 Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 Generalnie jak najlżejszy zestaw.Na morskim łowienie z buta z jednym pudełkiem.Canibale 7 cm i imitacja uklei i okonia od Irasa.Te ostatnie również w wersji bez kopytka do dropsa.Był gość który łowi na bocznym troku.Wyniki miał dobre.Ja tak nie potrafiłem zaciac ryby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio1963 Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 I jeszcze jedna sprawa.Na odcinek parkowy i jezioro mam do dyspozycji łódkę???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 Dzięki Zbynio ja tak z doskoku wiesz przejść się zobaczyć zwłaszcza ze nie będę sam wiesz kilka rzutów tu kilka tam taki szybki spacer .Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam serdecznie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonq Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 (edytowane) Dzisiaj pierwsze próby na odcinku Morskim w porcie i na zero, nawet bez puknięcia. Jak u was wyniki? Gdzie się lepiej ustawiać, przy porcie, w samym kanale czy przy samym ujściu? Celuje oczywiście w sandacza i okonia. Lepszy jest wieczór? Podpowiedzcie cokolwiek żeby wakacje trochę lepiej wspominać Edytowane 5 Lipca 2021 przez bonq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Przez ostatnich kilka dni "uprawiałem wędkarstwo prawie morskie". W Darłówku w kanale portowym i między głowkami kilka małych okonmów na boczny. W Łebie na 0.Miejscowi twierdzą , że po prostu nie ma ani sandacza ani okonia teraz, bo jak migruje do i z jeziora to bierze na byle co. Wszelkich informacji udzieli Ci miły pan ze sklepu wędkarskiego przy ul.Kosciuszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio1963 Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Czekaj na morską wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 16 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 Bzdura panowie, bzdura. Ryba jest tylko w małej ilości. Woda morska klaruje wodę, niby napycha sandacza z jeziora, ale i jak jest duży prąd z morza to i też nie biorą zbytnio, czasem główka nie schodzi na 4 m 30g - tak pcha. Ja proponuje obrać odcinek SPN do jeziora, tam walczyć. Głębsze miejsca od 13 w górę, płytsze od 6 rano. Oczywiście lepiej popłynąć raz czy dwa z echo i zrobić sobie mapę. Pamiętajcie. Na terenie SPN obowiązuje całkowity zakaz używania spalin. Tylko elektryk lub wiosła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 Witam kolegow orientuje sie ktos gdzie mozna wykupic pozwolenie na lowienie w lebie chodzi mi o kanal do i od jez Łebsko pozdrawiam a moze ktos wedkuje w tym tygodniu zapraszam na priv polowimy razem ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 Witam kolegow orientuje sie ktos gdzie mozna wykupic pozwolenie na lowienie w lebie chodzi mi o kanal do i od jez Łebsko pozdrawiam a moze ktos wedkuje w tym tygodniu zapraszam na priv polowimy razem Wybierasz Słowiński i lecisz zgodnie z instrukcją. https://eparki.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 Witam kolegow orientuje sie ktos gdzie mozna wykupic pozwolenie na lowienie w lebie chodzi mi o kanal do i od jez Łebsko pozdrawiam a moze ktos wedkuje w tym tygodniu zapraszam na priv polowimy razem Jak będę na brzegu to możemy się spiknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio63 Opublikowano 4 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 Witam wędkarską brać.Czy ktoś ma rozeznanie jak z okoniem i sandaczem w Łebie?Będę od jutra dwa tygodnie i zabieram sprzęt.Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 4 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio63 Opublikowano 4 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 4 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 Na ten moment jest bardzo slabo, jezeli chodzi o ryby drapiezne, bardzo nikle szanse...Za duze zmiany w cisnieniu, temperaturze, podejrzewam, ze wszystko sie przesunie o jakies 2-3 tygodnie. Odpalic sie moga gdzies dopiero na glebszej wodzie pod koniec czerwca, moze poczatek lipca.Na calym jeziorze jest slabo, nawet w kwestii bialorybu. Na 11 lodek dzisiaj np. byl 1 wegorzyk, na otwarciu zas 1-szego czerwca krapik i wegorzyk.Moze akurat trafisz w cos stojacego, okonia czy sandacza. Nie ma co sie oszukiwac, jak ryby nie napcha z jeziora czy z morza to na rzece mozesz wiesz co zrobic, jedynie posprzatac po robalach albo podziwiac zwierzyne. T/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi