Skocz do zawartości

Łeba - gdzie powędkować?

sharki

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Jadę na kilka dni do Łeby. Bolenie z plaży ktoś z was łowi może w tamtej okolicy? Warto zabrać spinning? Potrzebuję jakiegoś zezwolenia na takie łowienie? Pozdrawiam. Bartek.

Hmm o boleniach nie słyszałem ale w porcie czy tam kanale portowym okonie a może i sandacz się trafi. Opłata za wędkowanie w morzu nie wysoka, można sprawdzić na stronie OIRM Słupsk. Jest też jezioro Łebsko ale tam raczej z łodzi a opłaty to na stronie Słowińskiego Parku Narodowego. Edytowane przez Marconi

Hmm o boleniach nie słyszałem ale w porcie czy tam kanale portowym okonie a może i sandacz się trafi. Opłata za wędkowanie w morzu nie wysoka, można sprawdzić na stronie OIRM Słupsk. Jest też jezioro Łebsko ale tam raczej z łodzi a opłaty to na stronie Słowińskiego Parku Narodowego.

Jadę z rodziną. W grę wchodzi tylko łowienie przez 2-3 h o świcie i to max 2 poranki. Słyszałem, że bolki są na całym wybrzeżu, ale może to nie prawda. Jak ktoś jeszcze coś, to chętnie poczytam. Może być też priv. Pozdrawoam.

Byłem i łowiłem na kanale portowym od 18 do 25 lipca i kompletnie nic, nie zauważyłem, aby ktoś coś na spining wyciągnął, a w tym roku nawet dużo wędkarzy. Na robaka po wschodniej stronie chłopaki rzucali w morze, to złowili przy mnie dwa leszcze ponad 1 kg , sandaczyka z 25 cm i okonki max 20 cm i jakieś krąpiki

Edytowane przez arkad
  • Like 1

• 11 miesięcy temu...
  • 6 miesięcy temu...

Wybieram się do Łeby na tydzień, w pierwszej połowie kwietnia. Może ktoś coś podpowiedzieć czy jest sens brać spinning o tej porze roku? Czy ewentualnie próbować nastawiać się na śledzie? Planuję łowić w samej Łebie. No i jak z opłatami? Będę wdzięczny za wszelkie informację, może być na priv ;-)

Wybieram się do Łeby na tydzień, w pierwszej połowie kwietnia. Może ktoś coś podpowiedzieć czy jest sens brać spinning o tej porze roku? Czy ewentualnie próbować nastawiać się na śledzie? Planuję łowić w samej Łebie. No i jak z opłatami? Będę wdzięczny za wszelkie informację, może być na priv ;-)

Jest , trocie :)

• 3 miesiące temu...
  • 5 tygodni później...
  • 1 rok później...

Zazwyczaj na parku są lepsze wyniki niż na morskie, ale wszystko zależy od pogody. Najlepsze wyniki miałem zawsze jak w lipcu woda dochodziła do 27-28 stopni, ale w tym roku się na to nie zapowiada

Gumy 8-15cm główki od 7,5 w górę, w zależności od tego jak woda szybko płynie. Zawsze staraj się jak najwolniej opad robić. Na morskiej wodzie raczej drop lepszy i gumy naturalne śledzie tubisy, stynki.

Jak by sandacze nie brały to w porcie jachtowym okonie. Gumy 5-7cm i normalny opad. Ewentualnie twistery 3cm i boczny trok i wolne szorowanie po dnie- 1 obrót na jakieś 5 sekund. Na sandacza minimalnie szybciej. Jak trafisz dzień to nigdzie w Polsce lepiej nie połowisz

• Like 3