Skocz do zawartości

Łeba - gdzie powędkować?

sharki

Rekomendowane odpowiedzi

w planie mam wykupić morski i ten niby 1,5 km

tylko jaki jest koszt 7 dni na ten odcinek 1,5 km może ktoś się orientuje?

bo o morskim wiem że wystacrczy przelać kasę na konto w tytule wpisać za jakie dni i mieć dowód osobisyt i dowód wpłaty (niecałe 40 zł)

Milion razy bym wolał opłacić sobie daną rzekę i na niej łowić niż opłacać tych zdzierusów PZW.

Ale wracając do pytanie odnośnie opłat wymienionych wyżej może ktoś odpowie :)

Też nie moge znaleźć :( Proponuję na miejscu przejść się do sklepu wedkarskiego na deptaku-tam mają wszystkie druki niezbędne do wykupu zezwoleń.

Właśnie tak zrobię .. strasznie mało jest na ten temat w necie informacji niby z PZW Słupsk dostałem numer do własciciela tego odcinka rzeki ale nie będę do niego wydzwaniał pytać się ocenę :)

Fajnie z tym morskim odcinkiem zrobili że wystarczy wpłacić i nie trzeba już latać za wypisaniem zezwolenia.

A co do parku to strasznie drogo wg. mnie.... 7 dni 70 zł..

Panowie witam zaciekłych wędkarzy zastanamwiam się co zabierać ze sobą po za wędką i kołowrotkiem co posiadam jakie przynęty ławię tylko i wyłącznie na spining na ten moment za około tydzień jade na Łebę po raz jakiś 10 a za razem po raz pierwszy z wędka. Od tego sezonu jestem pochłonięty wędkowaniem chciał bym poczuć to uderzenie i coś wyciągnąć

A wiec tak .

Ogólnie jest patologia na ten moment sandacz nie bierze . Trafiają sie takie wielkości okonków.

Okoń tylko w kanale na falochronie lub ewentualnie w parku .

To jest właśnie urlopowy pech. Zajeżdzasz obładowany sprzętem i strategią a miejscowi mówią "Panie, nie teraz, dwa tygodnie temu ładnie szły itp. itd". Typowe klimaty z Łeby. Powodzenia kolego!

W tym roku w Łebie niestety ale sandacz jak i okoń praktycznie zerowy - nie liczę tych około 10-12 cm

poprzednie lata były bardzo dobre, tak w lipcu jak i wrzesień - kutry, okolicy wyspy przy jeziorze też - w tym roku zaczęli robić coś a la sztuczna rafa przy falochronie od Neptuna - miejscowi mówią że to możę blokować wchodzenie sandacza do kanału i dalej

jeżdzę tam juz 6 czy 7 lat i takiego słabego roku nie było :) to tak dla pocieszenia