vako Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Dziś karta morska wykupiona na tydzień, łowiłem z zachodniej zielonej główki rzucając daleko w morze, efekt zerowy, dwie babki złapane z gruntu przy brzegu główki. Potem łowiłem przy moście gdzie większość ale tam tylko feedery lub spławik, mały haczyk i można wyciągnąć babkę okonie lub leszczyka. Jutro idę ze spiningiem w porcie, jak nic nie będzie to kupię pozwolenie za most. Dzisiaj gadałem z wędkarzem co był na mors d na dorsza, złapał 3 bolki, a najwięcej gość miał 5 szt w tym dwa po 20 cmJak chcesz połowic dorsze w Łebie, to popróbuj na Hydrografie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Hydrograf to pierwsza liga w Łebie. Mirek naprawdę jest dobrym szyprem. Byłem u niego sporo razy i nigdy się nie zawiodłem. Polecam, chociaż ciężko się wbić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victas401 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Witam dziś od rana leje, po 12 pochodziłem po porcie z gumami i woblerami i niestety nic. Kolega był na odcinku rzeki prywatnym za mostem i tez nic, z gruntu na robaka w porcie pełno zielska, woda się cofa do jeziora. Niestety znowu porażka i wyników brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał73 Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Dzieki wszystkim za info z Łeby,piszcie czy coś skubie na spinning i gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victas401 Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Witam, w Łebie ryb nie ma niestety. Brak wyników i na dorsza i w porcie i z główki i na rzece Łebie, jedynie można się pobawić na łabędzim stawie na spławik. Tam dostałem sporo karasia oraz dwa karpie ok 30 cm. Ale to tylko na spławik i grunt 40 cm i kukurydza. W nocy w porcie nie bierze ani na filet ani na robaka, miejscowi wyłapali sandacza w jego okresie ochronnym i mają pełne zamrażarki. Poza tym sieci na jeziorze skutecznie odcinają sandacza od portu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pandar Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Dzięki za info, napisz proszę gdzie i za ile kupiłeś pozwolenia na łabędzi staw. Może wybiorę się z dzieciakami. Próbowałeś na odcinku parkowym ? Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał73 Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Dzieki za info,to niedobrze ze nic nie bierze moze w sierpniu cos sie ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartoslaw Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Też jadę w połowie sierpnia kilka lat temu jak tam byłem, to na spina wielkie G połowiłem, ale na niepozornym kanale o nazwie Chełst, na pickerka brały Leszcze do 3kg gdybym sam nie zobaczył a potem nie złowił w życiu bym nie uwierzył! Kanał szer 10-15m gł ok 1m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał73 Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 To moze sie stykniemy nad woda Wartoslaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartoslaw Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Nie widzę przeszkód, tylko ja tam wyruszam ok 15.08 dopiero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Witam chciałem zapytać odnośnie alternatywy dla zarnowca chciałbym potrolowac gdzieś w okolicznych jeziorach i czy koledzy coś polecacie bo jak wiecie na zarnowcu zakaz a chyba mnie trafi jak będę musiał łowić z ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Jedź na Choczewo, masz po sąsiedzku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Dzieki bo tak sobie mysle ze z łapy to mogę lowic sandacze , a na tym choczewie dzieje sie co czy raczej taki zbiornik ni jaki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victas401 Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Jeżeli ktoś myśli że połowi w Łebie w sezonie wakacyjnym to się grubo myli, stanowczo nie polecam!! Zero efektów u mnie na odcinku morskim i z głowki zachodniej (ciągle statki wycieczkowe i szybkie motorówy), w porcie przy moście jedynie okonie, babki i jazgarze, ale drobnica. W nocy w porcie to strata czasu, sandacza nie ma, węgorza tym bardziej. Jeżeli chodzi o rzekę za mostem to kolega chodził za mętnookim i nic, niestety nie ma co się napalać. Wyprawy na dorsze to też porażka, lepiej do Władka się udać, gdzie można nałowić tak żeby się zwróciło z nawiązką za wyprawę. Jedynie co polecam Łabędzi staw. Idealne miejsca dla spławikowców. Jest ryba, kontrolę. (pozwolenie można wykupić w sklepie wędkarskim na ulicy Kościuszki 1 dzień - 20 zł, 3 dni 50 zł. Przynęta to kukurydza albo chleb. Proszę pisać, jak ktoś będzie miał pytania bardziej szczegółowe. Aha i radzę nie wybierać się na grzyby jakby rybka nie brała, bo pełno kleszczy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 (edytowane) Jedź na Choczewo, masz po sąsiedzku.Trol na Choczewie/to tak jakbyś na Drużnie trolował/ ? Nie no żarty jakieś Choczewo to bardzo płytka i zarośnięta woda,jedynie po dołku można trolować,jakieś 500m.Spróbuj na Salinie.Tylko silnik elektryk. Edytowane 22 Lipca 2016 przez gaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Podepne się, czy da radę teraz śledzi z portu połowić? Jadę jutro do Darłowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Fajne wyglada to salino ale z tego co czytam wszem i wobec to chyba martwa woda, cóż będę musiał pomęczyć sie na zarnowcu , albo odpuścić wakacyjne łowienie bo alternatywa biczowania wody z łapy przez cały dzien już wzbudza we mnie migrenę. Ale dziekuje kolega , za podpowiedzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 W morzu spróbuj. Nie wiem jak w Łebie ale w okolicach Karwii koledzy piękne okonie w trolu łowią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 W morzu spróbuj. Nie wiem jak w Łebie ale w okolicach Karwii koledzy piękne okonie w trolu łowią A jak ze slipem w Karwi bo będę koło 1 sierpnia i biorę łódkę pod kątem Żarnowca ale chętnie bym popływał na morzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 W morzu spróbuj. Nie wiem jak w Łebie ale w okolicach Karwii koledzy piękne okonie w trolu łowią I to jest dobry pomysł Bo srebro może się trafić Slipowanie jest dobre ale trzeba pamiętać o opłacie za wjazd/10pln za rok/bo misie czasem lubią mandaciki wlepiać A niedawno do mojego kolegi córka zadzwoniła-"Tato tu jakieś ryby do rzeczki wchodzą,takie srebrne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Chetnie bym spróbował ale boje sie ze na elektryku moze być słabo choć na flaucie przy brzegu czemu nie , mozna gumiaka po prostu zrzucić na plazy i jak z opłatami co i gdzie pozwolę sobie dopytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 A możecie podać namiar na slip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 (edytowane) Chetnie bym spróbował ale boje sie ze na elektryku moze być słabo choć na flaucie przy brzegu czemu nie , mozna gumiaka po prostu zrzucić na plazy i jak z opłatami co i gdzie pozwolę sobie dopytać?Elektryk na morzu?Nie ryzykuj.Opłaty w internecie znajdziesz,gdzie i za ile.Slip w Karwi jest tylko jeden Edytowane 22 Lipca 2016 przez gaweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pandar Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Ja już na miejscu, zrobiłem rekonesans i nabyłem pozwolenia. Przy okazji przez przypadek dowiedziałem się, że na odcinku od mostu do parku wczoraj złapano sandacza 80 cm na filet. Poza tym na grunt biorą ładne leszcze - szwagier taksówkarza złapał 8 sztuk :-). Może nie będzie tak źle - jutro najpóźniej pojutrze zaczynam wędkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Ja już na miejscu, zrobiłem rekonesans i nabyłem pozwolenia. Przy okazji przez przypadek dowiedziałem się, że na odcinku od mostu do parku wczoraj złapano sandacza 80 cm na filet. Poza tym na grunt biorą ładne leszcze - szwagier taksówkarza złapał 8 sztuk :-). Może nie będzie tak źle - jutro najpóźniej pojutrze zaczynam wędkowanie. Czyli jakaś alternatywa jest. Tylko próbować a efekty będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi