Zbynio63 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 To mnie pocieszyłeś.Miód na serce.Ale dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio63 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 A zresztą.Jak potrafię na Ełckim,to w Łebie też Zedy nie odmowią współpracy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 No pewnie, jak w zeszłym roku natargałeś sporo ryb 70+ to teraz tym bardziej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio63 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 To pojechałeś po mnie ostro????Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio63 Opublikowano 11 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 Miałeś rację.Z rybą jak narazie bryndza.Walczę dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Miałeś rację.Z rybą jak narazie bryndza.Walczę dalej. Super, daj znać jak wyniki na wypoczynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielos Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 Czołem, czy na jezioro Sarbsko warto się wybrać ze spiningiem? łódeczka oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 16 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2022 Czołem, czy na jezioro Sarbsko warto się wybrać ze spiningiem? łódeczka oczywiściewarto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielos Opublikowano 16 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2022 warto Podpowiesz coś więcej? co tam pływa? sandacz, szczupak, okoń? całe jezioro jest bardzo płytkie? mocno zarośnięte? woda kakao czy nie ma tragedii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 17 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Woda jak woda, ale Ryba jest, tylko trzeba trafić z porą i przynętami. W każdym razie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 23 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2022 Jadę na kilka dni do Łeby. Bolenie z plaży ktoś z was łowi może w tamtej okolicy? Warto zabrać spinning? Potrzebuję jakiegoś zezwolenia na takie łowienie? Pozdrawiam. Bartek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marconi Opublikowano 23 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2022 (edytowane) Jadę na kilka dni do Łeby. Bolenie z plaży ktoś z was łowi może w tamtej okolicy? Warto zabrać spinning? Potrzebuję jakiegoś zezwolenia na takie łowienie? Pozdrawiam. Bartek. Hmm o boleniach nie słyszałem ale w porcie czy tam kanale portowym okonie a może i sandacz się trafi. Opłata za wędkowanie w morzu nie wysoka, można sprawdzić na stronie OIRM Słupsk. Jest też jezioro Łebsko ale tam raczej z łodzi a opłaty to na stronie Słowińskiego Parku Narodowego. Edytowane 23 Lipca 2022 przez Marconi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 23 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2022 Hmm o boleniach nie słyszałem ale w porcie czy tam kanale portowym okonie a może i sandacz się trafi. Opłata za wędkowanie w morzu nie wysoka, można sprawdzić na stronie OIRM Słupsk. Jest też jezioro Łebsko ale tam raczej z łodzi a opłaty to na stronie Słowińskiego Parku Narodowego.Jadę z rodziną. W grę wchodzi tylko łowienie przez 2-3 h o świcie i to max 2 poranki. Słyszałem, że bolki są na całym wybrzeżu, ale może to nie prawda. Jak ktoś jeszcze coś, to chętnie poczytam. Może być też priv. Pozdrawoam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkad Opublikowano 26 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2022 (edytowane) Byłem i łowiłem na kanale portowym od 18 do 25 lipca i kompletnie nic, nie zauważyłem, aby ktoś coś na spining wyciągnął, a w tym roku nawet dużo wędkarzy. Na robaka po wschodniej stronie chłopaki rzucali w morze, to złowili przy mnie dwa leszcze ponad 1 kg , sandaczyka z 25 cm i okonki max 20 cm i jakieś krąpiki Edytowane 26 Lipca 2022 przez arkad 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz_lukasiewicz Opublikowano 1 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 Moi mili jak wędkarska sytuacja w Łebie i okolicy? Ktoś był jest, coś połapał? Wybieram się na tydzień i mam chęć zabrać wędkę ale nie wiem na co się nastawić. Będę wdzięczny za każdą wskazówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucek87 Opublikowano 5 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2024 Wybieram się do Łeby na tydzień, w pierwszej połowie kwietnia. Może ktoś coś podpowiedzieć czy jest sens brać spinning o tej porze roku? Czy ewentualnie próbować nastawiać się na śledzie? Planuję łowić w samej Łebie. No i jak z opłatami? Będę wdzięczny za wszelkie informację, może być na priv ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2024 Wybieram się do Łeby na tydzień, w pierwszej połowie kwietnia. Może ktoś coś podpowiedzieć czy jest sens brać spinning o tej porze roku? Czy ewentualnie próbować nastawiać się na śledzie? Planuję łowić w samej Łebie. No i jak z opłatami? Będę wdzięczny za wszelkie informację, może być na priv ;-)Jest , trocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 1 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2024 Łowi ktoś coś w tę ładniutką majówkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2024 Nie ma nikogo kto wędkuje w Łebie lub okolicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 2 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2024 Ponoć sieci od ujścia Łeby stoją dalej niż kiedyś. Jezioro też nie jest tak trzepane ( były zmiany kadrowe i trochę krwi upuszczono ). Tak więc jest szansa że wody te odżyją. Bo ryba ma możliwość wejścia … a jak jest to wiadomo… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_M Opublikowano 17 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca Witam. Będę w Łebie na urlopie przez tydzień. Spinning oczywiście biorę. Czy ktoś jest w stanie podpowiedzieć, czy coś tam się dzieje, czy po prostu sobie porzucam dla rekreacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 17 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca Na spining w porcie to okoń i możliwy sandacz. Warto kupić ze 2-3 zestawy śledziowe + ciężarki i na wejściu do portu popróbować za śledziem. Oprócz tego możliwe płastugi i biołoryb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_M Opublikowano 17 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca Dzięki za odpowiedź. A tam wyżej, na odcinku parku narodowego, jest obecnie sens próbować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greenlife Opublikowano 20 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca Zazwyczaj na parku są lepsze wyniki niż na morskie, ale wszystko zależy od pogody. Najlepsze wyniki miałem zawsze jak w lipcu woda dochodziła do 27-28 stopni, ale w tym roku się na to nie zapowiada Gumy 8-15cm główki od 7,5 w górę, w zależności od tego jak woda szybko płynie. Zawsze staraj się jak najwolniej opad robić. Na morskiej wodzie raczej drop lepszy i gumy naturalne śledzie tubisy, stynki. Jak by sandacze nie brały to w porcie jachtowym okonie. Gumy 5-7cm i normalny opad. Ewentualnie twistery 3cm i boczny trok i wolne szorowanie po dnie- 1 obrót na jakieś 5 sekund. Na sandacza minimalnie szybciej. Jak trafisz dzień to nigdzie w Polsce lepiej nie połowisz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_M Opublikowano 24 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca Dzięki za odpowiedź. Jutro z rana będę próbował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi