Skocz do zawartości

Celebryci wędkarscy a przepisy

Krzysiu

Rekomendowane odpowiedzi

Noooo...linka pomaga pewnie pomaga sumom jak aspiryna na covid....????pomijam już nawet fakt że drapieżnik przeznaczony do zabicia powinien być niezwłocznie zabity, a ten do wypuszczenia powinien być natychmiast wypuszczony. Trzymajcie sobie te ryby w bakistach,w siatkach czy na sznurkach....z etyką nie ma to nic wspólnego.

• Like 8

Kurczę zdarzyło mi się złowić kilka wąsatych i nie kojarzę żeby którakolwiek z rybek leżała do góry brzuchem po wypuszczeniu oczywiście sumy łowie na mocny zestaw do tego przygotowany i jeśli trzeba podtrzymam ja kilka chwil a nawet minut ażeby czuć było ze ryba odzyskała sile by samodzielnie odpłynąć , i szczerze mówiąc nie przypominam sobie aby którakolwiek z tych ryb wypłynęła do góry brzuchem , a nieraz patrolowaliśmy dany rejon w trolu jeszcze przez dobre pół dnia .

Oczywiście nie mówimy tu o godzinnych holach na jakieś lekkie zestawy.

Nie wiem jak się to ma ze niby ryby wrzucone do wody na smyczy będą lepiej dochodzić do siebie niż ryby puszczone wolno jakoś to do mnie nie przemawia , zwłaszcza ze ryba na uwięzi jest cały czas w ciężkim stresie .

• Like 1

Najlepiej od razu wypuścić.
Ja sam przetrzymałem na lince w swoim wędkarskim życiu kilka sumów, ze trzy do rana z egoistycznych pobudek, czyli dla uwiecznienia rekordu życiowego i ze trzy przeznaczone do zjedzenia.
Wszystko w Hiszpanii 8-10 lat temu.

Dziś uważam, to za głupie. Najlepiej ich nawet nie wyciągać na brzeg, w miarę możliwości odhaczyć w wodzie i szybko puścić wolno. Tak też robię.

• Like 6

Takie koszmarne prezentacje zamieszcza się na FB, w grupie Strefa spinningowa

<<edit>> na JB nie epatujmy takimi zdjęciami - każdy je może zobaczyć w necie...

a Pani Administrator nakłada karne blokady na uczestników dyskusji, którzy krytycznie odnieśli się do tego barbarzyństwa.

No cóż, co kraj to obyczaj...zalamka.gif

Edytowane przez mario

Takie koszmarne prezentacje zamieszcza się na FB, w grupie Strefa spinningowa

a Pani Administrator nakłada karne blokady na uczestników dyskusji, którzy krytycznie odnieśli się do tego barbarzyństwa.

No cóż, co kraj to obyczaj...zalamka.gif

Wywalcie to.

Zdjęcie łamię regulamin, nie ma czym się chwalić.

Szkoda też czasu na kolejne posty podkreślające "racjonalność" tego zachowania i ile jeszcze czasu musi upłynąć, aby w głowach się zmieniło.

... i ile jeszcze czasu musi upłynąć, aby w głowach się zmieniło.

Ile czasu ... ? Zależy od człowieka i dziesiątek, a może i setek decyzji lub przypadkowych zdarzeń, które na takie decyzje wpływają,

a na szajsbuku nigdy się to nie zmieni. W końcu tak jest rozwijany i tak promowany bo jak zgaduję stworzony został w innych celach.

Edytowane przez Sławek Nikt
  • Like 1

(...)

<<edit>> na JB nie epatujmy takimi zdjęciami - każdy je może zobaczyć w necie...

(...)

Przepraszam za tę makabryczną fotkę, ale zagotowało się we mnie...zly.gif Jeszcze na dodatek znaleźli się obrońcy tych draniwnerw.gif

Przepraszam za tę makabryczną fotkę, ale zagotowało się we mnie...zly.gif Jeszcze na dodatek znaleźli się obrońcy tych draniwnerw.gif

Skoczyło Ci ciśnienie i masz nauczkę. Nie wychyla się nosa z bańki C&R i nie wtyka go w FB, który jest wdzięcznym miejscem dla "tych drani". Tym bardziej, że jest ich między Bugiem, a Odrą jakieś pół miliona, a ci potrafiący obsłużyć klawiaturę, chętnie chwalą się swoimi sukcesami, osiągniętymi zresztą zgodnie z Regulaminem Amatorskiego Połowu Ryb. Nie wyściubiać nosa z bańki, chodzić opłotkami, omijać szerokim łukiem "kolegów" z wędką i ich fejsbuczkowe wynurzenia. Gwarantowany odczyt 120/80.
  • Like 1

Zgadzam się z Tobą.

Na innym filmie tego "celebryty" przepisy dotycząc danej wody też nie są przestrzegane.

Poza tym ryby trzeba szanować i obchodzić się z nimi delikatnie. Rzucanie złowionych szczupaków do wody na "główkę" jest karygodne i moim zdaniem niedopuszczalne.

Ale powszechne. Zobacz Whitelabelfishing. Oni nawet potrafią duże szczupaki pokazywać w pionie, o wodowaniu nie wspomnę, chociaż z tym to różnie.

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...

Może nie celebryta wędkarski, ale...

Wczoraj przypadkowo trafiłem w tv na Gogglebox, w którym pokazywano program " Granice wytrzymałości Zachara" - były żołnierz bawi się w survival. Odcinek był kręcony w zimowych warunkach w Górach Izerskich. Główny bohater próbował złowił pstrąga w celach konsumpcyjnych. Najpierw łowił na własnoręcznie zrobioną z gałęzi wędkę i coś a'la sztuczna mucha. Jak to się nie powiodło, to zaczął płoszyć ryby w korycie rzeki i ukręconym z gałęzi podbierakiem wyrzucał rybki na śnieg. Były trochę dłuższe niż szerokość dłoni... Nawet jeśli to było jakoś ustawione, to i tak ciśnienie mi się podniosło i wyłączyłem to...

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Drużno zaskakuje. Dziwne te wiatry tam są, że nie potrzeba wioseł czy elektryka i dryfować po grążelach z wiatrem i pod wiatr.

Panowie chyba jakieś supermoce mają, nie żebym zazdrościł ale to chyba od tej "dziesiątki".

https://youtu.be/5vQoPBIT5XE

Drużno zaskakuje. Dziwne te wiatry tam są, że nie potrzeba wioseł czy elektryka i dryfować po grążelach z wiatrem i pod wiatr.

Panowie chyba jakieś supermoce mają, nie żebym zazdrościł ale to chyba od tej "dziesiątki".

https://youtu.be/5vQoPBIT5XE

Banda amatorów, kręcić filmiki potrafią, z wpinaniem szczupaków jak u uczniaka. Do tego pływanie na spalinie nie w torze wodnym. Dramat! Dramat! Dramat!

Edytowane przez Matteoo
  • Like 2