Skocz do zawartości

Prośba o pomoc - Przelew Revolut do Szwecji

tete

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, prośba o pomoc. Muszę zrobić przelew na rachunek w Szwecji. Przelew za pomocą Revoluta w SEK. Do tej pory zawsze wystarczał numer IBAN i SWIFT (SWEDSESS). Od marca muszę wpisać

— numer rozliczeniowy

— IBAN

— numer rachunku bankowego

W aplikacji mam do wypełnienia pole Clearing Code (6 cyfr) numer konta (15 cyfr) . Czy te parametry są w numerze IBAN (są jego częścią?)? Uprzedzając ewentualne pytania pisałem już do Revoluta (brak odpowiedzi) a z odbiorcą przelewu nie mam niestety możliwości kontaktu.

Dzięki za wszelką pomoc.

Haha! Dwa dni z tym walczyłem! Użyj jakiegoś IBAN decodera, wypluje Ci kod banku, czyli billing code, oraz numer konta, który będzie trzeba skrócić o dwa pierwsze zera, mniej więcej tak to wygląda. U mnie w końcu po tych zabiegach przelew poszedł. Potem napisałem jeszcze do revoult, aby zrobili z tym porządek, bo to samo powinno rozkodować po IBAN.

Edytowane przez karkoszek

Nie wiem, który był Twój numer, dlatego nie oddzwonię, mój przelew doszedł.

W IBAN po ośmiu zerach cztery cyfry to biling code, a kolejne siedem czy osiem to numer rachunku.

Dzięki za info, puściłem na razie z 4 cyframi ten code a jak nie przejdzie to z 5 spróbuję:-) Dzięki za wskazówki

• 1 miesiąc temu...

Podbijam wątek musze ten cholerny mandat zapłacić z revoluta. Wrzuciłem sobie w Iban decoder i wypluwa mi np 3 cyfry jako kod banku a revolut oczekuje 5 cyfr. numer rachunku tez wypluwa mi długi a revolut mówi maks 11 cyfr. @Karkoszek jakiego dekodera używałeś?

Edytowane przez rower26

• 3 tygodnie później...

Poszło ? bo też się z tym zmagam :(

Dupa, zapłaciłem mandat z normalnego konta: przewalutowanie + 25 zł przelew swift. Nie kombinowąłem już, bo w razie w, w Mbanku mam czystą sytuację. Jest normalne potwierdzenie przelewu, z Ibanem itd. 

Edytowane przez rower26

• 1 rok później...

Hej
sorry za odkopanie tematu ale dziś walczyłem z tym tematem i poddałem się. Zapłaciłem przez mBank i wyszło sporo drożej niż Revolut. Może ktoś już znalazł sposób jak poprawnie wykonać taki przelew przez Revolut właśnie? U mnie aplikacja rzucała się non stop o "Nie wykryto kodu rozliczeniowego. Wpisz pełny numer konta we wskazanym polu." 

Próbowałem na ileś sposobów, dekoderem IBAN, po ostatnich 16stu cyfrach IBAN jako nr konta - nic. 

• 3 miesiące temu...

Hej

sorry za odkopanie tematu ale dziś walczyłem z tym tematem i poddałem się. Zapłaciłem przez mBank i wyszło sporo drożej niż Revolut. Może ktoś już znalazł sposób jak poprawnie wykonać taki przelew przez Revolut właśnie? U mnie aplikacja rzucała się non stop o "Nie wykryto kodu rozliczeniowego. Wpisz pełny numer konta we wskazanym polu." 

Próbowałem na ileś sposobów, dekoderem IBAN, po ostatnich 16stu cyfrach IBAN jako nr konta - nic. 

Miałem identycznie. W 2020 roku płatność bez żadnych problemów, teraz w żaden sposób nie można wysłać przelewu, gdyż aplikacja żąda kod rozliczeniowy, którego nie można wprowadzić :( 

Ja poradziłem sobie poprzez przelew WISE (przez stronę). Przy płatności 1050 SEK, prowizja wyniosła 9,50 SEK. Na WISE wpłaciłem środki kartą Revolut :)