tete Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 Panowie, prośba o pomoc. Muszę zrobić przelew na rachunek w Szwecji. Przelew za pomocą Revoluta w SEK. Do tej pory zawsze wystarczał numer IBAN i SWIFT (SWEDSESS). Od marca muszę wpisać— numer rozliczeniowy— IBAN— numer rachunku bankowego W aplikacji mam do wypełnienia pole Clearing Code (6 cyfr) numer konta (15 cyfr) . Czy te parametry są w numerze IBAN (są jego częścią?)? Uprzedzając ewentualne pytania pisałem już do Revoluta (brak odpowiedzi) a z odbiorcą przelewu nie mam niestety możliwości kontaktu. Dzięki za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 (edytowane) Haha! Dwa dni z tym walczyłem! Użyj jakiegoś IBAN decodera, wypluje Ci kod banku, czyli billing code, oraz numer konta, który będzie trzeba skrócić o dwa pierwsze zera, mniej więcej tak to wygląda. U mnie w końcu po tych zabiegach przelew poszedł. Potem napisałem jeszcze do revoult, aby zrobili z tym porządek, bo to samo powinno rozkodować po IBAN. Edytowane 26 Maja 2021 przez karkoszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tete Opublikowano 28 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Dalej z tym walczę. Revolut ma mnie chyba gdzieś. Napisałem do Szweda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Nie wiem, który był Twój numer, dlatego nie oddzwonię, mój przelew doszedł.W IBAN po ośmiu zerach cztery cyfry to biling code, a kolejne siedem czy osiem to numer rachunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tete Opublikowano 28 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Nie wiem, który był Twój numer, dlatego nie oddzwonię, mój przelew doszedł.W IBAN po ośmiu zerach cztery cyfry to biling code, a kolejne siedem czy osiem to numer rachunku.Dzięki za info, puściłem na razie z 4 cyframi ten code a jak nie przejdzie to z 5 spróbuję:-) Dzięki za wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 29 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 (edytowane) Podbijam wątek musze ten cholerny mandat zapłacić z revoluta. Wrzuciłem sobie w Iban decoder i wypluwa mi np 3 cyfry jako kod banku a revolut oczekuje 5 cyfr. numer rachunku tez wypluwa mi długi a revolut mówi maks 11 cyfr. @Karkoszek jakiego dekodera używałeś? Edytowane 29 Czerwca 2021 przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 29 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 Tu masz przykładowy IBAN rozbity na te numerki, tete chyba też sobie poradził bo już zakończyliśmy konwersację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 Poszło zoabczymy czy przejdzie...dzięki za ten schemacik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondal Opublikowano 21 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 Poszło zoabczymy czy przejdzie...dzięki za ten schemacik. Poszło ? bo też się z tym zmagam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tete Opublikowano 22 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2021 Poszło ? bo też się z tym zmagam U mnie gów...nie poszło. Puściłem przez Cinkciarz bez problemów (niestety naliczyli opłatę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2021 (edytowane) Poszło ? bo też się z tym zmagam Dupa, zapłaciłem mandat z normalnego konta: przewalutowanie + 25 zł przelew swift. Nie kombinowąłem już, bo w razie w, w Mbanku mam czystą sytuację. Jest normalne potwierdzenie przelewu, z Ibanem itd. Edytowane 22 Lipca 2021 przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reedock Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 Hejsorry za odkopanie tematu ale dziś walczyłem z tym tematem i poddałem się. Zapłaciłem przez mBank i wyszło sporo drożej niż Revolut. Może ktoś już znalazł sposób jak poprawnie wykonać taki przelew przez Revolut właśnie? U mnie aplikacja rzucała się non stop o "Nie wykryto kodu rozliczeniowego. Wpisz pełny numer konta we wskazanym polu." Próbowałem na ileś sposobów, dekoderem IBAN, po ostatnich 16stu cyfrach IBAN jako nr konta - nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 Ja rozwiązałem to w ten sposób, że wygenerowałem link do płatności, kontrahent wypełnił dane i dostał przelew, a ja miałem dane do kolejnych przelewów z historii transakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 Hejsorry za odkopanie tematu ale dziś walczyłem z tym tematem i poddałem się. Zapłaciłem przez mBank i wyszło sporo drożej niż Revolut. Może ktoś już znalazł sposób jak poprawnie wykonać taki przelew przez Revolut właśnie? U mnie aplikacja rzucała się non stop o "Nie wykryto kodu rozliczeniowego. Wpisz pełny numer konta we wskazanym polu." Próbowałem na ileś sposobów, dekoderem IBAN, po ostatnich 16stu cyfrach IBAN jako nr konta - nic. Miałem identycznie. W 2020 roku płatność bez żadnych problemów, teraz w żaden sposób nie można wysłać przelewu, gdyż aplikacja żąda kod rozliczeniowy, którego nie można wprowadzić Ja poradziłem sobie poprzez przelew WISE (przez stronę). Przy płatności 1050 SEK, prowizja wyniosła 9,50 SEK. Na WISE wpłaciłem środki kartą Revolut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi