Jerzy Arak Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 Nie znalazłem wątku o tej rzece na forum. A chciałbym podpytać co tam teraz się dzieje. Byłem ostatni raz nad tą rzeczką około 2000 roku. Kiedyś bywały tam i rybki w kropki , Klenie i jazie też dorastały do ciekawych rozmiarów. Ktoś coś był ostatnio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świeżak Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 Na pstrągi nie licz. Po zatruciu rzeki wyginęły. Jest sporo okonia, przy ujściu jakieś szczupaki. Na niektórych odcinkach jazie, ale nie trafiłem nic dużego. Dużo kiełbia, Różanki i płotki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Arak Opublikowano 27 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 Kto tam tak regularnie podtruwa rzekę? O ile pamiętam w okolicach 2000 roku też ktoś podtruwał rzekę a pstrągi się trafiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świeżak Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 W tej chwili raczej nie. Przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo. Około 16-17 lat temu było takie zatrucie, że nawet bobry zdechły. Wtedy też padły ostatnie pstrągi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Arak Opublikowano 27 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 no to w ciągu 16-17 ostatnich lat mogły już dorosnąć 3 pokolenia 60 cm kabanów. Wiem że kiedyś na Białce pstrągi miały największe roczne przyrosty masy licząc wszystkie rzeki pstrągowe w Polsce. Kabana to ja tam nie złowiłem ale 40 się trafiały. Temat rzeki warty do ogarnięcia jak ktoś ma trochę wolnego narybku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi