pawelz Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 (edytowane) Klamka zapadla, jade na poczatku sierpnia do Swarzewa. Po raz pierwszy od wielu lat nie w gory. Jest sens brania muchowki ? Od razu pisze, ze interesuje mnie tylko zatoka. Nie bedzie mi sie chcialo nigdzie jezdzic po rzekach za lipieniem czy pstragiem. Podchodze do urlopu lajtowo. Chce sie wyspac, rano wstac i ewentualnie z buta isc nad wode. Bede mieszkal nad sama zatoka. Czytalem ze sa ladne okonie i bolki. Ale czy jest szansa dobrac sie do nich z brzegu ?. Edytowałem temat Edytowane 28 Maja 2021 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Wędkarskich doświadczeń z tego rejonu Zatoki nie mam, ale okonie są na pewno. Rozmiarówka ryb zależna od aktualnej aktywności miejscowych rybaków.... Ja zamiast muchówki zabrałbym gruntówki na węgorza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz Opublikowano 28 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 (edytowane) Nie mam zadnego innego wedziska poza muchowkami. Cala reszte sprzetu kiedys sprzedalem i rozdalem znajomym.Ale cisnienia nie mam. Jak nie ma sensu lowic, to moze chociaz uzupelnie braki w pudelkach z muchami Edytowane 28 Maja 2021 przez pawelz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonP Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Spróbuj porzucać w nocy z plaży za letnią morską trocią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Spróbuj porzucać w nocy z plaży za letnią morską trocią No ale to już wycieczka na Rozewie... W okolicy Swarzewa latem to raczej w temacie troci była by "sztuka dla sztuki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Bierz kije, nie spróbujesz to się nie dowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Kolego mieszkam na przeciwko czyli w Pucku nie zabieraj bo niema najmniejszego sensu tylko jakiś kijek nadający się na grunt za węgorzem nic po za tym .Tam nie pływa i w Swarzewie zatoka jest strasznie zarośnięta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz Opublikowano 6 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Dzieki za info. Czyli pozostaje nicnierobienie i ewentualnie krecenie jakichs brakow w muchach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 No chyba ze chce ci się jechać na redę ze Swarzewa to jakieś 15-20km tam morzna się pobawić z pstrąszkami i liponkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebsid Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Może trochę się spóźniłem , ale od dobrych paru lat w lato stada ryb Mullet odwiedzają wybrzeże niemieckiego Bałtyku. Możliwe że i docierają do zatoki gdańskiej. Są to już wyrośnięte okazy, bardzo waleczne, ale trudne do złowienia. Z racji że ich głównym pożywieniem są glony. Stado do kilkunastu ryb penetrują płyciznę za smakołykami. Najbardziej skuteczna mi znana mucha, to imitacja kawałka glonu, czyli dubbing długowłosy w kolorach zielonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebsid Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 No i dużą imitacją kiełża, na haku 10 do 6, prowadzoną tuż nad dnem, można złowić nie jedną flądę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Wrocilem przedwczoraj. Wedek nie bralem i chyba dobrze. Z tego co zobaczylem, to jedno wielkie bagno z masa glonow. Nie widzialem zadnej ryby, ale przygladalem sie tylko z pomostu. Ani w poblizu ani nigdzie dalej. Nie moje klimaty zdecydowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 A co pisałem Swarzewo to zatoka glonów nic więcej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi