porto Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Witam. Prosze o pomoc w dopasowaniu multika do casta zbudowanego na blanku CD Blue Rapid BLRBR299MH.Długość: 2,52 m; c.w.: 10-35 g; do linek: 10-20 lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Daiwa Zillion Type R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porto Opublikowano 22 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Ta Daiwa to z pewnoscia dobry wybor. Troche jednak droga...Shimano Curado jest dwa razy tansze...Jakis Curado w rozmiarze 200 bylby Waszym zdaniem dobry? Jesli tak to ktory konkretnie model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Łowię na Wiśle Phenixem 7'9 z podpiętym Curado 201E7 .Zestaw obsługuje gumy na główkach 10-25g .Dzisiaj latały lunatici 12cm na 22g bez jęknięcia .Nada się też revo SX ,z tym że ten słabiej obsługuje dolne cw. ale można podbijać i 50g w silnym nurcie. Ale przyznam ,że chdzi za mną ten Zillion R ,lub revo MGX 7.9/1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Proponuję STX, chociaż nie wyobrażam sobie nieogarnięcia SX-em 10 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 nie wyobrażam sobie nieogarnięcia SX-em 10 g. To są tylko spostrzeżenia początkującego castmaniaka.Aczkolwiek na sztywnym słabo ładującym się kijku w okolicach 10g lepiej mi jednak idzie na curado ,co nie oznacza że nie obleci tego SX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porto Opublikowano 22 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Ja tez poczatkujacy Nigdy wczesniej nie wedkowalem castem.Który model Curado bylby odpowiedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 nie wyobrażam sobie nieogarnięcia SX-em 10 g. To są tylko spostrzeżenia początkującego castmaniaka.Aczkolwiek na sztywnym słabo ładującym się kijku w okolicach 10g lepiej mi jednak idzie na curado ,co nie oznacza że nie obleci tego SX@Dąbek 111, słuszna uwaga. Ja tylko staram się pomóc.Wiem co nieco o nauce castingu i słabo ładującym się kiju @porto, skorzystaj ze starej, castingowej prawdy: spasowanie zestawu, to wcale nie oznacza ruiny dla portfela. Powodzenia, koledzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 ... na sztywnym słabo ładującym się kijku w okolicach 10g lepiej mi jednak idzie na curado ... To oczywiste. Curado 201 ma szpule prawie polowe lzejsza niz SX, wiec przy dolnym cw i slabym ladowaniu sie szczytowki bedzie lepszy niz SX z ciezka szpula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porto Opublikowano 22 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Ale który Curado 201? G6, G7, E7?Jeszcze jedno-jesli przy kolowrotku uzywam do krecenia lewej reki to powinienem kupowac multika left hand? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Porto ja macham kijkiem o zbliżonych parametrach do twojego,i tym zestawem z Curado 201E7 w 80% to przedział 15- 25g ,po 10% w górę do 35g jak i w dół do 10-12g jak nic konkretnego się nie dzieje i szukam okoni.Tak jak napisa Novis ,grunt to spasowany zestaw .Wiadomo, że czasem zajdzie potrzeba na odstępstwa od optymalnego cw ,co wiąże się z spadkiem komfortu podczas rzutów ,ale ja nie lubie targać dwóch patyków.Generalnie multic daje radę i jest wart swojej ceny. A rzucasz prawą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porto Opublikowano 22 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Czyli ten Curado 201E7 bedzie ok? Tak, przy korbie rzucam prawa reka a krece lewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 No to bierz left czyli 201 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porto Opublikowano 22 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Czym sie rozni ten E7 od G6 i G7?Chodzi o przelozenie? Czy do polowu szczupaka i sandacza na gumy nie lepszy bylby multik o wolniejszym przelozeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 cyfry oznaczają przełożenie,a litery serie. podstawowa różnica jest taka że seria E produkowana była w Japonii, seria G już niestety nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Daiwa Zillion Type R Zillion wymiata mam i moge szczerze Polecic Nie ma Nic lepszego do opadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi