Mielony Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Niedam rady bez zdjątek/filmiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Może to ci pomoże : http://www.multiplikator.pl/index.php?option=com_content& ;task=view&id=99&Itemid=39Mam nadzieję że nie stanę się sprawcą incydentu dyplomatycznego na obu forach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Zasadniczo, to po poprzednich jebach chyba nie powinienem się wypowiadać, ale mam nadzieję, ze pozwolicie mi na podpowiedź.Lookając po necie, po zdjeciach, stawiałbym na wykręcenie tej aż proszącej się o odkręcanie palcami śrubki po drugiej stronie - nad korbką i gwiazdką hamulca. Odkręcasz tą śrubkę, idącą przez cały korpus - jesteś w stanie przekręcić czy odskakuje panel boczny nad hamulcem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Każdy kto się odezwał w tej dyskusji dostał parę jebów więc chyba się wyrównało Taka pyskówka wprowadza ożywcze tchnienie w monotonię forumowej codzienności. Trzeba myśleć pozytywnie przecież kilkaset ludzi miało z nas ubaw po pachy . Teraz trzeba się otrząsnąć , wstać i iść dalej ( na piwo ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Burzliwie wraca do świadomości , oraz na salony miłośników casting , to i emocje buzują To była typowa rodzinna awanturka , no ale na szczęście bez wizyty policji . Ale czy nie przenosimy tu bezwiednie nieco z tchnienia tabloidów , tej aury smakowitego , poszukiwanego , codziennego skandalu ??No nie wiem , nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Może i tak Sławku , ale po stokroć lepiej ekscytować się własnymi emocjami niż emocjami innych , aranżowanymi przez drugiego sortu reżyserów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mielony Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Nie no koledzy niema co się kłucić.Każdy z was w pewnym stopniu mi pomógł.samwieszkto dziękiUdało mi się dobrać do tego hamulca odkręciłem 2śrubki zdjąłem panel a potem szpulke.Wysunąłem 3bloczki a 3 zostały wsunięte i jest miodzio.Pojechałem szybko nad rzekę no i miłe doświadczeniedługość rzutu polepszyła się o jakieś 10m no i w znacznym stopniu odkręciłem hamulec rzutowy i 0 bród przez 2h a zwykle to z 5razy bida była.Może nie lata to wszystko na zawrotne odległości ale myślę że to wina zbyt lekkiej przynęty i myślę że kij się słabo ładuje.Ale być może tak mi się wydaje że jest to kijek jedno ręczny bo ma bardzo krótki dolnik. Jeszcze raz wszystkim dziekujęNie wiem co bym zrobił bez waszej pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Mateuszu . Nie martw się o nas ; ta krutka wymiana uprzejmości odnosiła się do dyskusji z innego wątku ; tego typu wymiana uwag jest powszechnie przyjętą i oczekiwaną przez wszystkich formą komunikacji. Za jakiś czas - gdy nabierzesz odruchu kontrolowania szpulki kciukiem , będziesz mógł wyłączyć kolejne bloczki i poluzować docisk szpuli. Wtedy dystanse jeszcze się zwiększą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mielony Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 bo jak zdjąłem szpulkę to wszystkie 6 były włączone wyłączyłem 3 a jak będą all wyłączone to dłuższe rzuty bd mieć?A to może dlatego mi troszeczke szpula luz złapała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Nie no wszystkich nie wylaczaj 1 wlaczony to minimum (jak dla mnie). Docisk szpulki odkrec az szpulka zacznie sie ruszac na boki - dokrec minimalnie by przestala. I tak zostaw! Reszte sie ustawia hamulcem (w Twoim przypadku sa to bloczki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Wszystkie wyłączone to raczej jeszcze nie teraz i nie w każdej konstrukcji i nie z każdym zestawem. Działaj sobie na tych 3 a potem 2 i obserwuj postępy. Jak na początku miałeś 30m a teraz masz 10m więcej, to 40m często i tak jest wystarczająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Pewnie zejdziesz do 2 i będzie luz.Ostatnio miałem okazję oglądać zupełnie początkującego w wędkarstwie - od razu do ręki dostał muchówkę na zmianę z castem, spina nie dotyka. Dużą różnice zrobiło, jak wytłumaczyłem mu po pierwsze ładowanie kija z tyłu - tu jest akurat dobrze bo w pewnym sensie i w cascie i w muszce jest podobna idea, drugi plus to było zakumanie trajektorii frunięcia przynęty. Zaczął ja spłaszczać, wysyłać odpowiednio w górę i od razu z rzutów po 15m zaczeło być dobre 30-40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 o prosze, dziala pomimo, ze nowej wedki nie kupiles ... hmmm ... kto by tydzien temu tak pomyslal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 @spincaster. Ty się nie śmiej z cudzego nieszczęścia. Zbyt sztywna pała z której nie leci to poważny problem . Nikomu tego nie życzę. Ja też nikomu nie życzę takiego nieszczęścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Oglądałem w FM fajne combo AbuGarcia - wędka 10-40g. do tego multik BlackMax czy SilverMax - za jedyne 400zł. Kolowrotek niby nie najwyższych lotów , ale okazało się że ma parę łożysk , pokrętła klikają i magnetyk w wyposażeniu ; wędka - trudno powiedzieć co potrafi - jest dość sztywna , szacuję ją na faktyczne cw. ok . 20-50g. ponadto całość trochę trochę leci na pysk , ale jakie to ma znaczenie przy takich przynętach ?Myślę Mielony że to jest zajebista opcja. Można też w podobnej cenie skompletować lżejszy zestaw na bazie wędki z Okumy. Piszę ci to bo sądzę że na początek miałbyś z lżejszego łowienia więcej uciechy. Co do dużych rybek - na które każdy nowy wędkarz liczy , to powiem ci że na wędce 5-25g , złapanego szczupaka 86cm. po prostu podniosłem z wody i położyłem na trawce, bez podbieraka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Ja poszedłem kiedyś dalej - na wędce 30g wyciągnałem z wody sandacza na 90 i zaniosłem do domu, dzieciom pokazać, bez odpinania z kotwiczki Dopiero jak go wypuszczałem 3h później do wody, w dobrej kondycji, to mu reflektory zgasiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 REFLEKTORY ZGASIŁEM - to brzmi złowieszczo. Uważaj Kuba bo cię Moderator wybanuje. Na tym forum nie rozmawiamy o wiwisekcjach przeprowadzanych na rybach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 To raczej spadek po motorze poniemieckim, co go jeden z kolegów z bajora kiedys wyciągnął był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Kiedyś wyciągnąłem gaźnik Pegaz, od junaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Z wody? z Piwnicy?Ganik to mało, ale jakbyś silnik wyciągnął, i to jeszcze działający! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 No baaa... Z Odry, na zestaw 10lb. Jak nim postukałem i rdza zaczęła odpadać i zobaczyłem co to, poczułem ogromną dumę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Masz zdjęcie czy nie wypuściłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Jeb..ałem go w komorę pływakową, schowałem do reklamówki z tesco i zabrałem, żeby się pochwalić dziewczynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 A sąsiadowi dałeś chociaż kawałek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Sąsiad niech sp..ala. Co dzień przynosi dwie torby, tylko że on używa foliówek z Carrefoura, są trochę mniejsze. Nie chce, dziad jeden, powiedzieć gdzie łowi. Każdy by chciał skorzystać. Co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi