Luckyguliver Opublikowano 4 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 Czy ktos ma jakis sprawdzony sposob na muszki (midges)? Jakis kapelusz z nieprzenikalna siateczka czy cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 4 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 Bugstopper simmsa, buff i mugga i żadne robactwo nie jest Ci straszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 4 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 Bugstopper simmsa, buff i mugga i żadne robactwo nie jest Ci straszne Ale co dokladnie? Sombrero? https://www.simmsfishing.com/shop/bugstopper/bugstopper-net-sombrero oraz buff https://www.simmsfishing.com/shop/bugstopper/bugstopper-sungaiter? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 4 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 Ale co dokladnie? Sombrero? https://www.simmsfishing.com/shop/bugstopper/bugstopper-net-sombrero oraz buff https://www.simmsfishing.com/shop/bugstopper/bugstopper-sungaiter?chodziło mi o koszule/solarflex z serii Bugstopper oraz buffa(sungaiter) z tej samej serii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 4 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 (edytowane) Cos mi sie to nie klei Mnie muszki gryza tylko po twarzy. Chyba ze buffa i koszula beda odstraszac muszki tak ze nie beda mi wchodzic do oczu i dziobac po czole Edytowane 4 Czerwca 2021 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 4 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 A może ktoś z was używa ten model? https://hunt-fish.eu/pl/p/Graff-964-CL-A-UPF-50-letnia-bluza-z-kapturem-z-ochrona-antyinsektowa/6774 Cena sporo niższa od simmsa, mam dylemat czy wybrać tą lub droższą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 5 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Zawsze brodzę, więc od pasa w dół jestem chroniony woderami, natomiast na górze: Koszula na ramiączkach+ większa rozmiarowo flanela, głowa: kapelusz z Decathlonu i moskitiera z Ali za 3 zeta. Profilaktycznie Koszulę, jak i wierzch dłoni spryskuję niewielką ilością VACO deet 30%. Leci już 6 sezon, nie gryzą strzyże, meszki, gzy czy komary. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 Od meszek (bo o nich chyba rozprawiamy?) chronić będzie w zasadzie każde dość szczelne ubranie. Nie ma potrzeby szukania ubiorów specjalnych. Gdy te owady są już szczególnie dokuczliwe, najlepszą ochroną głowy i twarzy będzie moskitiera. Odkryte części ciała warto natrzeć waniliowym aromatem do ciast, jest to jedyny znany mi skutecznie działający środek, przynajmniej na wiślane meszki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 8 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 Moskitiera zakupiona. Zobaczym jak bedzie z widocznoscia. One wychodza na zer wieczorem wiec zmrok plus moskitiera plus malutka muszka splywajaca to moze byc wyzwanie ale nie ma co krakac. Juz wkrotce sie przekonam. @RBTS Wanili tez wyprobuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Moskitiera w niczym nie przeszkadza, łowiąc w nocy. Poza tym, nie ma bardziej skutecznej ochrony przed meszkami, gzami, komarami, jak moskitiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 ...One wychodza na zer wieczorem wiec zmrok plus moskitiera plus malutka muszka splywajaca to moze byc wyzwanie...@RBTS Wanili tez wyprobuje. Meszki po zmroku przestają być aktywne, ale moskitiera przyda się się także na uciążliwe komary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tresor Opublikowano 22 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 Ja na pontonie w dzień nie mam problemu z komarami. Czasem jakaś końska przyleci ale tu wystarcza nawet off (w pudełku w razie x mam reepel 50 i 100). Mnie najbardziej irytują czarne maleńkie muszki których chyba jedynym celem życiowy jest wejście człowiekowi między oczy a okulary. Często też do wnętrza ucha. Kręci się tego z 10-20 sztuk cały czas przy głowie. Masakra. Jak nie ma wiatru to co godzinę odpalam silnik i płynę chociaż 5min żeby odpocząć. Jako że są niegryzace nie boja się żadnej chemi. A siedzieć w moskiterze kilka h w upale sobie nie wyobrażam. Ciekawe czy jest na nie jakiś sposób. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 23 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Po wielu pobytach w Laponii i na Syberii dochodzę do wniosku, że z komarami można się zaprzyjaźnić . Mugga 50 bez problemu daje radę. Uważajcie na środki o stężeniach deet powyżej 90%. Niszczy np. gore-tex . Na meszki rękawiczki do łowienia w tropikach i zakładana na czpkę z daszkiem moskitiera o bardzo drobnych oczkach. Kupowałem takie w Intersport. Ja zdecydowanie preferuję czarny kolor bo po chwili jej nie zauważam. Zielone i białe mnie wkur... cały czas . Przy posiedziskach przy ognisku nie zapomnijcie o skarpetach, przez które Was nie zaatakują. To tak z doświadczeń - powodzenia . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tresor Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Deet 100% topi też żyłkę, obarwia plastiki.A jak jesteś z kobitą to uwaga na Tipsy i malowane włosy. Kolega wpadł pod namiot, jego żona znosiła zawsze wiele ale jak zobaczyła jak jej spływają nówki tipsy, skończyło sie na szukaniu transportu żeby odstawić ją w trybie natychmiastowym. [emoji3] Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 Na wschód od nas przeciwko meszkom stosują olejek wanilinowy lub inny silnie skoncentrowany aromat, który jest gorzki dla tych kąsających bestii, gdy jest rozprowadzony po naszej skórze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 27 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 Widze, ze co kraj to obyczaj Meszki sie jeszcze nie "wykluly" wiec nie bylo okazji wyciagnac moskitiery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 U nas już kąsają od dawna, na szczęście jest ich stosunkowo niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi