Skocz do zawartości
  • 0

Od RodMaker Magazine do RodExpo - wywiad z Tomem Kirkmanem - nowy artykuł

admin

Pytanie

Tom Kirkman, 48 l., jest ikoną światowego rodbuildingu. Trudno o przesadę w takim stwierdzeniu – znany rodbuilder, wydawca The RodMaker Magazine, właściciel strony internetowej www.rodbuilding.org oraz pomysłodawca RodExpo – Międzynarodowych Targów Rodbuildingowych. Jesteśmy dumni, iż przy tej okazji Tom zgodził się udzielić wywiadu dla naszych czytelników.

Zapraszam serdecznie do lektury wywiadu z Tomek Kirkmanem.

Pozdrawiam

Remek

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

I jeszcze coś..

Trochę też łatwo zawężamy świat rb do prywatnej produkcji kijów . A kontekst jest o wiele szerszy ..

I równie ważny . Może nawet ważniejszy.

Te fantastyczne , piękne i funkcjonalne wędki po cóż są tworzone ? Dla jakiejś abstrakcyjnej sztuki , kaprysu , zachcianki , dla fanaberii zblazowanego fishermena ?

Choć dopuszczam te motywy , myślę że z rzadka ..

To jest naturalne uzupełnienie wiedzy , pasji , umiejętności i takiej mocno abstrakcyjnej zabawy łowczego . Umiejętności kreacji , nie tylko prostego odtwarzania albo powielania mód i trendów .

Chyba odkryłem Amerykę !!

• 0

Aby oczyścić napiętą atmosferę wygrzebałem w piwnicy pewne narzędzia, które używałem do produkcji wędzisk ponad 20 lat temu. (przełom lat 70/80).

Kupiłem je w Centrali Technicznej ( nie mylić ze składnica Harcerska)

Ciekawe jestem czy wiecie do czego te narzędzia były używane przy produkcji wędzisk ?

Proszę podać polskie nazwy tych narzędzi

narzędzie nr 1

post-151-1348913375,9519_thumb.jpg

post-151-1348913376,0189_thumb.jpg

• 0

Absolutnie nie jest to żart:)

Te narzędzia nie miały oryginalnie służyć temu celowi, ale idealnie sie nadaja do robienia wędek, nawet tych bardzo nowoczesnych.

Sam wielokrotnie ich używałem.

Odpowiedź jest bardzo prosta. :D :D

Te narzędzia zawsze występuja w komplecie. :D :D

• 0

Z okazji Świąt przyszła pora na rozwiązanie zagadki.

Trochę mnie dziwi, że nikt z kijorobów (nie lubię angielszczyzny i dlatego nie napiszę rodbuilderów) nie wie do czego mogą być użyte te narzędzia.

Narzędzie nr 1 to komplet korkoborów. Służą one do wycinania dziur w korku używanym do produkcji rękojeści.

Narzędzie nr 2 to ostrzałka do tych korkoborów.

Narzędzie nr 3 to wypychacz do korkoborów.