Tomy Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 No tak poczytałem i nie kupię MGX'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 @Tomy mgx to naprawdę fajny multik. Może nie został zaprojektowany do napieprzania 30 gramową główką o dno lub do szarpania 100 gramowego jerka ale do łowienia na lekkie przynęty z lekką wędką (około 100 gram) tworzy zgrany duet do łowienia np.: bassów A to chyba najchętniej łowiony gatunek ryb słodkowodnych w Japonii i Ameryce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Mimo wszystko będzie wypróbowana konstrukcja Chronarch 51E plus avail spool 1,6mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Chętnie przeczytałbym Twoją recenzję nowego chronarcha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Jak dobrze pójdzie jutro będzie u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Zastanawiałem się nad nim i nad Ballistikiem - wybór padł na ten drugi i jestem jak na razie bardzo zadowolony z właściwości tej maszynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 12 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 REMKU.REMKU. Na początku tego wątku znalazł się ni stąd ni z owąd artykuł o wyprawie do Szwecji. Jak będziesz to naprawiał , usuń również tego posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 12 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Coś obrodziło ostatnio w multikach do UL. Co się wejdzie na jakieś forum to jest coś nowego. Oj , trzeba będzie po nowym roku znowu rozgrzebać tą dyskusję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 13 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Mefisto. Ceny zcinają krew w żyłach. Ja wiem , że cło + niewielka marża + koszty itd. Ale kogoś chyba Bóg opuścił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 nie bardzo wiem o czym mówisz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 13 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Tylko o to że te nasze zabawki są jednak cholernie drogie .Dawno nie byłem na waszej stronie , macie tam tylko najlepszy towar więc i ceny są wysokie. Zaraz wybrałem dwie pozycje i sprawdziłem ceny na EBAYu. Wychodzi na to że po zapłaceniu cła i innych podatków , nie zarabiacie kroci. Po prostu te nasze zabawki są jednak cholernie drogie .Bóg opuścił naszych małych skośnookich przyjaciół że sobie za to tyle liczą. Ale też trudno mieć do nich jakieś "ale" , bo trzeba pamiętać że robią to przedewszystkim na swój wewnętrzny rynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 ee..nie..ceny tam sa normalne i normlane zarobki jak wszedzie na świecie...u nas złotówka jest słaba i zarobki mikre a towary przez kursy i bardzo wysoki VAT, itp sa dwa razy droższe niż na zachodzie...nie tylko wędkarsko...aparaty, auta, tv, spodnie levisy w USA itp.... takie realia w Polsze, że benzyna droższa niż w Wiedniu ....ot taki mamy rząd....wysokie podatki, VAT, ceny , itp a rządom i tak na nic nie starcza....w USA czy Japonii, VAT 5%, podatki małe, paliwo tanie i na wszystko jest kasa..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Nie! to Polskę Bóg opuścił.Wcale mu się nie dziwie.50% populacji tego kraju to debile.To dobre 50% jest tu na j.pl. są to prognozy optymistyczne!Ostatni bastion ludzkości.Potrzeba chyba krwawej rewolucji i wyrżnięcia dla przykładu i przestrodze pewnych grup.Kraj akcyz,intercyz,ceł,debilnych przepisów i fotoradarów co 5metrów.Ograniczenia prędkośći takie że trzeba będzie niedługo uważać na rowerze.Gołym okiem widać tu szwindel i naciąganie na siłe.Cła,akcyzy mają służyć ochronie rynku,ale co tu chronić???To nic innego jak bezproduktywne nabijanie kasy za nic.Zawsze mnie dziwiło że za samochód do 2l akcyza jest chyba 3% a pow.2l 18%!!!!Czemu?a na dostawcze wcale.Nie wiem gdzie tu jest sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Ograniczenia prędkośći takie że trzeba będzie niedługo uważać na rowerze.Niestety, to już rzeczywistość, ostatnio widziałem że gdzieś na ścieżce rowerowej wprowadzili ograniczenie do (chyba) 10 km/h i martwili się że takich radarów nie ma. Wystąpił problem z egzekwowaniem przepisu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Niestety, to już rzeczywistość, ostatnio widziałem że gdzieś na ścieżce rowerowej wprowadzili ograniczenie do (chyba) 10 km/h i martwili się że takich radarów nie ma. Wystąpił problem z egzekwowaniem przepisu :) 10 km - tak mi sie wydaje ze chyba srednia predkosc marszu to 8 km/h po ch... mi rower zeby jezdzic 10 km/h masakra ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 10 km - tak mi sie wydaje ze chyba srednia predkosc marszu to 8 km/h po ch... mi rower zeby jezdzic 10 km/h masakra ... zle ci sie wydaje. Dość szybki marsz to predkosc rzędu 4-5 km/h 8-10km to już trzeba się niezle postarac żeby tyle z butów wycinąc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 zle ci sie wydaje. Dość szybki marsz to predkosc rzędu 4-5 km/h 8-10km to już trzeba się niezle postarac żeby tyle z butów wycinąc... No to w takim razie 8 km/h maszeruje sie jak za nami maszerują dwa dobermany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Jeśli te dobermany są dobrze przeglodzone to myślę że te prędkość można śmiało pomnożyć 2 a nawet 3 krotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Kiedyś mialem taka akcje na rybach że gonił mnie ogromny rudo-biały byk wtedy to rekord świata nieoficjalny padl na 100 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 (edytowane) Jak idziesz sam na ryby to bierz ze sobą klamkę ujdzie i gazówka.Ja zawsze z gnatem chodzę.Często widzę samopas rotweilera czy innego groźnego pieska nad wodą a z takim stworzeniem człowiek ma znikome szanse.Właściciele tych groźnych ras to w 80% kiepawe typy które się boją własnego cienia i nie licz na to że pies zareaguje na jego piszczenie jak już będzie w akcji.Po udanej samoobronie proponuje dojechać jeszcze właściciela bestii. Edytowane 24 Października 2012 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Ja mam zawsze ze soba pałke teleskopowa raczej wystarczy klamka ciezka i zabardzo kusi bo otacza nas tak ogromna glupota ze na pociski bym nie zarobil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 (edytowane) Pałka teleskopowa to może i na właściciela starczy,na agresywnego psa obronnego nie ruszyłbym z czymś takim napewno.Nie zrozumcie mnie źle.Psiaki bardzo lubię i nie mam cykora przed żadną rasą.Sporo się ich u mnie przewija-przygotowanie do wystawy itd.Przeraża mnie to że często kupują te psy ludzie którzy nie powinni tego robić.To jest zagrożenie dla nich i otoczenia.Dla przykładu mieliśmy taki przypadek z żoną w jej gabinecie.Czyszczenie zębów Rota,pies zaczął mocno rozrabiać a właściciel uciekł i zamknął drzwi z drugiej strony.Trzymał je tak mocno że musiałem go zj...ć i wybić z kopa płycine żeby wreszcie puścił.Teraz zostawia go już przy wejściu i piesek jest potulny.Skierowaliśmy go na szkołe razem z psiakiem i ma to ręce i nogi.Jak się ktoś obawia takich psów nie pownien o nich nawet myśleć.Mi bardziej szkoda psów żeby była jasność.Zwierzak jest niczemu winien a potem ląduje na kwarantannie,obserwacji itd.w następstwie często jest usypiany przez to że miał durnego Pana.Łatwo rozpoznac takich na ulicy-czapka daszkiem w bok-nie do tyłu-w bok żeby wyglądać juz całkiem na jeb....go,jedna skarpeta zrolowana druga podciągnięta albo jedna nogawka podwinięta a druga nie czy też warianty nogawka/skarpeta i koguci taki przez miasto z Rotem czy Pitbulem.Warcając do tematu wątku.Najlepszym rozwiązaniem UL.jest CU51E,Skorpion,Chronarch 51E+płytka szpula avail i magnetyk.Jest to sprawdzona rzecz w boju i bez ryzyka można kupować. Edytowane 25 Października 2012 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 25 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Czyli masz już tego Availa zabudowanego w Chronarchu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Nie mam-wlecze się z Japonii.Miałem go w CU51E a to jeden piernik jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi