Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 19 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2021 Nasz wędkarski świat nie ma racjonalnego puntu odniesienia - najpierw cywilizowali go niemieccy pośrednicy za pomocą dalekowschodnich bobów, a później przyszło naturalne odreagowanie w postaci rodbuildingu. Nim przyszli renomowani dostawcy.. Zaburzając całkowicie obraz wędki - przynajmniej jeśli chodzi o standard wykonania. Co wiecznie skłania słabiej zorientowanych, do komicznego porównywania kija seryjnego do wędki stworzonej na indywidualne zamówienie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 19 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2021 (edytowane) Ciekawe, kto ma rację? Antagoniści St. Croix, czy ci, którzy za ich patyki są gotowi zapłacić 2k PLN. Edytowane 19 Listopada 2021 przez theslut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 19 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2021 Ciekawe, kto ma rację? Antagoniści St. Croix, czy ci, którzy za ich patyki są gotowi zapłacić 2k PLN.To chyba bez znaczenia - rozstrząsając która firma lepsza...Faktem jest, że St. Croix chwali się dożywotnią gwarancją - powinien się tego trzymać.Dla kupującego jest to argument - jeśli to nie działa to kupujący ma prawo o tym wiedzieć i się liczyć z faktem, że w razie "W" ma pozamiatane.A czy wyda 2k czy nie - jego sprawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 19 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2021 To są proste sytuacje, ale trzeba mieć świadomość, że kupujemy kij na amerykańskiej gwarancji - za pośrednictwem, albo bezpośrednio. Bez porównania wygodniej jest kupić w Polsce, bo można wziąć do ręki i omija nas procedura rejestracji, wysyłka/przysyłka etc. Ale za pośrednictwem dealera realizacja gwarancji zawsze trwa dłużej.. Można ich przeklinać, poganiać, od czci i wiary odsądzać - nic a nic to nie zmienia.. Bardzo mnie ucieszył wpis o przodującej chińskiej technologii - z której inspirację czerpie zgniły zachód. Bardzo se cenię ludzką fantazję Ekonomizatorów swojej życiowej pasji uprzejmie pominę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 20 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 Zawsze miło, że poprawi się czyjś nastrój.Mimo wszystko to się robi nudne .Jeszcze się taki nie urodził co by Cię przekonał co widać po licznych tematach na forum.Można wyliczać namacalne przykłady , realne fakty poparte praktyką , porównaniami. Nic Cię nie rusza, klapki na oczach i non stop upór tak charakterystyczny dla fanatyków wszelkiej maści, nie mój problem ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 Czytam trzecią już stronę z zainteresowaniem, przerażeniem, uśmiechem a i tak ... zapewne kupię dzisiaj kolejną "błękitną strzałę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 20 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 (edytowane) Czytam trzecią już stronę z zainteresowaniem, przerażeniem, uśmiechem a i tak ... zapewne kupię dzisiaj kolejną "błękitną strzałę" Cysorz to klawe życie, błękitna strzała w śodę, błękitna strzała w sobotę ???? Edytowane 20 Listopada 2021 przez theslut 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 A gdzie tam...tylko w sobotę Już u mnie trzeci muszkieter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 20 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 Czytam trzecią już stronę z zainteresowaniem, przerażeniem, uśmiechem a i tak ... zapewne kupię dzisiaj kolejną "błękitną strzałę" Popropszę nazwę tej błękkitnej strzały, jak nie problem, jest przypływ gotówki, to może zainwestuję w amerykańską myśl techniczną, może być na priva.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 20 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 ... LBC, Kolega sprawdzi ten skrót... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 Popropszę nazwę tej błękkitnej strzały, jak nie problem, jest przypływ gotówki, to może zainwestuję w amerykańską myśl techniczną, może być na priva.Pozdrawiam LBC 74HF o kasie dżentelmeni nie rozmawiają Jutro zrobię fotkę i wrzucę portret trzech błękitnych muszkieterów 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Moja błękitna strzała znacznie fajniejsza 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Kamilu, ale czy masz trzy...? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Aaa, Ty o wędkach - to se w każdej chwili mogę psiknąć na niebiesko i to z dziesięć :-P 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Psikaj , psikaj ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 No dobrze, Szymon - a więc powal mnie realnym przykładem oryginalnej chińskiej technologii, i wyżgaj moje chore zaślepione ..oczy przykładem kija lepiej dopracowanego od tych z oferty StC! Być może błądzę.. sam nie wiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Sławku, znalazłoby się kilka. Tam juz są w przemyśle ludzie z kilkudziesiecioletnim doświadczeniem. Myślę że tzw. średnia nadal jest lepsza w USA ale perełki da sie znaleźć. Oczywisty przykład do Qualia. Koreańskie Eternity też wyglądają na bardzo wyśrubowane. To tylko dwa przykłady które albo sam używam albo miałem w ręku. Myślę że pojawienie się technologii 5G może być w przyszłości przez historyków uznane za pewną symboliczną cezurę, od której będzie można mówić że tzw. przewaga technologiczna USA zaczęła zanikać, niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 Do 5G trzeba dołożyć komputery kwantowe, które zaorają dotychczasową kryptografię a bez skutecznej takowej, nie ma cyberbezpieczeństwa. I trzeba wziąć poprawkę no to, że to co obecnie wiemy o ich możliwościach w temacie, to wiemy bo oni tak chcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 No dobrze, Szymon - a więc powal mnie realnym przykładem oryginalnej chińskiej technologii, i wyżgaj moje chore zaślepione ..oczy przykładem kija lepiej dopracowanego od tych z oferty StC! Być może błądzę.. sam nie wiem..Niech będzie , Seria Phenix SP , ta zamówiona swego czasu dla pracowni Rodmas.Świetne blanki o nowoczesnej konstrukcji dopracowane pod nasze (nie amerykańskie) wody. Sumowe Xzogi , japońskie blanki Suzuki - znam wielu , którzy cenią je wyżej od St.Croix . Co masz takiego mega dopracowanego w St.Croix co niszczy konkurencję ? Masa blanków w powtarzalnych długościach i mocach , nic pomiędzy .Niestety niektóre modele to sztywne kołki, ST.Croix SC5 nie grzeszy czułością a taka niby elitarna. Znalazłbym jeszcze trochę tego dziekciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 ST.Croix SC5 nie grzeszy czułością What ?! Nie no Szymek, nie rozpędziaj się tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 (edytowane) What ?! Nie no Szymek, nie rozpędziaj się tak No nie rozpędzam, może jestem czuły "inaczej" , ale nie odczuwam tej elektryczności.Akurat jeden model SCV mam u siebie od jakiś 10 lat także miałem czas na wyrobienie swojej opinii.Szkoda , że rozmawiamy na ten temat w wątku dotyczącym gwarancji . Bardziej pasuje to do ogólnego o St.Croix. Edytowane 22 Listopada 2021 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 Szymon - buksujesz w jednym miejscu Nie chodziło mi o blanki wyprodukowane wg amerykańskiej licencji i na takim samym know how, tak jak Phenixy, Marlboro, jeansy czy bourbon, o nic wtórnego.. po wcześniejszym przyuczeniu - ino tylko o koncepcyjnie oryginalny "czajnik". A najlepiej - nie odpowiadaj, bo nie ma takiej odpowiedzi.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 (edytowane) Niech będzie, ok , moja nadinterpretacja, może zbyt dosłownie to zrozumiałem.Szklaneczka bourbona dla wszystkich. Edytowane 22 Listopada 2021 przez Szymon82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 Wierzę, że niebawem Chiny wyzbędą się czerwonej szmaty, niezbyt chlubnej roli taniego dostawcy - przerosną Japan.. i być może nas wszystkich zadziwią swoją kreatywnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 https://wynalazki.andrej.edu.pl/mapa-swiata/1077-chiny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi