scOOtt Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 (edytowane) Najgorsze w tym wszystkim jest właśnie to, że patrzysz na swoje dziecko, które nie jest z Tobą, nie masz (bo straciłeś od momentu deklaracji małżonki, że już Cię nie kocha) wpływu na jego wychowanie. Nagle stajesz się "niedzielnym tatusiem". U mnie niestety zmierza to w kierunku jak potrzeba kasy, prezentu, zapewnienia atrakcji to wiadomo gdzie jest tata... zadzwonić zapytać co i jak ... ciężko.... Do dziś mnie to boli i będzie boleć aż zamknę oczy, trzeba nauczyć się z tym żyć niestety. Dużo tematów przerabiałem. Jak będziesz chciał kiedy pogadać to wal śmiało. Zrobię Ci terapię szokową Uszy do góry, życie nie kończy się na jednej waginie. Edytowane 11 Czerwca 2021 przez scOOtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 (edytowane) Paweł ! Pozytyw - widzisz ile osób zainteresowało sie Twoim problemem ? Ile chce Ci w ten czy inny sposób pomóc ? @sc00tt ! Nie zgadzam sie z Tobą ! Zasadniczo się nie zgadzam ! Przemawia przez Ciebie być może słuszne rozgoryczenie i cięzar który niesiesz ! Nie zgadzam sie bo nie zwróciłeś uwagi na jedno o czym napisał Paweł zdecydowali się i powiedzieli razem, podkreślam razem, synowi. Sprowadzanie wszystkiego do sexu w kontekście wołania o pomoc niesmaczne i wulgarne Edytowane 11 Czerwca 2021 przez Marcin Rafalski 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Powiedzieli razem a winą obarczono jego... gdzie tu logika ? Facet poświęcał się pracy, żeby utrzymać rodzinę a żona znalazła sobie prawdopodobnie pocieszenie w ramionach innego.... Fantastyczna zapłata....Ile takich historii już było....Normalna kobieta tak się nie zachowuje. Tak się zachowuje babka, która szuka bolca.No sory może i wulgarnie ale inaczej się nie da.Nie wierze w to, że powiedziała "pa pa" bo woli być sama.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Moje małżeństwo jest przykładem na to, że warto zawalczyć.Kiedy jest problem z rozmową - kartka i długopis. Rekolekcje małżeńskie również dobra opcja.Końcowe ustalenia na kartce i trzymać się ich każdego dnia. Da się. Byle były chęci dwóch stron.A jak jest dziecko to nie ma innej opcji - dla dziecka. No chyba że któryś rodzic jest bardzo wygodny i nie chce mu się zawalczyć dla rodziny, lub egocentryzm mu nie pozwala. Trzymaj się! 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 11 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 (edytowane) Ależ tutaj bitwa się rozgrywa. Moja żona nie ma innego. Powiedziała mi to i ja jej wierzę. Nawet nie miałaby na to czasu bo też dużo pracuje. Bilety już kupione. 1 lipca lecę do Barcelony i potem przesiadka w nocny FlixBus do Irun przy granicy francuskiej skąd zaczynam szlak Camino del Norte. Dziękuję Michałowi który odezwał się tutaj w wątku i podrzucił parę praktycznych rad. Narazie nawet nie zamierzam rezerwować biletu na powrót. Zobaczymy dokąd zajdę. Pozdrawiam Edytowane 11 Czerwca 2021 przez Pawgas 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Pawle Koledzy sporo tutaj napisali, ale jestem dobrej myśli bo w życiu wszystko może się zdarzyć. Zobaczysz wrócicie do siebie kwestia czasu. Trzymam kciuki za Was. Owocnej pielgrzymki Pawle ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 ... Narazie nawet nie zamierzam rezerwować biletu na powrót ...To akurat błąd moim zdaniem, ale ...Rób jak uważasz, a jak robisz to uważaj ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Ależ tutaj bitwa się rozgrywa. Moja żona nie ma innego. Powiedziała mi to i ja jej wierzę. Nawet nie miałaby na to czasu bo też dużo pracuje. Bilety już kupione. 1 lipca lecę do Barcelony i potem przesiadka w nocny FlixBus do Irun przy granicy francuskiej skąd zaczynam szlak Camino del Norte. Dziękuję Michałowi który odezwał się tutaj w wątku i podrzucił parę praktycznych rad. Narazie nawet nie zamierzam rezerwować biletu na powrót. Zobaczymy dokąd zajdę. PozdrawiamMądra decyzja. Powodzenia! Niech Twoja droga będzie owocna. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Ależ tutaj bitwa się rozgrywa. Moja żona nie ma innego. Powiedziała mi to i ja jej wierzę. Nawet nie miałaby na to czasu bo też dużo pracuje. Bilety już kupione. 1 lipca lecę do Barcelony i potem przesiadka w nocny FlixBus do Irun przy granicy francuskiej skąd zaczynam szlak Camino del Norte. Dziękuję Michałowi który odezwał się tutaj w wątku i podrzucił parę praktycznych rad. Narazie nawet nie zamierzam rezerwować biletu na powrót. Zobaczymy dokąd zajdę. PozdrawiamPowodzenia. Jeśli ślub był zawarty wobec Boga, to zwrócenie się do Niego o pomoc jest naturalnym wyborem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 (edytowane) Trzeba wszystko przezyć......doswiadczony inaczej...kazdy ma swój krzyż czy kamień.......powodzenia.... Edytowane 11 Czerwca 2021 przez martek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Tia ... Prozac i inne świństwo ... Recepty na szczęście nie ma. Jest za to zdrowy rozsądek, którego czasami brakuje i stąd się bierze sporo problemów. A idealnie jest podnieść się samemu, no może z pomocą specjalistów, ale raczej nie chemii. Choć to na pewno proces trudny i raczej dość długo trwa. Uważam jednak, że podstawą jest pozytywne nastawienie, wszak naj są te dni, których jeszcze nie znamy Sławek, z całym szacunkiem, lecz gdy stan pacjenta tego wymaga, to wpierw stosuje się "chemię", by pacjenta ustabilizować , po czym przechodzi się stopniowo do innego rodzaju leczenia.Ależ tutaj bitwa się rozgrywa. Moja żona nie ma innego. Powiedziała mi to i ja jej wierzę. Nawet nie miałaby na to czasu bo też dużo pracuje. Bilety już kupione. 1 lipca lecę do Barcelony i potem przesiadka w nocny FlixBus do Irun przy granicy francuskiej skąd zaczynam szlak Camino del Norte. Dziękuję Michałowi który odezwał się tutaj w wątku i podrzucił parę praktycznych rad. Narazie nawet nie zamierzam rezerwować biletu na powrót. Zobaczymy dokąd zajdę. PozdrawiamPanie Pawle, moim zdanie ta kobieta to skarb, Ona walczyła o Was, a Ty to odrzuciłeś (nie zauważyłeś) , więc teraz Ty walcz o nich i nie wierz w urojone romanse.Powodzenia, no i Arek W. mądrze prawi.ps, Zwolnij, wszystkich srok w życiu nie złapiesz, a rodzinę Masz jedną. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 (edytowane) Powodzenia Pawle na Nowej Drodze Życia. Będzie lepiej jak było. Sam to przeżyłem i nie ma lipy. Daj znać z trasy. I foty wstawiaj. Ale najlepiej pierdolnij to wszystko i opowiesz po... Edytowane 11 Czerwca 2021 przez biturbo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Sławek, z całym szacunkiem, lecz gdy stan pacjenta tego wymaga, to wpierw stosuje się "chemię", by pacjenta ustabilizowaćZ całym szacunkiem: skoro Paweł dostrzegł błędy i zaczyna się podnosić to nie sądzę aby potrzebował chemii. Alle od fachowych diagnoz są specjaliści. Największy kłopot to znaleźć specjalistę przez duże S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 12 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Panowie po co Moderator ma zaraz zamknąć wątek? Ja go rozpocząłem i chętnie bym wstawił tutaj opis mojej drogi i mam nadzieję przemiany. Jak będzie pyskówka to nie będę miał możliwości. Dziękuję 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 @Sławek Nikt & @cyprys19naprawdę musicie paskudzić Pawłowi ten temat swoimi przepychankami? wyczyszczone... od teraz tylko merytoryczne wpisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 (edytowane) Piekne jest to, ze kazdy, kto sie odezwal w tym watku zauwazyl Pawla cierpienie, choc z drugiej strony zastanawiam sie jak bardzo trzeba czuc sie samotnym by o tym pisac na jakimkolwiek forum??? Co do wpisow w watku, to nie mozna zapominac o tym, ze to forum wedkarskie i ze ludzie roznych profesji maja prawo sie tu wypowiadac, niezaleznie od swojej wiedzy.Ludzkie jest to, ze zawsze beda tacy co zechca pomoc, rada, pocieszeniem, przykladem. Te rady, pocieszenia i przyklady beda oczywiscie takie jak ci co ich udzielaja...Mimo, ze niektore wpisy byly skrajnie nieodpowiedzialne, zeby nie powidziec glupie, nie zabieralem glosu i nadal nie bede tego robil bo to nie jest forum psychologiczne czy terapeutyczne.Nieludzkie jest, ale moze tylko moim zdaniem, budzenie nadzieii w oparciu o zyczenia, domniemania, przekonania, wierzenia itd...O to moze osmielilbym sie apelowac, by nie wywolywac wrazenia, zludnej nadziei, ze cos o czym wiemy "mniej niz niewiele" potoczy sie na pewno tak albo inaczej gdy Pawel zrobi to czy tamto... To sa czyste zabobony i ludowa magia swiatkow, figurek i czego tam jeszcze....Wreszcie moze uszanowac Pawla wole i pozostawic watek dla niego, z cierpliwoscia czekajac na jego wpisy, ktore sa z cala pewnoscia forma autoterapi wspomagajacej proces wychodzenia z problemu... PSJano - jak Ci sie bedzie zdawalo, ze moj wpis jest zbedny to go skasuj prosze. Edytowane 12 Czerwca 2021 przez Rheinangler 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Ja dzięki wam przytuliłem wczoraj żonę i przeprosiłem za to, że jestem chamem 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Arek,wpisy usunąłem nie dlatego, że stanowiły taki czy inny, może nawet niezbyt popularny punkt widzenia kolegów, ale były to przepychanki pomiędzy panami nic nie wnoszące do dyskusji...Jak najbardziej szanuję twoje wpisy i zaangażowanie w tym wątku, dziękujęPS. w tej kwestii już wszystko wyjaśnione... zostawmy już proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zawsze tam gdzie pojawia sie drugi czlowiek pojawia sie takze pojecie wolnosci w rozmaitych wymiarach interakcji i zeby sie za bardzo nie wymadrzac podsylam linka, moze komus sie przyda Ten tekscik jest bardzo fajnie i jak mi sie wydaje strawnie dla kazdego napisany. Ot taka zaleta prawdziwych profesorow, ze potrafia prosto o trudnych rzeczach mowic lub pisac https://www.goethe.de/ins/pl/pl/kul/sup/fee/21184099.html 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Panie Pawle, moim zdanie ta kobieta to skarb, Ona walczyła o Was, a Ty to odrzuciłeś (nie zauważyłeś) , więc teraz Ty walcz o nich i nie wierz w urojone romanse.Powodzenia, no i Arek W. mądrze prawi.ps, Zwolnij, wszystkich srok w życiu nie złapiesz, a rodzinę Masz jedną.Ja widzę to dokładnie tak samo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Moje małżeństwo jest przykładem na to, że warto zawalczyć.Kiedy jest problem z rozmową - kartka i długopis.Rekolekcje małżeńskie również dobra opcja.Końcowe ustalenia na kartce i trzymać się ich każdego dnia.Da się. Byle były chęci dwóch stron.A jak jest dziecko to nie ma innej opcji - dla dziecka. No chyba że któryś rodzic jest bardzo wygodny i nie chce mu się zawalczyć dla rodziny, lub egocentryzm mu nie pozwala. Trzymaj się!Moje tez. Nie poddawaj sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 12 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 (edytowane) Odchodząc nieco od psychologicznego aspektu tego wątku to dziś robiłem małe zakupy na wyjazd. Poza pierdołami zakupiłem też obuwie. Dotychczas miałem cięższe i lżejsze ale buty typowo górskie. Myślałem aby iść w butach do biegania (mam jakieś Mizuno na asfalt) ale dają mi na małe oparcie na nierówności (rano przeszedłem z plecakiem w nich 13 km). Dziś będąc w Szczecinie zajrzałem do sklepu Salomona i doradzono mi model xa 3d wild. To taki przewiewny model do biegów terenowych. Lekkie, miękkie ale i stabilne. Najważniejsze że nie mają membrany gore tex bo teraz wszędzie ją wciskają a moim zdaniem lepsze buty przemoczone na ewentualnym deszczu niż ugotowane na upale stopy. Edytowane 12 Czerwca 2021 przez Pawgas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 W salomonach to wiązanie mi nie pasuje i jakieś takie sztywne. Terrex adidasa to jedne z lepszych w teren. Dobre też La Sportiva, Montura Yaru i Salewa. Cena porównywalna jak Salomony a komfort o niebo lepszy. Taka moja opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 12 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 (edytowane) Każdy ma inną stopę. Ja dwa Terrex mierzyłem i cisną-mam wysokie podbicie. Salewy też mierzyłem i za wąskie-mam szerokie stopy. La Sportiva niestety nie było tam gdzie byłem i szkoda bo ta firma rzeczywiście wyróżnia się-mam pod raki model Trango Tower GTX. Mierzyłem fajne buty Technica ale koszt 180 euro. Salomony mi pasują. Mają dobrą relację sztywności, lekkości, przewiewnosci i miękkości. Mnie pasowały najlepiej. No i ważny jest też rozmiar. Kupiłem 45 i 1/3. Do normalnego chodzenia i 44 i 2/3 byłoby z małym luzem ale musi być miejsce na pachnie stopy. Edytowane 12 Czerwca 2021 przez Pawgas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 W Salomonach i terrexie 45 i 1/3 to jak w innych 45 i 44 i 2/3. W trasę weź grubszą skarpetkę na duże odległości. Do tego steper(sprawdzony, działa) i 1500 km wykręcisz w 30 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi