Skocz do zawartości
  • 0

Kamatsu??

Yeah

Pytanie

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

@Yeah

Ja bym sobie darował dalsze poszukiwania. Dlaczego? Na 100% wobki te robiona są gdzieś w Chinach i zapewne jest jakiaś wielka fabryka, która robi woblery nie tylko pod nazwą Kamatsu ale i pewnie pod wieloma innymi nazwami (np Strike Pro, Spro, Fatal i wiele, wiele innych). Zresztą te wszystkie wobki są tak do siebie podobne, że do nazwy mimmow, shad w zależności od nazwy firmy dodają tylko inne przed lub przyrostki. Jak by to była Japońska robota to kosztowały by 3X drożej. Ja ostatnio podziwiałem na filmikach pracę różnych modeli Strike Pro (chyba szwedzka firma) na ich uropejskiej stronie, ale już na innej (chińskiej) były pokazane tylko zupełnie inne modele (łudząco przypominające Kamatsu i itp.). Oczywiście w Polsce ze SP dostępne sa tylko te modele z Chin. Tak więc szukanie prawdziwych stron producenta jest Spółdzielnią Pracy Daremny Trud.

PS. Oczywiście nie twierdzę, że wobki wymienionych przeze mnie firm nie są łowne.

• 0

@Smaczku

masz rację widze ze pojawia sie bardoz duzo podrobek np. yozuri tj. modeli wzorowanych na japonskich.

Raz sie skusilem na takiego woblerka - uwaga - Jaxona - bo bardzo mi sie spodobal i mial niezly stosunek masy do powierzchni (tak castingowo) - niestety skubaniec wykłada się przy troche szybszym prowadzeniu :lol: dobrze ze wzialem tylko jednego

• 0

Jest tak jak mówicie. Ogrom tych wabików robi ten sam chinczyk, czasami tylko umaszczenie się różni i design opakowania. Ale tez nie zawszze. Nowe seria wabików Robinsona wyglada identycznie jak Kamatsu. Nawet kolory kalkomanii sa takie same. Zobaczcie relację z targow. Co do yo zuri to ubolewam, ze na naszym rynku czasami pojawiają się woblery o nazwie Yo Zuri/Duel, które sa zadziwiajaco tanie np. na allegro wiekszość z nich jest poniżej 25zł. Kupilem ostatnio orginalne Yo Zuri wyprodukowane w Japonii i stwierdzilem, że sa zupełnie inne niż te tańsze z filipin czy tajwanu. Lataja znacznie lepiej, powieszchnia bardziej trwała itd. Przyklad? Porownajcie sobie oryginalnego duela aile magnet czy YOZuri mag minnow z takim samym za 16-20 zł :huh: :huh: :huh:

pozd JW :D

• 0

Nie istnieje firma Kamatsu.

To tylko nazwa dla pewnej grupy towarów w ofercie Kongera :mellow: haczyki, żyłki, woblery, itd.

Kamatsu jest bardziej handlową nazwą, bo kojarzy się z Japonią, a w naszym kraju jest głębokie przekonanie, jeśli Japońskie, to na pewno lepsze :lol:

Tak jak haczyki Trapera, nazywają się Bushido, a nie Traper.

Kiedyś Abramis próbował sprzedawać woblery o nazwie Namazu.

Zresztą jak ktoś zauważył słusznie, wystarczy przejrzeć kilka katalogów, by się przekonać, że wiele firm sprowadza te same plastikowe gnioty z kotwiczkami. Tylko nazwa się zmienia. :wacko:

• 0

Nie istnieje firma Kamatsu.

To tylko nazwa dla pewnej grupy towarów w ofercie Kongera :mellow: haczyki, żyłki, woblery, itd.

Kamatsu jest bardziej handlową nazwą, bo kojarzy się z Japonią, a w naszym kraju jest głębokie przekonanie, jeśli Japońskie, to na pewno lepsze :lol:

Tak jak haczyki Trapera, nazywają się Bushido, a nie Traper.

Kiedyś Abramis próbował sprzedawać woblery o nazwie Namazu.

Zresztą jak ktoś zauważył słusznie, wystarczy przejrzeć kilka katalogów, by się przekonać, że wiele firm sprowadza te same plastikowe gnioty z kotwiczkami. Tylko nazwa się zmienia. :wacko:

no wlasnie dlatego cos mi tu nie pasowalo....:D

nawet amerykanski ebay nie slyszal o wobach kamatsu

http://search.ebay.com/search/search.dll?cgiurl=http%3A%2F%2 Fcgi.ebay.com%2Fws%2F&fkr=1&from=R8&satitle=kama tsu&category0=&submitSearch=Search