Skocz do zawartości

Euro 2021

chlodnica

Rekomendowane odpowiedzi

Aż dziwne że jeszcze nikt nic nie skrobnął w tym temacie...Euro w kopanej...

Jak dotąd wyniki bez niespodzianek za wyjątkiem wczorajszego spotkania Duńczyków z Finami (0-1)...

Duńczyk Eriksen miał podczas meczu zawał...Na szczęście reanimacja zdała egzamin.

• Like 1

Ciekawe, kiedy zaczną się emocjonujące mecze i czy takie w ogóle zobaczymy? Być może to efekt przedawkowania sportu w TV, może wina UEFA, która skutecznie zabiła piękno i atmosferę piłkarskiej imprezy, być może umiarkowane zaangażowanie piłkarzy. Od Mistrzostw na razie wieje nudą. Kiedyś z wypiekami na twarzy wyczekiwałbym na starcie Anglików z Chorwatami. Dziś o trzeciej chyba rzucę okiem na pojedynek Greka z Serbem.

Dobrze, że żyje, w takim wieku rzadko się przeżywa zwał.

A sportowo. Bardzo podobała mi się gra Włochów, chciałbym, aby nasza drużyna tak grała. Umiejętności indywidualne, świetne zgranie, ofensywny styl.
Bardzo mocna Belgia. Powalczą.

No i tyle, Turcja, Rosja tłem. Dania - Finlandia - zawodnicy kończyli z mega obciążeniem psychicznym, pewnie nikt na boisku nie mógł się skupić na 100%..

U nas w kraju zero klimatu tych mistrzostw...Maciek racja...Wcześniejsze imprezy tej rangi miały swoje klimaty...Ale te dzisiejsze to chyba jest spowodowane stylem jaki nasza kadra prezentuje,chyba Covidem...Ponadto mecze rozgrywane są w wielu państwach (jak dla mnie to kretyński pomysł)...

Mam wrażenie, że rok po roku piłka reprezentacyjna traci na znaczeniu. I nie dzieje się tak tylko dlatego, bo się znudziła kibicom, albo że piłkarze zlali temat. To długotrwały proces i wiele nakładających czynników. Głównymi winowajcami są FIFA i UEFA, firmy które winny być patronami rozgrywek, a stały się pijawkami, starającymi jak najwięcej na mistrzostwach zarobić. Pal sześć sponsorów czy prawa telewizyjne, ale centrala skutecznie odstraszyła kraje do organizacji turniejów. Przyznanie Mistrzostw, o które niegdyś biły się krajowe federacje, z czasem stało się wątpliwym zaszczytem, a ostanio finansowym pocałunkiem śmierci. Kandydaci próbowali łączyć się w pary, ale i to nie pomogło. Nadeszły czasy, że kolejnych jeleni gotowych dołożyć do interesu zabrakło. Formuła robienia w bambuko i obiecywania gruszek na wierzbie wyczerpała się. Turniej odbyć się musi, więc UEFA, dorabiając do tego pokrętną ideologię, sprawiła że piłkarze zwiedzą Europę i Azję od Sevilli aż po Baku. Czy to jeszcze turniej, czy już tylko seria meczów o jeden z pucharów? I czy reprezentacja Szwajcerii to jeszcze drużyna narodowa, czy zbieranina Albańczyków, Murzynów i Jugoli, przypominająca europejski klub piłkarski ze średniej półki?

• Like 7

A tak realnie i obiektywnie jaki jutro obstawiacie wynik?

Ja stawiam 2;0 dla Nas.

Podobno wiara czyni cuda :)  :)  :) .

Od dawna już nie oglądam meczy Polskiej reprezentacji, bo mój lekarz nakazał mi szanować nerwy i unikać stresu.

Jutro mecz otwarcia, następny będzie mecz o  wszystko, ostatni mecz o honor.......

Włosi, Holendrzy, Belgowie pokazali na czym piłka polega, na Naszych bym nie liczył.......

Edytowane przez Jozi
  • Like 4

Umiejętnościami chyba nie odstajemy, może nawet kilku piłkarzy mamy lepszych. W piłce nie same nazwiska grają. Ukraińcy biegali, wierzyli i zostawiali serce na murawie. Odśpiewać hymn, wyrzucić z głowy pracodawcę i inne nieistotne w tym momencie sprawy, być mentalnie nastawionym wyłącznie na pokonanie rywala. Wymagania chyba niezbyt wygórowane. Słabsi potrafili w przeszłości wygrać nie tylko jeden mecz, ale i cały turniej.

Nie odstajemy? Nasi kopacze nie potrafią 2 podan wymienić pod presja, czy grać na wysokiej intensywności, wszystko wolno, przewidywalnie, na alibi, do tyłu. Do tego nie widać tam drużyny i to od zawsze, mimo wszystkich zapewnien jak to nie są dobrze przygotowani i skonsolidowani.

Słabsi potrafili, bo grali jako kolektyw, gdzie nikt nie oglądał się na nikogo, tylko zasuwał za dwóch, a naszym panom piłkarzom się zwyczajnie nie chce.

• Like 2

Nie odstajemy? Nasi kopacze nie potrafią 2 podan wymienić pod presja, czy grać na wysokiej intensywności, wszystko wolno, przewidywalnie, na alibi, do tyłu. Do tego nie widać tam drużyny i to od zawsze, mimo wszystkich zapewnien jak to nie są dobrze przygotowani i skonsolidowani.

Słabsi potrafili, bo grali jako kolektyw, gdzie nikt nie oglądał się na nikogo, tylko zasuwał za dwóch, a naszym panom piłkarzom się zwyczajnie nie chce.

Nie opisywałem reprezentacyjnej rzeczywistości, tylko oczekiwania wobec piłkarzy. Nie wspominałem o wyborach Bońka i o kolejnych selekcjonerach, bo to dzisiaj musztarda po obiedzie. Podobnie z pomysłami Sousy na najbliższe trzy mecze (pewnie tyle wystarczy). Bardziej obserwuję niż dopinguję, bo uważam że na doping trzeba sobie zasłużyć. Po meczu z Japonią jestem szczerze zdziwiony wytzymałością i bezkrytycyzmem kibiców. Ukraińcom można było wczoraj śpiewać: "nic się nie stało". Słuchałem tego piętnaście lat temu w Gelsenkirchen po 0:2 z Ekwadorem. Przyprawiało o mdłości. Nazwiska się zmieniają, poziom podobny, kibice tacy sami. Jakie wymagania taka gra.
  • Like 1