Skocz do zawartości

Euro 2021

chlodnica

Rekomendowane odpowiedzi

Hiszpania jest cieniem drużyny sprzed lat,w dodatku zagrała naprawdę slaby mecz

to drużyna która buduje się na nowo z chłopaczków którzy maja po 20lat,sukces hm

I już mamy odpowiedź, w którym miejscu jest reprezentacja Polski, jeśli Hiszpania jest cieniem mocnej drużyny. Hiszpania słaba, źle grała, nie wykorzystała okazji, a i tak przeważała i w przebiegu meczu była ekipą lepszą.

Polscy piłkarze rzeczywiście wykazali się, zaangażowali w bieganie, walkę o punkty, a i tak byli słabsi niż słabi Hiszpanie. Nawet jeśli pokonamy Szwedów, to i tak nasza kariera na ME zaraz się skończy, bo przy grze na najwyższych możliwych obrotach, nie jesteśmy w stanie przeważyć przeciętnego przeciwnika.

Dobre i takie chwile jak wczoraj, nie trzeba złorzeczyć piłkarzom, bo widać było chęć do gry i walki.

• Like 1

Wczorajszy dzień stał pod znakiem niespodzianek...Węgry,nasza ekipa,no może Niemcy nie zaskoczyli choć styl gry i wynik z pewnością...

Szkoda meczu ze Słowakami.Teraz tylko wiara w nasze zwycięstwo nad Szwedami...

Słowacy nie stoją na straconej pozycji z Hiszpanią (która nomen omen ,,musi,, )...

Sousa wraz z piłkarzami coś nam udowodnił...Oby częściej...

Panie Artech! Taki krytycyzm ? Nieprzytoi. Ładny mecz, wreszcie widziałem walkę. Walkę !

Od poniedziałku oglądałem wszystkie mecze i tak chaotycznie grającej drużyny jak nasza w pierwszej połowie, nie widziałem.

Na drugą połowę nie miałem czasu. Większość piłek wykopywana aby dalej od swojej bramki. Brak sensownych podań. Cała pierwsza połowa to dwie zmarnowana sytuacje i pitolenie komentatorów, że mieliśmy szansę. A ile tych szans mieli Hiszpanie przez ten czas?

Cieszy wynik, ponieważ daje nadzieję na awans, gra już niestety nie.

Nie widziałem meczu ze Słowacją, ale po tym co słyszę i czytam, to nie mam czego żałować.

i co zatkało kakało

Sam jesteś drewniak ???????????????? choć przyznam na taki wynik bym nie stawiał no ale udało się i jedziemy dalej????????????????

Widzę, że poziomem wypowiedzi równasz do gry naszej reprezentacji

Nie wylewałem pomyj na reprezentację to i teraz nie będę piał z zachwytu.

1. Walczyli, nie machali łapami i za to plus.

2. Mieliśmy sporo szczęścia.

3. W końcu pan trenejro nie wymyślił kwadratowych jaj i nie odwalił eksperymentu. Czyli destrukcja, mocna obrona i kontra.

4. Szczęsny lubi takie mecze. Ma dużo roboty i nie rozkminia co napisze na insta czy innym tłiterze.

5. Jeszcze nigdzie nie awansowaliśmy. Szwedzi są dla nas bardzo niewygodni do grania.

6. Współczuję kibicom z innych krajów oglądających nasze mecze.

7. Kibicować, nie podpalać się, oceniać dopiero po turnieju.

I najważniejsze. Wczoraj na wyjeździe Narew zremisowała 1-1 z Soną Nowe Miasto. Utrzymaliśmy lidera grając bardzo mocno osłabionym składem. Ostatni mecz u siebie z Iskrą Krasne. Wracają podstawowi gracze. Będzie dobrze!

Edytowane przez Mysha
  • Like 4

To dziś na chłodno.

Jedyne czego oczekiwałem to walki i ewentualnej porażki z honorem.Dobrze się jest jednak czasem pomylić i oddaję honor z przyjemnością.

Teraz pytanie.Skoro w drugim meczu,z teoretycznie mocniejszym przeciwnikiem dało się zapierdalac i żreć trawę,dlaczego nie było tego w pierwszym?Taka żeśmy potęga że mogli sobie Panowie piłkarze pozwolic na zlekceważenie przeciwnika?

Na tle Hiszpanii wyglądaliśmy wczoraj nieżle.Na tle dramatycznie słabej Hiszpanii.To jest zespół który nigdzie w tej imprezie nie zajdze.I nie chodzi mi o deprecjonowanie wyniku Polaków,takie są fakty.

Gdzieś tam z najróżniejszych opinii przebija narracja że wczorajszy mecz był najtrudniejszy-moim zdaniem to nieprawda.Szwedzi są najmocniejszą i najlepiej ułozoną drużyną naszej grupy.A my do tego meczu musimy przystapić na k...e bo nie gramy na remis tak jak z Hiszpanią,żeby iść dalej trzeba wygrać.Największym naszym problemem jest jak zwykle brak kogoś kto rozegra piłkę,pchnie ją do przodu i pozwoli Lewemu skorzystać z tego co ma.Zachwytów w studio pomeczowym nad Zielińskim i Moderem kompletnie nie rozumiem,ogladałem chyba inni mecz niz Panowie.Zieliński pod koniec meczu,kopiący piłkę byle gdzie przed siebie podczas gdy mozna z nią wyjść,nie mówię juz że stworzyć zagrożenie ale chociaż ją potrzymać to na tym poziomie dramat.

Należy się cieszyć ,nie ma jak zwykle meczu o honor tylko drugi o wszystko.To zawsze jakiś postęp i może te dziennikarskie pierdoły naskakujące na Souse nareszcie otworza oczy.

Z tematów pobocznych-współczuje kolejnemu przeciwnikowi Francuzów.Zlali mecz,myśleli że samo się wygra a tu kuku.Węgrzy się postawili.

Myslę że trener ostro postawił kogutki do pionu i wreszcie skończa grę w trybie ekonomicznym.Dobrze to Portugali moim zdaniem nie wróży.

Zabawne, że remis (pomijam już fakt że ugrany fartem) odtrąbiony jest jak zwyciestwo. Takie rzeczy tylko w PL. A prawda jest taka że mało kto chyba pamięta ze to turniej. Ze Słowacją oddalismy łatwe punkty "na stojaco" i to już jest po wszystkim. U nas zawsze jest czas żeby poklepać w obronie i z bramkarzem bez względu na wynik. Także kto ma zacięcie do statystyki "co by było gdyby" w trzeciej kolejce to do dzieła ????

• Like 1

Z racji zajmowanej przeze mnie funkcji tetryka, raczę tylko zauważyć że wszyscy koledzy zabierający głos nie wspomnieli (niewątpliwie przez wrodzoną skromność ) o fakcie że Lewandowski przed zdobyciem gola był  łaskaw dosyć zdecydowanie odepchnął obrońcę i właściwie to powinien być wolny dla Hiszpanii a nie gol dla Polski. :rolleyes:

• Like 2

Zamiat narzekać weźcie sprawy we własne ręce. Zalobbujcie, żeby zlikwidować VAR, bo przekłamuje rzeczywistość. Wpłyńcie na UEFA, żeby wszystkie mecze Polaków mógł sędziować Szymon Marciniak. Może jeszcze o kroplach do oczu. Nie aplikuje się ich doustnie.

Zamiat narzekać weźcie sprawy we własne ręce. Zalobbujcie, żeby zlikwidować VAR, bo przekłamuje rzeczywistość. Wpłyńcie na UEFA, żeby wszystkie mecze Polaków mógł sędziować Szymon Marciniak. Może jeszcze o kroplach do oczu. Nie aplikuje się ich doustnie.

Tak, właśnie na tym polega kibicowanie, na podważaniu wszelakich decyzji, a jak przegramy to znaczy, że nas oszukali. Pogadaj z włoskimi kibicami, zresztą nie tylko z nimi! Na tym ta zabawa w kibicowanie polega ;). Co z tego, że rzeczywistość staje okoniem, to tylko źle o niej świadczy, racja jest po naszej. Dodam tylko, że nie jestem zaciętym kibicem, nawet nie przepadam za kopaną, ale rozumiem strategię wspierania, choćby trza iść pod prąd :D.  

Karny dla nas, bramka ze spalonego dla Hiszpani bo dla mnie minimalny spalony był.

Gdyby nie noga Bereszynskiego to by był

P.S - tak słabych Hiszpanów dawno nie widzialem.

2 P.S - Szczęsny jest najgorszym bramkarzem reprezentacji w XXI wieku.

• Like 3

Z racji zajmowanej przeze mnie funkcji tetryka, raczę tylko zauważyć że wszyscy koledzy zabierający głos nie wspomnieli (niewątpliwie przez wrodzoną skromność ) o fakcie że Lewandowski przed zdobyciem gola był  łaskaw dosyć zdecydowanie odepchnął obrońcę i właściwie to powinien być wolny dla Hiszpanii a nie gol dla Polski. :rolleyes:

Tak samo wyglądał gol dla Słowaków, kiedy Skriniar najpierw odepchnął Jóźwiaka, cofnął się i strzelił bramkę...