Skocz do zawartości

Euro 2021

chlodnica

Rekomendowane odpowiedzi

Ten trener miał koncepcję.Dogadał się z Lewandowskim, drużynę oparł na kapitanie i nie wyszło. Gramy schemat- piła na Lewego i niech coś zrobi. Jest dobry to czasami mu się udaje, ale ten schemat z bardziej ogarniętymi zespołami nie działa. Zadziałał jedynie z Andorą.

Tak szczerze, to raczej nie przemyślałeś swojej oceny.

Problemem były indywidualne błędy w obronie. Bereszyński miał chyba udział przy każdym straconym golu w turnieju.

Lewy, pomimo zmarnowanej szansy był naszym najlepszym zawodnikiem.

Dziś Szwedzi okazali się lepszą drużyną, a dodatkowo mieli więcej szczęścia.

• Like 6

Sousa niech zostanie. Widzę, że zaczyna budować prawdziwą drużynę.

Krychowiak out, jedyna decyzja trenera z jaką się nie zgadzam to ten gość na boisku.

Frankowski nie pokazał nic, Świerczok też. Tu trzeba dalej szukać.

Walczyli, brakło szczęścia i dokładności ale gramy inaczej i mi się to podoba. Niech to idzie dalej w tym kierunku.

• Like 4

Boniek nikogo nie odwoła. Właśnie powiedział, że kończy prezesurę i że to było wspaniałe osiem lat. Są eliminacje MŚ. Łykajcie sobie dalej ten kit. Przecież nic się nie stało. Najlepszy, według was, piłkarz świata, w ważnym meczu nie strzelił z metra do pustej bramki. Ale skoro Borek mówi: Pan Robert Lewandowski, to pewnie tak jest. Chociaż to, że przykłada się w pracy zawodowej w niemieckim klubie jakoś na niewiele się dziś zdało. Ograł go przeciętny grajek z RB Lipsk.

• Like 1

[/

Przemyślałem proszę kolegi. Lewandowski jest naszym najlepszym zawodnikiem. W 2016 był jednym z wielu. Strzelił jedną bramkę, a mimo to mało co nie odprawiliśmy z kwitkiem Portugalii. Ale wtedy drużyna była bardziej zrównoważona. Lewy nie machał rękami na Błaszczykowskiego, Grosickiego, Piszczka, Krychę czy Glika. To byli dla niego gracze równorzędni. Z podobnymi karierami, o podobnym statusie. Nie graliśmy schematycznie. Teraz wygląda to tak, że większość naszej gry to szukanie Lewego i bojaźń młodych by ten nasz geniusz ich nie zj...ł za niecelne podanie.

Zaś co do trafności przemyśleń to cofnij się proszę o kilka stron i przeczytaj swoje i moje posty.

• Like 1

Sousa niech zostanie. Widzę, że zaczyna budować prawdziwą drużynę.

Krychowiak out, jedyna decyzja trenera z jaką się nie zgadzam to ten gość na boisku.

Frankowski nie pokazał nic, Świerczok też. Tu trzeba dalej szukać.

Walczyli, brakło szczęścia i dokładności ale gramy inaczej i mi się to podoba. Niech to idzie dalej w tym kierunku.

Co on tam zbuduje, z czego ma zbudować? Po tych kilku meczach za kadencji Sousy widać, ze nic z tego nie będzie. W dobrym kierunku idzie budowanie zespołu na Wegrzech. Po wielu latach posuchy Madziarzy zaczynają się liczyć wśród średniaków europejskich, ich loty idą ku górze, nasze po ME 2016 lecą w dół.

Edytowane przez Artek
  • Like 1

[/

Przemyślałem proszę kolegi. Lewandowski jest naszym najlepszym zawodnikiem. W 2016 był jednym z wielu. Strzelił jedną bramkę, a mimo to mało co nie odprawiliśmy z kwitkiem Portugalii. Ale wtedy drużyna była bardziej zrównoważona. Lewy nie machał rękami na Błaszczykowskiego, Grosickiego, Piszczka, Krychę czy Glika. To byli dla niego gracze równorzędni. Z podobnymi karierami, o podobnym statusie. Nie graliśmy schematycznie. Teraz wygląda to tak, że większość naszej gry to szukanie Lewego i bojaźń młodych by ten nasz geniusz ich nie zj...ł za niecelne podanie.

Zaś co do trafności przemyśleń to cofnij się proszę o kilka stron i przeczytaj swoje i moje posty.

Wygląda na to, że w swojej ocenie Lewego zatrzymałeś się na meczu ze Słowacją, tam to tak wyglądało i sam przestałem w niego wierzyć jako kapitana. Kolejne mecze jednak pokazały że może być dobrym liderem drużyny.

• Like 2

Co on tam zbuduje, z czego ma zbudować? Po tych kilku meczach za kadencji Sousy widać, ze nic z tego nie będzie. W dobrym kierunku idzie budowanie zespołu na Wegrzech. Po wielu latach posuchy Madziarzy zaczynają się liczyć wsród średniaków europejskich, ich loty idą ku górze, nasze po ME 2016 lecą w dół.

Właściwie powiedziałem już wszystko co chciałem. Nie zamierzam bezsensownie kruszyć kopi a to że pozostaniemy przy swoim jest pewne. Niech eliminacje do mundialu pokażą kto miał rację.

Edytowane przez coma

Mogę zacytować:

"Ze Szwecją wynik może pójść w obie strony, delikatnym faworytem przeciwnicy, ale w mojej ocenie wygrana jest bardziej prawdopodobna niż wczorajszy remis. Czyli możliwa."

"Co  z tego wynika?
Chyba jednak Hiszpania jest drużyną silniejsza i jutrzejsza wygrana jest możliwa. I to raczej nie jak 1:22, raczej 4:6, 3:7"

"Moim zdaniem, Hiszpania się odblokuje i awansuje."

:D

• Like 1

Szkoda jest to że nasi piłkarze ruszają z większą determinacją jak stracimy bramke. Tak było ze Słowacja na 1:1 i nasi przejeli inicjatywe. Z Hiszpanią to samo, tyle że ten mecz według mnie Hiszpanie nas dominowali najbardziej z wszystkich tych trzech zespołów. Szwecja nic wielkiego nie pokazała, chciałbym ich zobaczyć gdyby musieli z nami wygrać. Nie oszukujmy się bramki śmieszne dla przeciwników czy to ze Słowacja co odbiła się od pleców Szczęsnego, czy to dziś Forsberg jakimś cudem przedarł się z piłką. Nasi mieli więcej okazji bramkowych i można pisać słabi bo odpali itd wiadomo jest w tym prawda, ale ta Szwecja,Słowacja czy Hiszpania były do przejścia. Możemy tylko się cieszyć że nie trafiliśmy naprzykład jak Węgrzy. Tylko nie ma co się zachwycać naszymi przeciwnikami bo szału nie zrobili. Myślę że nasza grupa jest najsłabsza. Szkoda bo szansa była naprawdę spora aby wyjść z grupy. Lewandowski super jakość, mimo tego tą dobitke powinien z zamkniętymi oczami wdusić. I tak jak napisał Mysha on nie miał koło siebie drugiego takiego zawodnika co można by było zagrać i oprzeć na nim grę. Zieliński oddał 2-3 piękne strzały chociaż trochę się pojawił w tym meczu. Brakowało mi Milika lub Piątka. Polacy nic się nie stało, gorzej już nie będzie :D

Problemem były indywidualne błędy w obronie. Bereszyński miał chyba udział przy każdym straconym golu w turnieju.

Lewy, pomimo zmarnowanej szansy był naszym najlepszym zawodnikiem.

Dziś Szwedzi okazali się lepszą drużyną, a dodatkowo mieli więcej szczęścia.

szacunek Kolego

Naprawdę ta reprezentacja to fenomen, od tylu lat ludzie dają się na to nabierać. Pseudopilkarze tworzacy pseudodruzyne, bez krzty ambicji i umiejętności, trener z czapy, skoro jedyne co na ten mecz przygotował to laga na drewniakowskiego, Jóźwiak byl do zmiany po 20 minutach 1 połowy, trenejro tego nie widział, o koszmarkach w obronie nawet nie ma co wspominać, stracona 2 bramka, gdy mamy przewagę zawodnika, a forsberg wbiega sobie bez krycia do środka... elementarz, ale czego się spodziewać, skoro reprezentowanie kraju dla tych ludzi nie ma nic wspólnego z wartościami, które się z tym powinny wiazac, kasa misiu kasa

Jak dla mnie to był najlepszy mecz naszych z tych na Euro'20, a jeśli weźmiemy pod uwagę poprzedni blamaż na MŚ w Rosji to jest minimalny progres. Co zdecydowało o porażce? Myślę, że brak odpowiedniej klasy zawodnika na pozycji bramkarza. Szczęsny nie wybronił nic co przekraczałoby poziom podwórka. Jak porównać dzisiejszy występ Szweda na bramce z naszym asem to jet on miażdżący. Do tego też mierna obrona, która wymaga najwięcej zmian. Jeśli miałbym kogoś pochwalić, to na plus zasługuje występ Lewandowskiego. Odkryciem mistrzostw w naszej drużynie był dla mnie Świderski.

PS. W tej sytuacji trenera bym nie zmieniał.

Edytowane przez vako
  • Like 1

ame="Mysha" post="2925631" timestamp="1624475084"]

Wygląda na to, że w swojej ocenie Lewego zatrzymałeś się na meczu ze Słowacją, tam to tak wyglądało i sam przestałem w niego wierzyć jako kapitana. Kolejne mecze jednak pokazały że może być dobrym liderem drużyny.[/

Ale ja nie oceniam Lewandowskiego. Jeszcze raz to napiszę- jest to nasz NAJLEPSZY piłkarz.

Tylko nie można grać cały czas schematem- „Lewy zbaw Polskę”. To jest zbyt oczywiste.