korol Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 (edytowane) Zapomniałem dodać o świeceniu laserem po twarzy Schmeichela w czasie karnego.Ciekawe co by było, jakby się położył udając oślepionego. Walkower? Edytowane 8 Lipca 2021 przez korol 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Czy nasza antypatia wobec Anglików nie bierze się z sympatii wobec Duńczyków? Chyba wszyscy kibice piłkarscy, z wyjątkiem jednej nacji, trzymali wczoraj kciuki za tych drugich. Nie wiem, czy jest sens czepiać się kilkunastu Anglików biegających wczoraj na Wemley. Chcieli wygrać. Grali tak, jak im kazał trener, były obrońca i pragmatyk z bolesnymi doświadczeniami z przeszłości. Angielscy kibice nie są ideałem, ale im też nie ma co się dziwić. Mając najsilniejszą ligę świata i grających w niej wszystkich reprezentantów, nie mają wygranych mistrzostw. 1966 rok, to prehistoria. Kto to pamięta? Można wpaść w kompleksy i mieć traumę. Te ich stroszenie muskułów, to chyba mechanizm obronny przed wpadnięciem w głęboką depresję. Niesmak pozostaje, ale winni są raczej panowie w garniturach, z kieszeniami bez dna. To oni zorganizowali ten turniej, nie oglądając się na piłkarzy, kibiców i ducha sportowej rywalizacji. Za kilka meczów w Baku Azerbejdżan wykasłał coś między 200, a 300 milionów Euro. Były inne przesłanki, by wysyłać piłkarzy do Azji? Za ile Anglicy kupili organizację ostatnich trzech meczów w Londynie i jakie są kulisy układów między UEFA, a angielskim rządem? Dlaczego UEFA ma gdzieś kibiców, którzy mając kupione bilety na finał, nie mają możliwości go obejrzeć? Dlaczego do sędziowania decydujących spotkań są delegowani nieudacznicy? Chwalimy się i jesteśmy dumni z polskich akcentów, więc nie wypada nie wspomnieć, że wczoraj sędzią VAR był nasz rodak. Kawał dobrej roboty przy obu sytuacjach w polu karnym. Gdy Duńczycy grali z Rosją w Kopenhadze, skorzystali z okazji i nie wpuścili na stadion rosyjskich kibiców. Nikt nie narzekał, bo oczy wszystkich były skierowane na skrzywdzoną przez los drużynę gospodarzy. Byli w tych ME równi i równiejsi. Równi zapłacili, równiejsi asystowali. Byłoby dobrze dla piłki i kibiców, gdyby w finale zagrały drużyny, grające piękny futbol. Pewnie z wypiekami na twarzy czekałbym na finał Dania-Belgia. Włosi mogą uratować wizerunek tych mistrzostw. Broni ich gra, jakiej jeszcze w ich wykonaniu nie było. Impreza, pomimo wielkich starań organizatora w dziedzinie schrzanionej logistyki, upaprania reklam na tęczowo, pozbawienia kibiców możliwości bycia ze swoimi piłkarzami, jednak się broni. Piłkarze zafundowali nam świetne widowiska, grad bramek i walkę, odwracając choć na chwilę uwagę od pieniędzy, zabijających współczesny sport. Cieszmy się tym, co jest, bo za półtora roku nieznani nikomu sędziowie, wprowadzą naturalizowanych Brazylijczyków, w koszulkach Kataru, do finału MŚ. FIFA jest jeszcze lepsza, a ponieważ to tylko sport, więc po co szukać dziury w całym? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 (edytowane) ... a ponieważ to tylko sport, więc po co szukać dziury w całym? Czyżby dlatego, że non stop serwują napisy fair play i respect czegoś tam ? Edytowane 8 Lipca 2021 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻoliborzFishingTeam Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Mecze u siebie, stadion (bilety) dla miejscowych buraków niepotrafiących uszanować hymnu przeciwnika, karny wydrukowany (gdzie jest VAR)?Już pomijając, że to zdrajcy przez lata dorabiający się na krzywdzie innych, nie da się im kibicować, no nie da.Czemu buraków? Dajmy już spokój tolerancji bo rzygać się chce, jeszcze powinno się ich krytykować bo klaskali i krzyczeli. Stadion to nie teatr i nie ma tutaj miejsca na poprawność polityczną. Póki co to ich dorabia milion naszych rodaków - ziemia obiecana. P.S - nie pierwsza i nie ostatnia pomyłka sędziowska na dużym turnieju. Norma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Chwalimy się i jesteśmy dumni z polskich akcentów, więc nie wypada nie wspomnieć, że wczoraj sędzią VAR był nasz rodak. Zgadza się, choć warto dopowiedzieć, że było jeszcze kilku VAR-owców z ustaloną hierarchią .Natomiast Duńczycy rzeczywiście odczuli Baku w płucach, bo to drużyna, która kondycyjnie zawsze jest sprawna. Karny wymyślony, ale trzeba uczciwie powiedzieć, że bramka wisiała w powietrzu... Mecz to lekka kopanina, gdyby nie waga emocjonalna (półfinał) to nie zawracalibyśmy sobie nim głowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Czemu buraków? Dajmy już spokój tolerancji bo rzygać się chce, jeszcze powinno się ich krytykować bo klaskali i krzyczeli. Stadion to nie teatr i nie ma tutaj miejsca na poprawność polityczną. To akurat prawda. W Kopenhadze kibice rzucali kubkami z napojami w piłkarzy przeciwnika i jakoś nikt im tego nie pamięta. Ten wczorajszy karny mnie zdenerwował bo ukradł mi 20 minut fajnego meczu. Anglicy atakowali, Duńczycy bronili się coraz bardziej rozpaczliwie. Moim zdaniem i tak wygraliby Anglicy. W końcu by strzelili, a niestety po karnym się cofnęli i grali z Duńczykami w klipę. Do tego mam alergię na graczy typu Sterling- świetny technicznie, szybki, ale często aktorzy wymuszając faule. W czasach VAR-u nie powinno mu się udać, ale niestety się udało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 (edytowane) To akurat prawda. W Kopenhadze kibice rzucali kubkami z napojami w piłkarzy przeciwnika i jakoś nikt im tego nie pamięta. Ten wczorajszy karny mnie zdenerwował bo ukradł mi 20 minut fajnego meczu. Anglicy atakowali, Duńczycy bronili się coraz bardziej rozpaczliwie. Moim zdaniem i tak wygraliby Anglicy. W końcu by strzelili, a niestety po karnym się cofnęli i grali z Duńczykami w klipę. Do tego mam alergię na graczy typu Sterling- świetny technicznie, szybki, ale często aktorzy wymuszając faule. W czasach VAR-u nie powinno mu się udać, ale niestety się udało.Mogloby byc jeszcze ciekawiej, gdyby sedzia w 74 minucie gwizdnal karnego, ktory sie akurat nalezal. Wtedy Dunczycy jeszcze mieli sile, zeby gonic wynik. Edytowane 8 Lipca 2021 przez madmatt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 8 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 A swoją drogą nie pamiętam aby kiedykolwiek było tyle dogrywek oraz konkursów rzutów karnych...W finale oby zwyciężyli Włosi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 W finale oby zwyciężyli sędziowie i ten nieszczęsny ''var ''co miał pomagać, a nie wypaczać wyniki meczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 "Własny stadion, pełne trybuny, telewizja... Choćby nie wiem jak drukował to nie wydrukuje" "Piłkarski Poker" znów aktualny :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Czemu buraków? Dajmy już spokój tolerancji bo rzygać się chce, jeszcze powinno się ich krytykować bo klaskali i krzyczeli. Stadion to nie teatr i nie ma tutaj miejsca na poprawność polityczną. Póki co to ich dorabia milion naszych rodaków - ziemia obiecana. P.S - nie pierwsza i nie ostatnia pomyłka sędziowska na dużym turnieju. NormaTemu buraków, bo podczas hymnu przeciwnika wymaga się odrobiny kultury. Na darcie japy mieli 97min i jeszcze dogrywkę.I nie jest to tolerancja, czy też poprawność polityczna, tylko wychowanie, a raczej jego brak.W sumie nie powinienem się dziwić. Byłem tam na praktykach podczas studiów i to co zapamiętałem to mega rozwarstwienie pomiędzy elitami, a całą resztą. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyrek68 Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 https://twitter.com/i/status/1413156724333285376 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Temu buraków, bo podczas hymnu przeciwnika wymaga się odrobiny kultury. Na darcie japy mieli 97min i jeszcze dogrywkę.I nie jest to tolerancja, czy też poprawność polityczna, tylko wychowanie, a raczej jego brak.W sumie nie powinienem się dziwić. Byłem tam na praktykach podczas studiów i to co zapamiętałem to mega rozwarstwienie pomiędzy elitami, a całą resztą.Bardzo śmieszne. A u nas jest inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 9 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2021 Bardzo śmieszne. A u nas jest inaczej?W mojej opinii jest całkowicie inaczej. Przeciętni ludzie przedstawiają wyższy poziom, ale nie ma elit.Te nowe, raczej pseudo dopiero się dorabiają, nie mają majątków przekazywanych od pokoleń. Efekt to jakoś rządów przekładająca się na gospodarkę.Ale to nie ten temat. Wracając do piłki. Został nam ostatni mecz. Zastanawiam się, która drużyna narzuci swój styl, czy będzie to wspaniale widowisko jak Włochy-Belgia, Włochy - Hiszpania, czy też typowy zachowawczy finał. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 1:0 Włochy, i oby angolom wbili główką z różnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Mmm, główka Insigne na Wembley, to byłoby coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Mmm, główka Insigne na Wembley, to byłoby coś.Myślałem bardziej o Chiellinim komu jak komu ale mu się należy. Jak Fabio Cannavaro w 2006. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Zdecydowanie 1:0 dla Włochów po pięknym golu z główki Harrego Kane'a???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Myślałem bardziej o Chiellinim komu jak komu ale mu się należy. Jak Fabio Cannavaro w 2006. Ja myślałem raczej o imponujących warunkach fizycznych Włocha i minach angielskich obrońców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 (edytowane) . Edytowane 11 Lipca 2021 przez Maciej W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Jesteście niemożliwi.Jakie 1-0Niech sobie Włosi postrzelają, najlepiej tak ze 3 do 0 żeby sprawiedliwość vyła po naszej stronie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 2-0 dla Anglii,jak nie teraz z takim składem na swoim stadionie to kiedy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Koniec świata. Włosi, w najważniejszym meczu od paru ładnych lat, muszą się zmierzyć ze swoim produktem regionalnym. Anglicy zdają się mieć catenaccio opanowane w stopniu doskonałym. Gol piękny, akcja piękna, goście walą głową w mur. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Nareszcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 I mur głową przebili 1:1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi