GroPerch Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Cześć, łowie już kilka lat na Mazurach, jeśli chodzi o sandacze z marnym skutkiem. Znacie jakieś zbiorniki gdzie szansa na spotkanie z mętnookim jest wysoka? Najchętniej wschodnie Mazury,Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Ze wschodnich mazur masz blisko do wojewodztwa podlaskiego, a tam to już wiadomo gdzie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 (edytowane) Cześć, łowie już kilka lat na Mazurach, jeśli chodzi o sandacze z marnym skutkiem. Znacie jakieś zbiorniki gdzie szansa na spotkanie z mętnookim jest wysoka? Najchętniej wschodnie Mazury,PozdrawiamNa Ełckim i Selmęcie Wielkim próbowałeś? Sandacz na mazurskich jeziorach to generalnie trudny temat, nawet na Śniardwach, gdzie jest go relatywnie sporo. Dobre echo, batymetria na echu to absolutny mus. Edytowane 15 Czerwca 2021 przez rower26 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Mazurskie sandacze, podobnie jak turawskie sandacze - nie występują 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 15 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 wiadomo, że siemianówka potrafi obdarować, ale chce w końcu zaliczyć zeda z mazurskiej wody. Na Selmęt musze się przejachać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 15 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Mazurskie sandacze, podobnie jak turawskie sandacze - nie występują Gdybym nie widział jak rybacy wyjmują, to uznałbym, że naprawdę ich tam nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deywed12 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Gdybym nie widział jak rybacy wyjmują, to uznałbym, że naprawdę ich tam nie ma A więc widzisz gdzie je wyjmują, skąd zatem wątpliwości? Machaj wędą ryby będą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 15 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zapraszam Cie na jezioro Ułówki gdzie widziałem tego sandałka z sieci, masz nielimitowany czas, jeśli złapiesz sandacza, stawiam kratę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozer Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Jak kolega wyzej polecam jezioro Ełckie....Bywam tam dosc czesto,i generalnie zawsze jakis smok sie uwiesi...... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zMazur Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 kiedyś z sandaczy słynęło na Mazurach Tałtowisko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zajrzyj na Bełdany, dawno nie byłem, ale podobno jeszcze parę zedów przeżyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacenty75 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Bełdany owszem, w latach 95-2005 bywałem co roku w czerwcu w Ośrodku PTTK Kamień gdzie nawet z betonowego pomostu można było trafić sandała (z łódki poławiałem regularnie na żywca ale i na spina też). Lecz teraz ośrodek zastąpiła komercja dla lansiarzy sportów motorowodnych i moja noga więcej już tam nie postanie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 17 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 dziękuje wam za wszystkie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zajrzyj na Bełdany, dawno nie byłem, ale podobno jeszcze parę zedów przeżyłoAle bardzo ciężko cokolwiek trafić. Jestem tam co rok. Nawet miejscowi mają bardzo słabe wyniki. Moim zdaniem szkoda czasu z doskoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 WitamPodbijam temat, bo we wrześniu chcę pojechać na kilka dni na rybki. Cel to sandacz, ew. szczupak.Mam do wyboru Solinę i czorsztyn, bo to w miarę blisko i znam trochę te zbiorniki. Ale strasznie mnie ciągnie nad mazury. Nigdy tam nie byłem i nie wiem nad ktore jezioro można by się wybrać. Co polecacie?Łódka i echo jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Roś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Myślisz że Roś lepszy, pewniejszy od Śniardw i Orzysza Malcz ? Czemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mundurowy Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Bełdany owszem, w latach 95-2005 bywałem co roku w czerwcu w Ośrodku PTTK Kamień gdzie nawet z betonowego pomostu można było trafić sandała (z łódki poławiałem regularnie na żywca ale i na spina też). Lecz teraz ośrodek zastąpiła komercja dla lansiarzy sportów motorowodnych i moja noga więcej już tam nie postanie.ostatni raz byłem na Bełdanach w 2009 także w PTTK Kamień ,swietny ośrodek ...Sandaczy można było nałowić sie do oporu,szczegolnie " na starcie" to nazwa górki od osrodka wypoczynkowego Start lub " na konikach"też jezdiem tam regularnie od konca lat 90-tychBardzo miło wspominam osrodek PTTK a w szczególności bosmana Pana Krystiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Ja jeździłem w latach 1985-90 do sąsiedniego ośrodka ZE Unitra Warel Wtedy jeszcze sandacze były 'tajemniczą' rybą, aczkolwiek wędkarze zaznajomieni z tematem łowili piękne okazy.Na górce 'na Starcie' łowiliśmy piękne okonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 (edytowane) Ja tam nie wiem...po prostu widziałem zdjęcia pięknych zberetowanych zedów i to nie kilku....właśnie z jeziora Roś i mam 100% pewności, że to z tego jaziora, więc rzucam hasło, do sprawdzenia/zweryfikowania. Do dyskusji...Doświadczenia nie mam jeśli chodzi o łowienie w tych akwenach.W Rosiu są zedy i to nie małe to wiem???? dodatkowo zawsze może się gruby bolo-lolo trafić.Śniardwy to chyba ciężka sprawa...Pozdrawiam,Malcz P.S.Kiedyś podobno Jeziorak był jednym z lepszych łowisk sandacza w PL...to jest dopiero hit. Edytowane 18 Sierpnia 2021 przez malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Tak patrzę na opisy lowisk gospodarstwa rybackiegio mikołajki. Na jez. Inulec zrezygnowali z sieci i podwyższyli opłaty. Czy dało to jakies efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smk111 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Ja tam nie wiem...po prostu widziałem zdjęcia pięknych zberetowanych zedów i to nie kilku....właśnie z jeziora Roś i mam 100% pewności, że to z tego jaziora, więc rzucam hasło, do sprawdzenia/zweryfikowania.Do dyskusji...Doświadczenia nie mam jeśli chodzi o łowienie w tych akwenach.W Rosiu są zedy i to nie małe to wiem dodatkowo zawsze może się gruby bolo-lolo trafić.Śniardwy to chyba ciężka sprawa...Pozdrawiam,Malcz P.S.Kiedyś podobno Jeziorak był jednym z lepszych łowisk sandacza w PL...to jest dopiero hit. Mamy działkę nad j. Dauby - połączenie Jezioraka... Wiem co tam się dzieje i... szkoda tracić czasu ogółem Ostatnio, jako że jestem już dorosły wziąłem motorówkę taty i echosondą trzepałem zatokę Kraga... spięty jeden sandacz przez słabe zacięcie, ale to raczej fart Łowione było o 12 do 21 prawie. I tylko jedno walnięcie. Tam kilometrami są siatki rozstawione, jakby zostawili w spokoju to jezioro na 5 lat... byłoby fajne eldorado sandaczowe tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Paradoksem jest, że w Jezioraku łowiąc po szczupakowemu, szybciej złowisz sandacza niż szczupaka.. spędziłem tam urlop dwukrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Jeśli chodzi o sandacze na Jezioraku to nie ma tragedii , od kilku lat spędzam tam urlop. Ale łowię o ile czas pozwoli tylko na feederka i na kukurydzę kilka 60+ się trafiło. W zeszłym roku był z nami kolega co pływał za sandaczem. Kilka dni na jajo albo pstryki, ale jednego dnia miał kilkanaście sandaczy, okonie 30+. Rozmawiając z miejscowymi spinnigistami też nie narzekają. Także jak kolega wyżej z jednego wypłynięcia na sandacza miał branie to uznał bym to do dobry wynik. Jakby tam poświęcić sezon to można zrobić na prawdę dobry rezultat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Paradoksem jest, że w Jezioraku łowiąc po szczupakowemu, szybciej złowisz sandacza niż szczupaka.. spędziłem tam urlop dwukrotnie.To nie jest paradoks, Jeziorak to woda typowo sandaczowa, oczywiście szczupak tam jest, ale dominującym gatunkiem jest sandacz. Jeśli masz na myśli, "po szczupakowemu" czyli rzuć i zwiń, to jednemu Panu powiedziałem żeby tak spróbował łowić sandacze właśnie na kamiennych blatach i założył husky jerka i łowił w toni, efekty były bardzo szybko:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi