Skocz do zawartości

Gdzie na Mazurskie sandacze?

GroPerch

Rekomendowane odpowiedzi

To mnie pocieszyłeś, gdyż ponownie jadę tam na tydzień z łódką.. Na obrotówkę 5 potrafi sandałek przy trzcinkach uderzyć.. Ale ze szczupakiem tragedia, albo ja nie potrafię ich w tym jeziorze rozpracować, nawet pistolet nie uderzy.

Dziś jajo. Długo może nie uderzałem, bo pogoda przegoniła z łódki, ale nawet bez jednego stuknięcia. Dużo osób dziś nad jeziorem łowi

• 3 tygodnie później...

To mnie pocieszyłeś, gdyż ponownie jadę tam na tydzień z łódką.. Na obrotówkę 5 potrafi sandałek przy trzcinkach uderzyć.. Ale ze szczupakiem tragedia, albo ja nie potrafię ich w tym jeziorze rozpracować, nawet pistolet nie uderzy.

Witam i jak kolego pojechałeś ?

Tak. Przez 5 dni dwa szczupaki i sporo okoni. Ale to takie łowienie rekreacyjne, z córką.. kiepska pogoda. Brak czasu na szukanie górek, czy nastawienienna sandacza z marszu.. jednak potwierdza się, ze na tą ilość wypływanych godzin na 3-4 metrowej wodzie za szczupakiem choćby małym lub średnim, aby tulko coś się zadziało dla dzieciaka, to jest bardzo kiepsko. Na innych jeziorach które odwiedzam jest sporo lepiej.

• 8 miesięcy temu...

Cześć. Proszę o info odnośnie jeziora Ełckiego. Czy zostały tam jeszcze jakieś okonie o warto je poszukać? (z brzegu).

Pozdrawiam

Ja osobiście nie łowie na tym jeziorze, ale od czasu pognania rybaka z tej wody lokalni łowią piękne okonie. Rok czy dwa lata temu ktoś wyjął tam półmetrowego pasiaka.

• Like 1

Sandacz na mazurach jest, ale jest go coraz mniej, z powodu oczyszczania się wody. Ale są jeszcze jeziora gdzie jest go naprawdę dużo, mam znajomych co potrafią wyjąć bardzo dużo, ostatnio było to 50szt, ale same przedszkole, dwa 50-55cm. Niestety nie powiedzą gdzie łowią.

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

• 2 lata później...