Grzesiek Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 https://www.onet.pl/informacje/onetszczecin/zachodniopomorskie-olbrzymi-sum-zlowiony-kolo-maszewa-zdjecia/9qxqcvb,79cfc278Najciekawsza w tym wszystkim była....przynęta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaczek23 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Łowiłby, te płocie[emoji16] Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 ''Na ryby wybrał się z echosondą w asyście dziewczyny '' - mistrzostwo! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 ''Na ryby wybrał się z echosondą w asyście dziewczyny '' - mistrzostwo! Dziewczynę zostawił na brzegu - czyżby na czatach stała ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniolo Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Ryba ze stawu komercyjnego, nie ma się nad czym zbytnio rozwodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Ryba ze stawu komercyjnego, nie ma się nad czym zbytnio rozwodzićZłów większą na komercji . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Ryba ze stawu komercyjnego, nie ma się nad czym zbytnio rozwodzić Nosz kuźwa... Ryby warto łowić tam gdzie są... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniolo Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Wolę mniejszą z dzikiej wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Ryba ze stawu komercyjnego, nie ma się nad czym zbytnio rozwodzićTy myślisz, że łowisko komercyjne to akwarium z rybami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diopsyd Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 ''Na ryby wybrał się z echosondą w asyście dziewczyny '' - mistrzostwo!Swoją babę pozostawił na brzeguZ echosondą, nowy zaczął dziś łów. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Mój kolega twierdzi , że prawdziwy łowca to się może wykazać na Wiśle lub innej rzece. A na komercji to jak myśliwy w zoo. Gdzie by nie pizgnął z dubeltówki to i tak coś z gałęzi spadnie. ☺ 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Mój kolega twierdzi , że prawdziwy łowca to się może wykazać na Wiśle lub innej rzece. A na komercji to jak myśliwy w zoo. Gdzie by nie pizgnął z dubeltówki to i tak coś z gałęzi spadnie. ☺Kopmercje są różne, więc nie wrzucałbym wszystkich do jednego worka. Sam łowię na jeziorze, które jest pod ścisłym nadzorem ichtiologa, Jezioro Rybnik k. Torunia, mimo ze komercja, jest zarybiane z głową, jest o tyle 'łatwiej' złowić rybę, że woda jest gospodarowana z głową i regularnie kontrolowana, zakaz używania środków pływających. ''...a on był uzbrojony w echosondę, która pomogła mu zlokalizować leżącą właściwie na dnie rybę. - Zatrzymałem się nad nią, zaczepiłem na haku 40-centymetrową płoć i opuściłem tuż obok suma. Kiedy w końcu złapał rozpoczęła się akcja.'' No urwa, kunszt jak chui. W moim odczuciu, używanie echo do łowienia, jest jak wędkowanie w akwarium właśnie. Tak, wiem, taką mamy teraz modę. Pozostanę przy swoim czytaniu rzeki i jej biczowaniu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 (edytowane) W moim odczuciu, używanie echo do łowienia, jest jak wędkowanie w akwarium właśnie. Tak, wiem, taką mamy teraz modę. Pozostanę przy swoim czytaniu rzeki i jej biczowaniu.Święte słowa. Nie toleruję verta i do tego dodałbym trola jeszcze, dla mnie to ŻADNE metody połowu. Równie dobrze z szarpakiem, łódką i echo mógł wpaść -też by wyjął…. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 16 Czerwca 2021 przez Thomas-xXx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Obok Maszewa mamy Jarosławki znane stawy z karpiami czy to z tych stawów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Kopmercje są różne, więc nie wrzucałbym wszystkich do jednego worka. Sam łowię na jeziorze, które jest pod ścisłym nadzorem ichtiologa, Jezioro Rybnik k. Torunia, mimo ze komercja, jest zarybiane z głową, jest o tyle 'łatwiej' złowić rybę, że woda jest gospodarowana z głową i regularnie kontrolowana, zakaz używania środków pływających. ''...a on był uzbrojony w echosondę, która pomogła mu zlokalizować leżącą właściwie na dnie rybę. - Zatrzymałem się nad nią, zaczepiłem na haku 40-centymetrową płoć i opuściłem tuż obok suma. Kiedy w końcu złapał rozpoczęła się akcja.'' No urwa, kunszt jak chui. W moim odczuciu, używanie echo do łowienia, jest jak wędkowanie w akwarium właśnie. Tak, wiem, taką mamy teraz modę. Pozostanę przy swoim czytaniu rzeki i jej biczowaniu.Bzdury. Zlokalizowanie ryby wcale nie przełoży się w każdym przypadku na jej złowienie. Idealne przykłady są na filmach Zander Pro. Podrzucali sandaczom przynęty pod pysk, a one miały to gdzieś...A zawody wygrali ci bez tego skanera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Obok Maszewa mamy Jarosławki znane stawy z karpiami czy to z tych stawów ?Tak, to Jarosławki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniolo Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Obok Maszewa mamy Jarosławki znane stawy z karpiami czy to z tych stawów ?Tylko trzeba dodać, że łowisko z sumami to nie jest główny staw o powierzchni około 10ha a mały stawik o powierzchni max 1,5ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cast64 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 (edytowane) 1,5 godzinne holowanie łódki,mógł wziąć kamere wtedy by nagrał,Stary Człowiek i morze 2.Ps.I jeszcze te teksty,że zabrakło 3 cm do RP w czym? poprostu żenada i obraza wędkarzy łowiących sumy w naturalnych wodach.Jak bym chciał to bym wyglądał jak radziecki oficer z drugiej WŚ podczas dnia zwycięstwa za złote medale za karpia,u kolegi pływają takie 15+. Edytowane 16 Czerwca 2021 przez cast64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Czy aby w wędkarstwie nie chodzi o łowienie ryb? Czy łowienie tam gdzie ich dużo i duże to profanacja sztuki wędkarskiej?Naprawdę tak lubicie Koledzy machać wędką na pustych wodach? To po co w takim razie wycieczki do Szwecji czy na inne zagraniczne wody, gdzie tej ryby jeszcze jest dużo? Tak dużo, że można się nałowić do bólu rąk...Taki swoisty masochizm wędkarski to powód do dumy i naśladowania niby???? Zrób sobie radzieckiego generała... W gazecie nie pytają gdzie łowiłeś. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Święte słowa. Nie toleruję verta i do tego dodałbym trola jeszcze, dla mnie to ŻADNE metody połowu. Równie dobrze z szarpakiem, łódką i echo mógł wpaść -też by wyjął…. Widać, że nie masz zielonego pojęcia o metodach połowu i w jaki sposób to się odbytwa. Porównanie verticala i trollingu do szarpaka to tylko obrazuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 (edytowane) Widać, że nie masz zielonego pojęcia o metodach połowu i w jaki sposób to się odbytwa. Porównanie verticala i trollingu do szarpaka to tylko obrazuje.Widać że dobrze mnie znasz i wiesz jak łowię/łowiłem/czym i na co[emoji2361], druga sprawa: czy napisałem że vert i trol to to samo? Tak na marginesie: z racji posiadania środków pływających i echo testowałem w.w. „metody” -chcesz, łów w taki sposób. Mnie nie przekonasz, dalej wole miejscówki rybkom budować i sprzątać nad woda niż takie połowy uskuteczniać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 17 Czerwca 2021 przez Thomas-xXx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Mój znajomy mówi tak. Gdy idzie na ryby to wybiera wody PZW, a gdy idzie po ryby to wody komercyjne . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 Po pierwsze primo nie można oceniać danej metody widząc ją tylko w grafikach Google po drugie jak suma mierzyli na macie brak koka to ma pewnie z 238cm hhahahahah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 Jak dla mnie, można się czepiać o łowienie karpi na komercji, gdzie jest ich dużo, można się czepiać o trout area, ale większość drapieżników na komercjach nie występują w ilościach większych niż w przeciętnej nie przełowionej wodzie.A na tych bardziej znanych z drapieżnika, czasem wręcz ciężej złowić rybę niż na dobrej dzikiej wodzie, bo po prostu te ryby często miały w pyskach więcej przynęt niż niektórzy w pudełkach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi