GroPerch Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Witam,Posiadam niewielki staw z ogromną ilością Grzebieńczyka wodnego, czy ktoś z was może zmagał się z podobnym problemem? wpuszczenie amurów na nic się zdało. Chętnie przyjmę każdą radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Kosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 17 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 (edytowane) niestety wyrasta go tyle samo, szukam alternatywy od pozbywania się mechanicznego Edytowane 17 Czerwca 2021 przez GroPerch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Po pierwsze to grzybieńczyk a nie grzebieńczyk. Po drugie zarób na nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Grzybieńczyk wodny[edytuj]Roślina objęta w Polsce ścisłą ochroną gatunkową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Jedyna metoda jaka jest, jest nielegalna niestety. Tej na forum Ci nie podam. Mój znajomy aby się go pozbyć zapiaszczył dno i w kolejnym roku ogromną część stawu zasłonił plandeką. Dość poważnie pomogło. Ta roślina lubi słońce i muliste dno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Grzybieńczyk wodny[edytuj]Roślina objęta w Polsce ścisłą ochroną gatunkowąChciałeś mi coś przekazać czy mało wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 20 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 Mea culpa, Grzybieńczyk. Jedyna metoda jaka jest, jest nielegalna niestety. Tej na forum Ci nie podam. Mój znajomy aby się go pozbyć zapiaszczył dno i w kolejnym roku ogromną część stawu zasłonił plandeką. Dość poważnie pomogło. Ta roślina lubi słońce i muliste dno.Myślałem właśnie o tym piasku, bo na małym obszarze wysypanym piachem faktycznie nie rośnie, a plandeka to też ciekawy pomysł i spróbuje chociaż na małym fragmencie. Bardzo Ci dziękuje za pomysły Po pierwsze to grzybieńczyk a nie grzebieńczyk. Po drugie zarób na nim. skąd ten pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 Jeżeli masz możliwość podnieś poziom wody do głębokości powyżej 1,5 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 26 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 Jeżeli masz możliwość podnieś poziom wody do głębokości powyżej 1,5 m myślałem o tym, lecz to dość duży problem logistyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi