Skocz do zawartości
  • 0

Czy pamietasz swoja pierwsza wedke?

TERMOS

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Strugałem takie spławiki, wzorowane na tych, co były sprzedawane w gotowych zestawach. Takie z górną częścią malowaną na czerwono i otworem na żyłkę, nawierconym po skosie i wentylkiem od dołu.

Jednak w tamtych czasach częściej robiłem takie dwuskłady z korka i stosiny z ptasiego pióra.

A ja początkowo nie miałem czym wywiercać otworków tylko wypalałem je rozżarzoną igłą. Później oprawiłem w automatyczny ołówek wiertło i wierciłem :D

Takie dwuskłady korek i stosina także mi się udawało zrobić :D :D :D zabezpieczałem je lakierem nitro :D :D

• 0

Strugałem takie spławiki, wzorowane na tych, co były sprzedawane w gotowych zestawach. Takie z górną częścią malowaną na czerwono i otworem na żyłkę, nawierconym po skosie i wentylkiem od dołu.

Jednak w tamtych czasach częściej robiłem takie dwuskłady z korka i stosiny z ptasiego pióra.

He he, to tak jak ja :mellow: robiłem też z pióra (samego) mocowanie na dwa wentylki albo wklejana / wkrecana petelke z drutu na dół. Spławiki z kory topolowej tez tak czasem wykanczalem - petelka z drutu, omotka z nitki + lakier. Wentylek szedl i tak oprocz tego, ale one szybko parcialy i rwaly sie , a taka petelka zawszde byla dodatkowym zabezpieczniem

• 0

Piorkowy splawik mam do dzis.Troche zdarty ale tnie wode jak nic.Brakuje mi zestawu i powaznie mysle skompletowac taka -katuszke i bambus klejonke a do tego teczowka. :D :D Mam taka stara (chyba rosyjska) metalowa wedkwe.Wyglada jak skladana antena ,przelotki drociaki i po zalozeniu kolowrotka cala sie trzesie na wszystkie strony.Probowalem , moze nada sie na jerki.Rewelacja katastrofalna. :D

• 0

Nierozpracowalem jeszcze tego programu do pomniejszania.Ba nawet nieprobowalem.Czas :D i jego brak.Ale kidys sie wezme.

no to akurat nie jest wytłumaczeniem :mellow:

zawsze mozesz je komuś wyslac... Ktoś zyczliwy (na ja) na pewno pomoże :mellow:

• 0

moja pierwsza wędka to wiśniowy teleskop kupiony w zestawie z kołowrotkiem i srebrną obrotówką, całość prezent od ojca. Najlepsza była obrotówka, najpierw wziął mi na nią szczupak ze 3gk przy nogach, ale rozgiął kotwicę, potem porwało mi żyłkę taką min 0.25 coś wielkiego na Dunajcu i niestety straciłem obrotówkę i wypadł mi skład z teleskopu, pomylił mi się kierunek luzowania hamulca Embarassed, ale to było chyba z 17lat temu.

wujek