Skocz do zawartości

Zalt Arc

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tam jestem człowiekiem słabej wiary... <_<

Dobre :mellow:

W sensie - czy przeżyje 2 sezony?

Może w słodkiej, to by przeżył, ale, kurna, nie dowierzam, że takie kąpiele w solance nie zeżrą go od środka (znacznie szybciej <_< )...

dość sporo linki zabiera za jednym korbnięciem

A jakaś alternatywa w tym budżecie?

Okuma trio hs 40 , braciszek ma , łowione było ale nie za dużo z braku czasu , jednakże pierwsze wrażenia bardzo korzystne , dobrze układa linkę , hamulec super , lekki (315gr) , praca płynna , szybki, minus to brak szpulki zapasowej , cena w dobrych sklepach na wyspach ok £55 z wysyką B) Moim zdaniem lepiej to wygląda niż zalt na morze :D

https://www.okumafishing.com/product/view/reels/spinning-1/t rio-high-speed

kliknij na models to się otworzy spec...ja

Bardzo ciekawie ten ZaltArc wygląda. Bardzo lubię i cenię tę serię kołowrotków za ich świetny stosunek cena-jakość. Bardzo chętnie poczytam opinię o tym słonowodnym wynalazku po wymagających testach i kąpielach w solance :D

Pozdrawiam

Kamil

Wydaje mi sie, że dobrze zrobiłeś :D mnie jak dotąd zawsze sprawdzała sie zasada albo tanio i uwaga tylko zwrócona na jakośc hamulca i układanie linki albo juz coś bardzo sprawdzonego mocarnego w swojej klasie i długowiecznego za niestety relatywnie duże pieniądze.

To czekamy Kuba na jakąś rzetelną recenzję.

Miałem zalta w rękach i owszem prezentuje się ciekawie, co do plażowych cudów z filmu to mam jednak mieszane uczucia :wacko:

Wprawdzie w tamtym roku, przez okres urlopu używałem red arca w słonej wodzie i jak dotąd RA żyje i pracuje dalej bez żadnego problemu.

W przypadku zalta producent twierdzi cyt: wszystkie łożyska ze stali nie rdzewnej czy to aby nie za mało, a co z uszczelnieniem ?

Daiwa w swoich produktach mówi o czymś takim jak cyt filcowa bariera olejowa wprawdzie to inna połka cenowa i nie wiem jak się to faktycznie sprawdza w morskiej wodzie, ale jedno jest pewne, w tym przedziale cenowym zalt to chyba jedyna propozycja na słona wodę, wyżej i drożej już tylko Salina, Excelery, Soron itd pnąc się po drabince cenowej.