Skocz do zawartości

Zalt Arc

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Kuba mam Zalt'a 745XS B) generalnie kręcioł kupiony z myślą o trociowaniu w morzu i wydaję mi się że po pierwszych testach rzutowych mogę śmiało stwierdzić iż będzie idealny. Pojemna szpula, ciekawy design, nie naganna praca kołowrotka sprawia że jest to fajna alternatywa dla drogich maszyn dedykowanych dla trociarzy. Ja osobiście zrobiłem jedną rzecz po zakupie - mianowicie rozkręciłem i nasmarowałem bebechy porządnym smarem co dało taki efekt że chodzi płynniej niż gdy go brałem z półki. Ogólnie bardzo fajna maszyna i godna polecenia

Macałem dziś kilka tych Zaltów.

Potrafią nabrać wody bo są nieszczelne.

Coś mi tam tłumaczył sprzedawca o jakimś nieszczelnym slipie czy czymś takim.

Doradzał obowiązkowe płukanie pod prysznicem po każdej morskiej wyprawie i powinien starczyć na długo.

Jak na razie jeszcze żadnych zwrotów nie mieli.

Ogólnie klienci zadowoleni (prócz problemu z nieszczelnością).

Mam rozmiar 745XS czyli ten średni ;) Na dobrą sprawę bebechy te same co 730 ale pojemniejsza szpulka. Nie wiem jak ma się to co kolega @makamba napisał do tych kręciołków bo mój nie łapie wody. Dwa razy po łowieniu go rozkręcałem tak z czystej ciekawości i zawsze był suchy. Tak więc może akurat nie każdy będzie pił wodę :lol: Ale ogólnie bardzo fajny kołowrotek za dobre pieniądze

Mam rozmiar 745XS czyli ten średni ;) Na dobrą sprawę bebechy te same co 730 ale pojemniejsza szpulka. Nie wiem jak ma się to co kolega @makamba napisał do tych kręciołków bo mój nie łapie wody. Dwa razy po łowieniu go rozkręcałem tak z czystej ciekawości i zawsze był suchy. Tak więc może akurat nie każdy będzie pił wodę :lol: Ale ogólnie bardzo fajny kołowrotek za dobre pieniądze

Napisałem tylko to co mi powiedziała/doradziła osoba , która handluje sprzętem Spro.

Sam ich w boju nie używałem ,ale uważam ,że cała seria kołowrotków z rodziny Arc (red,black,blue,grand,gold,zalt) to dobre propozycje , relatywnie do ceny.