biturbo Opublikowano 29 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 Pierwsza lekcja praktyk. Nauczyciel pyta kto kroił chleb nożem? Tylko jeden się zgłosił z 25 osobowej grupy. I jak ma być dobrze?? Technika idzie do przodu, a ludzie coraz bardziej zacofani. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Marcinie, gdy ożeniłem się ze swoją żoną, miała ona 23 lata. I sprowadziła się do mnie, do domu, z bloku. I przez pierwsze pół roku musiałem jej kroić chleb na śniadanie/kolacje, bo ona nie umiała...Bo u niej albo krojony, albo krajalnica. A jej matka (czyli moja teściowa) jak do mnie przyjechała, to nie umiała nożem obrać marchewki, bo nie miałem obieraczki. Ja to wtedy nie wiedziałem, czy się śmiać, czy płakać... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 I jeszcze jedna rzecz mi się nasunęła. Gdy miałem jakieś 10-12 lat tata pokazywał mi jak się zabija królika, jak się go skóruje, dawał "na pniak" kurę czy kaczkę, a ja siekierą dokonywałem dekapitacji. Po prostu uczył mnie życia. A teraz ? Każcie jednej czy drugiej niuni z Instagrama czy jakiejś innej "Ekipie" złapać kurę i ją przyrządzić na obiad...Inna sprawa,że za takie coś pewnie można trafić za kratki... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Marcinie, gdy ożeniłem się ze swoją żoną, miała ona 23 lata. I sprowadziła się do mnie, do domu, z bloku. I przez pierwsze pół roku musiałem jej kroić chleb na śniadanie/kolacje, bo ona nie umiała...Bo u niej albo krojony, albo krajalnica. A jej matka (czyli moja teściowa) jak do mnie przyjechała, to nie umiała nożem obrać marchewki, bo nie miałem obieraczki. Ja to wtedy nie wiedziałem, czy się śmiać, czy płakać... Gdy ja poznałem swoją kobietę to miałem z nią ciekawsze zajęcia niż krojenie chleba ..... i dobrze, że wciąż tak zostało. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 (edytowane) Nie ma co popadać ze skrajności w skrajność. Nie chodzi chyba o to, by między Bugiem, a Odrą mieszkało trzydzieści parę milionów MacGyver'ów i Adamów Słodowych, którzy w sytuacji ekstremalnej wyniosą się do lasu i świetnie poradzą. Zwróciłbym raczej uwagę na to, by dla kobiety w ciąży zawsze znalazło się miejsce siedzące w autobusie, a niewidomy, przechodzący przez pasy, był zagadnięty, czy mu nie pomóc. Kiedyś, rzeczy oczywiste, dziś trącące dziwactwem. Ale skoro postęp, na każdym kroku, niesie hasła patrzenia w przyszłość i nie oglądania się za siebie, to nie ma co się dziwić, że zdeformował i oszpecił takie pojęcia, jak społeczność, empatia, kultura, moralność, czy solidarność. Pod transparentami, straszącymi średniowiecznym zabobonem i ciemnotą, radosny obywatel maszeruje z uśmiechem, uzbrojony w smartfon i złotą kartę kredytową, w jeszcze smętniejsze rewiry, kojarzone raczej z odcieniami czerwieni. Gdyby miał trochę pomyślunku i wiedzy, zatrzymałby się i znalazł masę nawiązań i podobieństw, oraz odkrył, że tylko zmieniły się narzędzia, służące wpuszczeniu go w kanał. Teraz nawet się nie zatrzyma, bo i po co. Bańka w mediach społecznościowych, łapka w górę, lokowana reklama dobroczynnego kredytu i sprasowana do postaci nagłówka wiadomość ze świata. Czego chcieć więcej od życia? Edytowane 30 Czerwca 2021 przez Maciej W. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 (edytowane) Marcinie, gdy ożeniłem się ze swoją żoną, miała ona 23 lata. I sprowadziła się do mnie, do domu, z bloku. I przez pierwsze pół roku musiałem jej kroić chleb na śniadanie/kolacje, bo ona nie umiała...Bo u niej albo krojony, albo krajalnica. A jej matka (czyli moja teściowa) jak do mnie przyjechała, to nie umiała nożem obrać marchewki, bo nie miałem obieraczki. Ja to wtedy nie wiedziałem, czy się śmiać, czy płakać... Taa, teraz dzięki programowi "Rolnik szuka żony" jest łatwiej. Kawaler wraz z narodem może ocenić, czy wybranka nadaje się na żonę czy nie. A zwykłej miejskiej, męskiej szowinistycznej świni wystarcza jak kobieta jest damą w salonie, kucharką w kuchni i ... w sypialni. Edytowane 30 Czerwca 2021 przez theslut 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sayonara Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 I jeszcze jedna rzecz mi się nasunęła. Gdy miałem jakieś 10-12 lat tata pokazywał mi jak się zabija królika, jak się go skóruje, dawał "na pniak" kurę czy kaczkę, a ja siekierą dokonywałem dekapitacji. Po prostu uczył mnie życia. A teraz ? Każcie jednej czy drugiej niuni z Instagrama czy jakiejś innej "Ekipie" złapać kurę i ją przyrządzić na obiad... Inna sprawa,że za takie coś pewnie można trafić za kratki... To, co mnie na tym forum niezmiennie fascynuje... Na jakie mentalne manowce potrafi zbłądzić wątek o określonym temacie... :blink: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 To, co mnie na tym forum niezmiennie fascynuje... Na jakie mentalne manowce potrafi zbłądzić wątek o określonym temacie... :blink: Pomyślałem dokładnie o tym samym. Jak łatwo i szybko, temat z poprawnej pisowni zszedł na radzenie sobie w życiu i survival... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 I nie ma sie co dziwić. Bo kontaktowanie sie popszes słowo pisane to nasza codzienoźć. Tszeba o to dbać bo to wykladnia szcónku wobec innyh. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Bob, niech cie cholera, ???????????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Chciałem, aby wątek wrócił na właściwe tory ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Tak myślałem. No chyba, że masz nową odmianę koronawirusa - Eta - atakuje ostatnią szarą komórkę. ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Gdzie mamy popisać o niedoskonałościach tego świata? W kulturalny sposób można i tu. W naszych czasach trzeba odskoczni żeby nie oszaleć... Zdrowia życzę wszystkim. To najważniejsze. Resztę sobie kupimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 1 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 I nie ma sie co dziwić. Bo kontaktowanie sie popszes słowo pisane to nasza codzienoźć. Tszeba o to dbać bo to wykladnia szcónku wobec innyh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 O języku więc chyba tutaj: Pompeje i Herkulanum zniszczone przez wybuch wulkanu Wezuwiusza, którego popiół świetnie zachował pozostałości świata rzymskiego, odkryły przed nami również zadziwiające napisy i inskrypcje pozostawione przez Rzymian na murach. Oto kilka z nich:Apollinaris, medicus Titi Imperatoris hic caecavit bene:Apollinaris, lekarz cesarski miał tu dobre sranie.Epaphra, glaber es:Epaphra, jesteś łysy.Suspirium puellam Celadus thraex:Celadus sprawia, że dziewczyny jęczą. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 ... jest zachowany również malutki napis co BOB wyprawiał tam przed erupcją wulkanu, ale na tym szacownym forum nie wypada cytować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 Bob, ale Ty w takim przypadku musisz być stary ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 Oczywiście. Ja liczę długość życia nie w latach, ale w BOB'ach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 Gdyby gdzieś na świecie istniało jezioro "Zły" i ktoś by zaczął się w nim topić, to poprawnie byłoby to "w Złym tonie"? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi