Skocz do zawartości
  • 0

Mercury 30 EFI problem z wolnymi obrotami

popek

Pytanie

Jak dam mu gazu to pali od strzała,jak odpuszczam gaz chcę wsadzić bieg to go telepie jek by miał za małe obroty i gaśnie. Jak dasz mu gazu to się bez problemu wkręca na wysokie obroty,jak mu zdejmuje gazu bardzo, bardzo powoli to jest szansa że nie zgaśnie. Był na serwisie i sprawdziliśmy układ paliwowy i wszystko ok.

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

No to źle szukaliście Crizz :)

W Mercury jak i suzuki szukac pod przepustnica, żeby tam się dogrzebać trochę trzeba rozebrać - regulacja obrotów na zasadzie jak w gaźnikowym

Ok , tylko my chcielismy regulować w dół, bo silnik po jakimś czasie jak się rozgrzał miał za wysokie obroty i strzelal z przekładni przy wrzucaniu biegu. Tutaj jeżeli w górę ma być regulacja to być może się da

• 0

Womaly, to podeślij tu jakieś foto z tą regulacją w Mercurym, bo dziwnym trafem nie spotkałem.

Crizz, sprawdz dokładnie wtryski, i separator wody z paliwa, jak nie masz, wypada założyć.

Jeśli masz problem z zobaczeniem i zrozumieniem jak to działa to proponuję jechać do pierwszego lepszego mechanika czy skuterów czy samochodowy obojętne i Ci wytłumaczy gdzie to jest - nie pisze tego złośliwie ale chyba nie podejrzewasz mnie o to że pójdę do garażu i będę rozbierał swój silnik żeby coś komuś pokazać.

Jeśli chcesz podejrzeć to idź po lince gazu od rumpla do przepustnicy a napewno znajdziesz - no chyba prościej się nie da wytłumaczyć bo zasada wszędzie taka sama

Edytowane przez womaly23

• 0

W dół również możesz nie rozumiem problemu

Był skręcony na minimum, przepustnica w pozycji maksymalnego zamknięcia ale obroty miał podwyższone, tam zapewne był problem z jakąś nieszczelnością która objawiała się tylko po rozgrzaniu silnika

• 0

Możesz rozwinąć ? To normalne że nie schodzą z obrotów rozgrzane? Tam była taka sytuacja że i ja miałem Suzuki DF25 i kolega taki sam silnik tylko 30km i u niego był taki efekt a u mnie nie. Ja bym raczej składał się ku temu że nieszczelność jakąś była jak się rozgrzał.