Skocz do zawartości
  • 0

Co na lekko jerkówko-trollingówke?

FISH

Pytanie

Chcę dokonać zakupu na nowy,szczupakowy sezon i nie wiem co wybrać z bogatej oferty producentów.Kij będzie sparowany z Abu C3 4601.

Poszukuję kija spełniającego warunki:

CENA-okolice 600zł.

PRODUCENT-oczywiście z USA.

ZAKRES STOSOWANYCH PRZYNĘT-głównie jerki 17 do 60g.trolling woblerami max 80g.

MOC-plecionka 30lbs.

DŁUGOŚĆ-jeden kawałek 180-200cm.

UGIĘCIE-semiparaboliczne(nie lubię kijów tej mocy do plecionki o ugięciu szczytowym).Blank powinien pracować na całej długości aż po uchwyt multika i dobrze ładować podane wcześniej przynęty podczas wyrzutu.Ma sobie także dobrze radzić podczas wyrywania woblerów z podwodnej roślinności(rdesty).

Takie są moje wymagania sprzętowe i proszę o wasze sugestie,który model kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

MiFku nie @żbik, tylko serwis St Croix. Ale mozna założyć, że oni nie czytają tych postow!! Zresztą dobrze wiesz, ze do rekordu Ci jeszcze daleko. Tak smignąć slidera 12s albo fatso 14 z kija 17 lb to byłby wyczyn :lol: :lol: :lol:

pozd JW

widac wiele sie jeszcze musze nauczyc... B) B) B)

O tak nawet niewiem, czykiedykolwiek dorosne do takiego poziomu! :huh: :huh: B) B) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• 0

Dzisiaj odebrałem przesyłkę :mellow: (doszła w 24h od zamówienia pozdrawiam @Żbika).Wybór padł na TRC66MHF cw.11-28g.Pierwsze wrażenie pozytywne-obawiałem się że będzie za niskie cw.(do 28g)ale spokojnie sobie radzi z 50g!Faktycznie @Friko ma krótki dolnik ale przyzwyczaje się do obsługi takiej konstrukcji.Ugięcie ma wybitnie szczytowe nawet pod dużym obciążeniem statycznym pracuje prawie wyłącznie szczytówka(około 1/3 blanku)pozostałe 2/3 zaskakująco sztywne.Czy to dobrze pokażą testy wodne ale z pewnością jest czym zacinać.Myślę że to dobry wybór do przynęt 15-50g zwłaszcza w tej grupie cenowej,razem z przesyłką 300zł.

Pozdrawiam wszystkich którzy wypowiedzieli się w tym wątku i pomogli mi w dokonaniu wyboru.

• 0

Faktycznie @Friko ma krótki dolnik ale przyzwyczaje się do obsługi takiej konstrukcji.

Jak się poseł Wierzejski dowie.... ;) <_<

Plama roku na forum,czy ktoś mnie przebije Embarassed Sam się dziwie jak to mogłem napisać.Taki hohlik drukarski.Mam nadzieję że @Friko ma poczucie humoru :D