DamianeQ Opublikowano 23 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Cześć. Mam zamiar sprowadzić łódkę z silnikiem i przyczepą. Orientuje się ktoś może jak to wygląda? Gdzie zgłosić, koszty itp. itd. Za wszelkie informacje będę wdzięczny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 A podejdź do celników albo zadzwoń, wszystko powiedzą. Bo na forum możesz trafić na tych co im się zdaje albo słyszeli od znajomego który widział kiedyś agencję celną. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 25 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Pisałem do nich e-mail z zapytaniem. Dostałem bardzo ogólną odpowiedź. Link do taryfikatora (nie mam pojęcia jak z niego korzystać). Jedyna wartościowa informacja była o zgłoszeniu wywozu u norweskich celników. Jak to mi polscy celnicy wyliczą to nie mam pojęcia. Sprzęt należy do mojego ojca a ja chcę go odkupić. Policzą cło od umowy kupna która była zawarta z 5 lat temu czy od tej kwoty jaką chcę dać ojcu. Zaraz się okaże, że to będzie skórka za wyprawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Darowizna nie rozwiąże sprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 25 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 W przypadku podatku to i owszem, nie wiem jak to ma się do cła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 (edytowane) To podejdź do jakiejś agencji celnej zewnętrznej, za parę dych policzą wszystkie należności. Agencje celne zwykle bytują przy urzędach celnych Edytowane 25 Czerwca 2021 przez Paprykarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi