tpe Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Niedługo każda Daiwa w tym kraju będzie posiadać swoją internetową metryczkę, kto komu i dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Niedługo każda Daiwa w tym kraju będzie posiadać swoją internetową metryczkę, kto komu i dlaczego W sumie dobrze, bo coś jest na rzeczy jak kołowrotek co chwilę zmienia właściciela. Osobiście w życiu nie kupiłbym używki z niewiadomego źródła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Mam pytanko dotyczące Tournament-ów. Po co jest ta rolka na dole pod uchwytem młynka ? Taka szara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 hehe do zbijania kabłaka ,panie zobacz jaki kutasik wychodzi w ramienia rotora, jak kabłak otwierasz i jak sie on chowa,własnie o tą rolkę walnie i już go niema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Tak właśnie myślałem że do czegoś to być musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 (edytowane) Mam pytanko.Być może temat był już wałkowany ,ale nie mogę znaleźć. Jak rozpoznać czy Tournament to Z , X , czy S ? Jakie są różnice w wyglądzie zewnętrznym a jakie w budowie mechanizmu ? Jak różnice w wypasieniu tych kołowrotków , przekładają się na ich użytkowanie ??? Edytowane 15 Czerwca 2013 przez pisarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 (edytowane) Edytowane 16 Czerwca 2013 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 (edytowane) upss Edytowane 16 Czerwca 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Mam pytanko.Być może temat był już wałkowany ,ale nie mogę znaleźć. Jak rozpoznać czy Tournament to Z , X , czy S ? Jakie są różnice w wyglądzie zewnętrznym a jakie w budowie mechanizmu ? Jak różnice w wypasieniu tych kołowrotków , przekładają się na ich użytkowanie ???Wystarczy troszke wlasnego zainteresowania, w tym celu mozesz przeczytac maly wyklad kolegi zorro ze strrony 1.. zajmie to okolo minuty chyba ze dukasz to wtedy ze dwie-trzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Wystarczy troszke wlasnego zainteresowania, w tym celu mozesz przeczytac maly wyklad kolegi zorro ze strrony 1.. zajmie to okolo minuty chyba ze dukasz to wtedy ze dwie-trzy A ja, w poprzednich postach (tych "wyczyszczonych) wklejam koledze link i co zajrzę, to widzę dokładnie TEN wątek.Zwątpiłem we własną inteligencję..... a nie należało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Idąc dalej tym tropem to w profilu kolegi Tomasza vel @zorro jest podany numerek telefonu Dwie minuty rozmowy i kolega miał by z grubsza jako taką wiedze o sprzęcie Daiwy a w szczegolności o kołowrotkach Obrażanie się i strzelanie focha nic nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Wystarczy troszke wlasnego zainteresowania, w tym celu mozesz przeczytac maly wyklad kolegi zorro ze strrony 1.. zajmie to okolo minuty chyba ze dukasz to wtedy ze dwie-trzy Drogi kolego jeśli Ty znajdujesz na 1stronie odpowiedź na którekolwiek moje pytanie ,to ja jestem ślepy albo głupi!Owszem znajduję tam dużo ciekawych wiadomości ,ale dotyczących innych zagadnień dotyczących kołowrotków Daiwa. Idąc dalej tym tropem to w profilu kolegi Tomasza vel @zorro jest podany numerek telefonu Dwie minuty rozmowy i kolega miał by z grubsza jako taką wiedze o sprzęcie Daiwy a w szczegolności o kołowrotkach Obrażanie się i strzelanie focha nic nie da Masz rację kolego można zatelefonować do kolegi Tomasza .Myślałem jednak że taka wiedza może zainteresować i przydać się innym dlatego zadałem pytanie w "O kołowrotkach Daiwy" Miałem nadzieje że w ten sposób pogłębi się wiedza w miejscu gdzie jest na nią miejsce.Wszyscy wiemy że Zorro jest największym autorytetem co do kręcików Daiwa.Są jednak jeszcze inne osoby na tym forum które posiadają wielką wiedzę w tym temacie i na ich wypowiedź też liczyłem. Ostatni raz obraziłem się na kogoś dość dawno. O ile dobrze pamiętam to , jak mi taki jeden kubełek w piaskownicy podiwanił. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Fajnie by było gdyby się komuś zechciało zhierarchizować i pokrótce opisać oldschoolowe Emblemy, Tournamenty i Teamy w jednym poście. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Fajnie by było gdyby się komuś zechciało zhierarchizować i pokrótce opisać oldschoolowe Emblemy, Tournamenty i Teamy w jednym poście.Właśnie o to chodzi.Te kołowrotki są przedmiotem marzeń wielu osób.Można je zakupić na rynku wtórnym za niemałe pieniądze.Warto by wiedzieć czym tak naprawdę różnią się poszczególne modele.Czy na przykład kupując Turka X ,a nie Z , ,za mniejsze pieniądze ,dużo tracimy w codziennym użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Fajnie by było gdyby się komuś zechciało zhierarchizować i pokrótce opisać oldschoolowe Emblemy, Tournamenty i Teamy w jednym poście.Raczej to jest temat na mala ksiazke ;/ a nie na pisanie na forum w kilku slowach, zdaniach.Poprostu za duze tego bylo, by moc generalizowac poszczegolne modele, serie, partie itd.Byc moze zorro posiada wystarczajaca wiedza by dogodzic Wam ??Ja nie wglebiam sie, az tak bardzo by zrozumiec, dlaczego w jednym tym samym modelu tournamenta - Z jest na stopce np: srebny, a na innym zloty emblemat - tylko domysalem sie, ze jedne byly robione wczesniej inne pozniej, a dlaczego tak japoniec zrobil ? czym sie kierowali ?? nie obchodzi mnie to.. ) podoba mi sie ze zlota - kupuje taki.Jak pisal zorro modele Z sa najwyzsze, choc i w S i X przekladnie sa ( jak na moja wiedze) identyczne, z tych samych materialow.Podstawowe roznice widac golym okiem - desing jest bardzo czesto inny. Byc moze czesc materialow w "Z-kach" jest lepszej jakosci.Kolejna sprawa jest z "team daiwa" Bo czesto tak opisywane daiwy byly przeznacozne nie na rynek jdm, a amerykanski.I tu roznice juz sa zauwazalne i to spore.. O ile w tournamentach i ich odpowiednikach team daiwy SW nie ma wiekszych roznic - procz malowania ( podobna analogia jest w stellach np: swHG4000 01r. a stelli 4000 FA)To w nizszych modelach jak luvias, a jego odpowiednik team daiwa fuego- rynek amerykanski, roznice sa juz na poziomie zastosowanych materialow na przekladnie, w japoncach jest czarny nalot na glownym kole ( zwnowu analogia shimano np; TP 4000HG 02r a amerykanski sustain FD czy europejski FA czy chocby stella 98 H a europejski odpowiednik stella 98 F) o desingu nie wpomne.Roznice miedzy np: emblemami generacji XiA a ich odpowiednikiem daiwy SSII sa znowu zauwazlne.. tu przekladnia, kolo glowne i pinion jest praktycznie identyczna (poza mala duraluminiowa zebatka w emblemku - ale tylko w wielkosci 3000/3500 a w ssII w wielkosci 3000/3500 jest plastikowa) podstawowoa roznica jest w budowie lozyska oporowego. Emblem ma mocniejsze.Wizualnie to chyba tez sa troche inne, jeden aniolek, drugi szatan No ale zawsze wybor nalezy do nas.. Ja juz dawno dawno temu sie przekonalem, ze jdm-y sa jakosciowo lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIKUL Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Chyba to tak nie do końca:-P gdzieś kiedyś Zorro się wypowiadał że team daiwa z cu to to samo co tournament ... Tyle że w innym malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 (edytowane) A najfajniejsze to i tak ITO,http://www.tackletour.com/images/picTDL03.jpg Edytowane 16 Czerwca 2013 przez Andru77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Chyba to tak nie do końca:-P gdzieś kiedyś Zorro się wypowiadał że team daiwa z cu to to samo co tournament ... Tyle że w innym malowaniu.A czy ja gdzies napisalem ze jest inaczej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Ponad 250 kołowrotków spod znaku Daiwy:http://fisherbook.ru/katushki/daiwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Prześliczne te daiwowskie katuszki. W życiu bym żadnego shimaniaka nie kupił. Chyba że by mi dopłacili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 niektórymi jak bys połowił to byś może dopłaty nie chciał ,warto mieć ocenę po dłuższym kontakcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Prześliczne te daiwowskie katuszki. W życiu bym żadnego shimaniaka nie kupił. Chyba że by mi dopłacili.Mówisz tak jakby upalny dzień był, może jakiegoś zielska popaliłeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 niektórymi jak bys połowił to byś może dopłaty nie chciał ,warto mieć ocenę po dłuższym kontakcie.Ależ doskonale zdaje sobie z tego sprawę. Tak tylko żartuję. Poza Daiwami, miałem w dawnych latach '90 trzy czarnuchy i Twinka i bardzo je ceniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Mówisz tak jakby upalny dzień był, może jakiegoś zielska popaliłeś .Zielsko to nie moje pokolenie. My z koleżkami pijaliśmy czystą, zdrową gorzałkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi