siatkaz Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Panowie może to i było już na forum ale jakość znaleźć nie mogę.W jakich latach były produkowane emblemy ZiT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Panowie może to i było już na forum ale jakość znaleźć nie mogę.W jakich latach były produkowane emblemy ZiT?Zaczęli bodajże w 1995 w 98 były już robione iA, co nie znaczy,że nie robili iT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zaczęli bodajże w 1995 w 98 były już robione iA, co nie znaczy,że nie robili iT.Znaczy, znaczy...Żaden iT po '98 nie powstał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Dzięki za info. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 20 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Team Daiwa A.o.i. 2506 R Z tego co wiem, w Polsce są takie dwa z 200 szt. wyprodukowanych na JDM. To jest jeden z nich.Myślę, że jeszcze ze dwa w tej Polsce by się znalazły... No i zauważyłem jeszcze dodatkową-zapasową blaszkę-kółko od blokadki oporówki, to raz, a dwa, czy nie pozbyłby się Pan Szanowny tej drugiej korby od Ito? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 WitamPawle, mocno niedoceniasz Naszych rodaków i ich chęci posiadania najlepszych nawijaków pod słońcem. Są jeszcze trzy, prócz tych wzmiankowanych wyżej, chyba że chłopaki, co je wycyganili ode mnie, wywieźli je za granicę Z tymi limiciakami jest trochę tak, jak z Millennium, że poza Japonią, najwiecej ich jest w Polsce, Rosji i w Australii. Poza tym moja wiara w prawdziwość podawanej liczby młynków w limitowanych seriach Daiwy jest delikatnie mówiąc zachwiana - kłania się kazus Infinity Q XP i "dodruk".PozdrawiamArek PS. Cudowne maszynki, obecne modele, przy całej sympatii dla marki, nie są już tak ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 20 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 PS. Cudowne maszynki, obecne modele, przy całej sympatii dla marki, nie są już tak ładneA ja bym dodał, że i ciut jakby już nie tak dobre..."Złoty wiek" już za nami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Tym pierwszym nawijakiem mialem kiedys szanse pokrecic podczas finalizacji z Pawlem innej maszynki - cud, miod i orzeszki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 20 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Tym pierwszym nawijakiem mialem kiedys szanse pokrecic podczas finalizacji z Pawlem innej maszynki - cud, miod i orzeszki :-)Panie, bo niegdysiejszy "tysiącdolarowy" młynek był właśnie tyle wart... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 (edytowane) Myślę, że jeszcze ze dwa w tej Polsce by się znalazły... No i zauważyłem jeszcze dodatkową-zapasową blaszkę-kółko od blokadki oporówki, to raz, a dwa, czy nie pozbyłby się Pan Szanowny tej drugiej korby od Ito? No i dodałbym trzeciego. Trochę więcej tego Daiwa wyprodukowała.Nawiasem mówiąc fantastyczny młynek do ultra lekkich połowów. PozdrawiamJózef Leśniak Edytowane 20 Lipca 2014 przez Józef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 (edytowane) Myślę, że jeszcze ze dwa w tej Polsce by się znalazły... No i zauważyłem jeszcze dodatkową-zapasową blaszkę-kółko od blokadki oporówki, to raz, a dwa, czy nie pozbyłby się Pan Szanowny tej drugiej korby od Ito?Guzu ma komodę bez dna a Tomek łóżko! Edytowane 20 Lipca 2014 przez sw.RP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Hmm tez mam cos z tych klimatow.........mysle ze jest ich dużo więcej od czasu do czasu "wyplywaja" takie perełki...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Pod linkiem są fotki egzemplarza Kolegi @Franc.http://www.andrzejstanek.pl/post/51 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Pod linkiem są fotki egzemplarza Kolegi @Franc.http://www.andrzejstanek.pl/post/51 Są nawet świene ale nie od TD ZC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 O jaki piękny wątek się zrobił a miał być sprzedażowy... więc po kolei:Panie Tomaszu, wzrok sokoli i umiejętności dedektywistyczne potwierdzone po raz kolejny. W torebce faktycznie trzymam blaszkę od oporówki, ale ona nie jest na sprzedaż. Jest tam też uszczelka pinionu- też nie na sprzedaż.W tej chwili stoję na stanowisku, że korbka ładnie uzupełnia zestaw i wolałbym sprzedać razem, jednak zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. Może ktoś zaproponuje sensowną cenę za sam młynek, wtedy będziemy mogli sprawę kontynuować. Nie mówię nie. Arku, zaraz się okaże, że wszystkie 200 szt jest w Polsce :D Wg innego niż japantackle źródła, było ich ostatecznie 300, jednak po śladowej ilości na rynku wtórnym wnioskuję, że to źródło się myli. Paweł, masz świetną pamięć, mimo, że trochę czasu minęło , btw td-z chodzi prawie identycznie. Pozdrawiam serdecznie. Sebastian, zaraz spróbuję coś zrobić z tym problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Guzu ma komodę bez dna a Tomek łóżko!A ja słyszałem i widziałem, że i Pan Szanowny też już se ładną furmaneczkę nazbierał... Lepiej pokaż swoje, a nie będziesz tu cudze liczył... :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 A ja słyszałem i widziałem, że i Pan Szanowny też już se ładną furmaneczkę nazbierał... Lepiej pokaż swoje, a nie będziesz tu cudze liczył... :lol: Wstydzę się!stare są. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Wstydzę się!stare są.No daj Boziu każdemu takimi starociami łowić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Witam. Mam okazje kupic Daiwe S 2500iA ub Z 2500iA. Czy te mlynki maja podobna moc do wielkosci 4000 w Shimano lub inaczej... Czy nie bedzie dla nich zbyt wielkim wysilkiem ciaganie wahadel do 30g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Witam. Mam okazje kupic Daiwe S 2500iA ub Z 2500iA. Czy te mlynki maja podobna moc do wielkosci 4000 w Shimano lub inaczej... Czy nie bedzie dla nich zbyt wielkim wysilkiem ciaganie wahadel do 30g.Wahadło wahadle nie równe tak jak obroty!szerokie wahadło przygnie Ci kija do połowy a boleniowa blaszka nie zrobi na nim wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Dużo lepsza Z-tka. Ogólnie rzecz ujmując szpulka podobna do rozmiaru Shimano 4000 bebechy mniejsze. Do 30 gram dadzą radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 (edytowane) Koledzy, proszę pomóżcie: w moim Tournamencie Z 2500iA zdarza się, że nie blokuje się rotor, dokładnie dzieje się to podczas szybszego ruchu kijem w górę, np w czasie brania , który z elementów z załączonego schematu jest odpowiedzialny za te cuda???http://www.reelschematic.com/schematics/Daiwa/Tournament/DAIWA%20TOURNAMENT%20Z2500iA%2898-20%29.pdfO której blaszce piszecie, bo według opinii na forum Turkowate mają świetną blokadę obrotów wstecznych.Dodam, że podczas normalnego kręcenia nic takiego się nie zdarza, tylko wtedy, gdy akurat blokada rotora jest najbardziej potrzebna..... Edytowane 30 Sierpnia 2014 przez kmr1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 (edytowane) Wyczyść łożysko oporowe nr 40 na schemacie (benzynka), a najlepiej całe ustrojstwo zwracając uwagę na element 38 i 39 czy przypadkiem gdzieś nie pozamieniane, oraz blaszka sprężynująca nr 46 na schemacie czy przypadkiem nie pękła i czy nie za bardzo przygięta (za mała sprężystość) . Jak się nie poprawi to znak że chyba trzeba wspomniany element wymienić (nr 40) . Edytowane 30 Sierpnia 2014 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Miałem podobną sytuację ze swoją TDSką i Emblemką. Korbka mi "odbijała" przy zacięciu. Tak jak napisał kolega wyżej przyczyną było łożysko oporowe, na prawdę niewielka ilość smarowidła w obu przypadkach się tam dostała i działy się takie jajca. Wyczyścić, wypłukać jeżeli nie pomoże to dopiero zacząć się martwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 (edytowane) Mariusz, Mateusz, dzięki za radę, dzisiaj rozbieram skubańca. Dam znać czy pomogło. Edytowane 30 Sierpnia 2014 przez kmr1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi